1 Nisan 2020 Çarşamba

Smear testi sonuçları

Yeterli bir örnekleme yapılmış ise smear testi sonuçları negatif ve pozitif olarak ikiye ayrılır. Bu normal görünüm raporda negatif olarak belirtilir. Smear testlerinin çoğunda negatif sonuç görülür. Eğer sadece normal görünümde rahim ağzı hücreleri görülmüşse negatif bir sonucunuz var demektir.


Cervical screening (a smear test ) checks the health of your cervix. The cervix is the opening to your womb from your vagina.


Aksi takdirde yanlış yorumlamalardan dolayı endişe ve stres oluşabilmektedir. Testin negatif sonuç vermesi normal bulgulara işaret etmektedir. Rahim ağzı sağlıklıdır, tüm hücreler normal boyutlu ve şekillidir.


Kadınları ilgilendiren bir konu olarak simir ( smear ) testi, belli başlı bazı hastalıkların anlaşılması noktasında önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. O yüzden bu konuda birçok. Son Güncelleme: 22. Bu testteki en önemli amaç, özellikle rahim ağzı kanserlerinin ve kanser öncesi (prekanseröz) lezyonların erken tanınmasıdır.


Smear testi sonuçları

Herhangi bir şikayetiniz olması durumunda (akıntı, anormal kapama vs) ve test sonucunuzun durumuna göre uzman hekiminizin önerilerini dikkate alarak tedavi ve kontrollerinizi yaptırınız. Kadınlarda rahim ağzı yani serviks kanserini oluşmadan önce saptamak amacıyla yapılır. Bu anormal sonuçlar çeşitli şekilde sınıflandırılırlar. Anormal hücreler enfeksiyon, inflamasyon, kanser öncüsü lezyonlar ya da kanseröz lezyonlara bağlı olabilir.


Anormal smear testi sonuçları ortaya çıktığı zamanlarda ise, ileri tetkik yöntemlerine ihtiyaç duyulur. Anormal smear varlığı mevcut ise, bu durum için uygun olan önerileri tam olarak anlayabilmek için ilk olarak bazı konular hakkında bilgi alınması gerekir.


L-sil (Low Grada Skuamoz Lezyon). Smear bir tanı yöntemi olarak uygulanmaz. P ap smear sonucu normal olup fakat endoservikal (rahim ağzı kanalına ait) hücre içermediği durumlarda test yetersiz olarak değerlendirilir. Bu durumda Pap smear tekrarlama takvimi hastanın risk faktörleri göz önünde bulundurularak tekrar düzenlenir.


Doktor gerek görürse ay sonra simir tekrarlanır. Simir testi ile kanserin ve diğer bir çok rahim enfeksiyon hastalıklarının tanısı önceden saptanabilir ve hastalıklar tedavi edilebilir.


Smear testi sonuçları

PAP Smear ya da PAP Test olarak adlandırılmaktadır. Avoid using any vaginal medicines, lubricants or creams in the days before you have your test as they can affect the. ASC-H veya en az HSIL çıkanlara kolposkopi önerilir. Kolposkopi önerilmez.


ASCUS veya daha kötü sonuç çıkanlara kolposkopi önerilir. Simir Testi ( Smear Testi ) Simir testi, rahim ağzı (serviks) hastalıklarının özellikle kanser gibi tehlikeli durumların erken teşhisi için kadınlara yapılan bir hücre testitir. Smear sonuçları yine de mutlaka doktora gösterilmelidir.


ASC-US Önemi belirlenemeyen atipik hücreler, tüm smear sonuçları sonucunda çıkma ihtimali %3-oranındadır. Epitel hücrelerde bazı değişiklikler gözlenir.


Bu sonuç çıkması durumunda mutlaka HPV DNA testide yapılmalıdır. Smear, simir,papsmear pap simir gebede hamilede. Test sonuçları birlikte değerlendirilmelidir.


Pap Smear Normal sonuçlar: Negatif veya iyi huylu sonuçlar pap smear tetkikinde anormallik olmadığı anlamına gelmektedir. Bu durumlarda Pap test yıl sonra tekrar edilmelidir. Hormon Testi Ne Zaman Yapılmalıdır? HPV(- Negatif) yılda bir taramanızı yaptırmayı ihmal etmeyiniz.


Smear testi sonuçları

Hormonların seviyesinde gün içinde farklılaşmalar görülebilir. Bu nedenle en uygunu hormon testini sabah aç karnına yaptırmaktır. Günün farklı saatlerinde alınan kan ile yapılan hormon sonuçları yanıltıcı sonuçlar verebilir.


Hormon testi fiyatı hastaneden hastaneye göre değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder