10 Nisan 2020 Cuma

Smear testi sonucu yorumlama

Pap smear olarak da bilinen smear testi, rahim ağzı kanserini erken evrede fark etmek için yapılan bir tarama testidir. Erken evrede fark edilen kanserin tedavi edilme oranı yüksek olduğu için hastanın sağlığı ve yaşam kalitesi bu durumdan pozitif bir şekilde etkilenir. Aksi takdirde yanlış yorumlamalardan dolayı endişe ve stres oluşabilmektedir. Testin negatif sonuç vermesi normal bulgulara işaret etmektedir.


Elbette smear testi nasıl yapılır ve sonuç nasıl yorumlanır konusu herkesin merak ettiği unsurlar arasında yer alıyor.

Test sonucu Bethesta sistemiyle yorumlanıyor. Normal smear testi sonucu herhangi müdahaleyi gerektirmez. Bu durumlarda Pap test yıl sonra tekrar edilmelidir. Kimlik ve Hasta Doğum Yılı.


Son Güncelleme: 22. Rutin smear sonucu genellikle birçok kadında negatif çıkar ve hastanın şikayetleri de yok ise ek bir tedaviye gerek duyulmaksızın hastanın yeniden kontrole muayenesi ve simir için gelmesi gereken zaman belirlenir.


Herhangi bir kısıtlama yapılmasına gerek yoktur.

Belirtilen süre sonunda mutlaka smear sonucu takip edilmeli, sonucun doktor tarafından değerlendirildiğinden emin olunmalıdır. Vücut dokularının sürekli yenilenmesi nedeniyle kaçınılmaz olarak yüzeylerden hücreler dökülmektedir. Bu dökülen hücrelerin toplanıp özel işlemlerden geçirildikten sonra mikroskop altında incelenmesine "sitolojik inceleme (hücresel inceleme)" denir.


Aptima panther hpv test - Jinekoloji bölümüne soru sormak istiyorum. En iyi üç test kayda alınır. Rahim ağzı kanseri ve bu dokudan gelişen kanser öncüsü lezyonlar bulunmaktadır. Rutin bir jinekolojik muayene esnasında vajinaya spekulum denilen rahim ağzını görünür hale getiren jineklojik bir aparat yardımı ile rahim ağzı, kanalı ve çevre dokulardan alınan sürüntü patolog doktor tarafından mikroskop altında incelenir ve kanser yada kanser öncüsü hücrelerin olup olmadığı araştırılır.


Kadın doğum doktoru tarafından jinekolojik muayene sırasında rahim ağzından alınan sürüntü örneği patoloji uzmanlarında değerlendirilir. Lütfen yaptığınız smear testi sonuçlarını bizlere atın ve sorunuzu gönderin en kısa sürede testinizin sonucunu yorumlayacağımızdan emin olabilirsiniz. PDF) Prevalence, risk factors of human papillomavirus.


MİKROSKOPİK BULGULAR:Materyalda intermediate hücreler hakim arada parabazal ve süperfisiyel hücreler ile yer yer nötrofil lökositler izlenmekte. Zeminde bazıları dejenere hücreler ve hücre debrisi,yer yer koilositotik değişiklikler gösteren hücreler bulunmaktadır. Florada mikst bakteriyel populasyon izlenmektedir.


Smear Testi Neden Yapılır? SONUÇ:Negatif-İntraepitelyal lezyon ve malignite yoktur. Cervico-vaginal smear testi, rahim ağzından sürüntü olma gibi isimlerde kullanılmaktadır.

Bakireler smear testi yaptırabilir mi ? Alınan hücreler özel bir solüsyonda saklanır ve laboratuara test için gönderilir. TESTİ YORUMLAMA : Normal bir test sonucu pap smear örneğinizdeki hücrelerin tamamen sağlıklı olduğunu gösterir. Pozitif çıktığında ise, bir kısım hücresel bozukluklar olabilir, örneğin hücre atipisi görülebilir, başka bir yazıda anlatılacak olan bu bozukluklar da hekiminiz tarafından uygun şekilde tedavi edilecektir. A Simir Testi Album.


Enter full size Simir Testi image. Merhaba doktor bey ben smear testi yaptırdım, sonucu atipik hücre anormalliği ASCUS bakteriyel vajinis yüksek riskli hpv Negatif şeklinde yazıyor, bu ikinci testim ay öncede böyle çıkmıştı, doktorum kolposkopi yaparken hafif hücre hasarı görüyorum ama belirgin lezyon yada damarlanma olmadığı için biyopsi yapmaya gerek olmadığını söyledi smear takibi dedi, ama ben.


Bu nedenle genç veya yaşlı tüm kadınlarda düzenli jinekolojik taramalar yapılmalı, herhangi bir sorun görülmesi halinde derhal müdahalede bulunulmalıdır. HPV testi negatif sonuç.


Doktorunuz rutin smear testi takip şeklini belirleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder