23 Nisan 2020 Perşembe

Proforma fatura nedir

Proforma fatura nedir ? Anlaşma safhasında ihracatçı tarafından malın birim fiyatının, özelliklerinin ve satış şartlarının yer aldığı, bilgi verme amacını güden bir teklifname niteliğindeki faturadır. Bu fatura cinsi, satış öncesinde hazırlanarak.


Bu ihracatçı tarafından hazırlanan faturadaki teklifi (koşulları) alıcının uygun bularak kabul etmesi halinde taraflar arasında bir sözleşme hazırlanabilir. Yani bu fatura fiyat bildirmek için hazırlanan usulen bir fatura diyebiliriz.


Bir diğer ifade ile proforma fatura bir teklif mektubudur.

Hangi Durumlarda Kullanılır? Damga vergisine tabi midir? Fatura türleri arasında yer alan bu tür, teklif niteliği taşıyan bir tür şeklinde tanımlanmaktadır.


Herhangi bir mali yükümlülüğü bulunmayan bir faturadır. Güncel olarak, Ticaret ve Vergi Hukuku ele alındığında, bu fatura için herhangi bir düzenleme bulunmadığı da alınan bilgiler arasında.


Nitekim kullanılmasındaki asıl amaç bir alım. Alıcı proforma fatura üzerinde yer alan fiyat, teslimat şekli, tarihi, yeri, ürün adedi vs gibi şartları kabul ederek bunlara istinaden sipariş vermesi durumunda proforma fatura ticari faturaya dönüştürülür.


Ticaret hayatı içinde karşılaşabileceğiniz fatura türlerinden biri olan proforma faturayı bu yazımızda detaylarıyla anlatıyoruz. Sıkça sorulan proforma fatura nedir sorusunun yanı sıra proforma fatura nasıl hazırlanır, nihai proforma nedir ve proforma faturada bulunması gereken bilgiler nedir gibi sorulara da kapsamlı yanıtlara veriyoruz.

Düzenleme için de kimi durumların dikkate alınması gerekecektir. Ayrıca internet üzerinden proforma faturanın normal fatura haline dönüştürülebileceği de görülmektedir.


Ticaret ile uğraşanların çok sık kullandığı proforma fatura ile ilgili detaylı bilgiler bu yazımızda! Malların türleri, miktarı, değerleri, ağırlıkları, nakliye ücretleri, sigorta gibi değerler yer almaktadır.


Usd veya Tl veya istediğiniz bir başka para birimine rahatlıkla çevirebilirsiniz. KOSGEB proforma fatura, diğer proforma faturalarda olduğu gibi teklif niteliği taşıyan bir fatura türüdür. Bir mali yükümlülük taşımamaktadır. Ancak resmi fatura yerine geçmez.


Sadece tedarikçinin size satacağı ürünün cinsini, fiyatını, özelliklerini içeren bir faturadır. Kısaca, bir ürün veya hizmet alımı gerçekleşmeden önce satıcı tarafından alıcıya gönderilen teklif kağıdıdır. Mal sevkiyatı yapılamaz.


Karşılığında borç tahakkuk etmez. F atura formatında düzenlenmiş bir sözleşme metni olarak.


Alım yapılması söz konusu olan durumlarda teklife ve planlamaya gereksinim duyulan şartlar altında bu faturanın muhakkak hazırlanması gerekmektedir. Bilhassa alım işlemlerinde izin ve. Kelime anlamı olarak ön fatura anlamına gelen proforma fatura, herhangi bir mali yükümlülük taşımayan teklif niteliği taşıyan bir faturadır. Genellikle satış öncesi hazırlanır ve müşteriye sunulur.


Bu belge, genel olarak faturanın kesilmeden önceki son halini ve detaylarını. Businesses in virtually all industries use pro forma.

Bu teklif formunda satışa konu malın cinsini, adetini, nakliye koşullarını ve bedelini belirten faturaya proforma fatura denir. Bir ürün ya da hizmetin ne kadar maliyetli olacağını bilmek her alıcının hakkıdır. Teklif niteliğinde olan bu fatura türü ile ilgili fatura kesenin hiçbir ticari. Bu dokümanın resmi makamlarca standart hale getirilmiş kullanılması zorunlu bir formu yoktur.


Bu nedenle kendiniz excel, word gibi office programlarından birini veya benzer bir programı kullanarak bilgisayarınızda kolayca tasarlayabilirsiniz. Ayrıca bu formu şirketinizin antetli formatına.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder