30 Mart 2020 Pazartesi

Patent tarifname örneği

Skip navigation Sign in. This video is unavailable. Aşağıdaki patent örneği, daha önce patenti alınan örneklerdir. Yol göstermesi amacı ile paylaşılmaktadır.


Патентний Engineering Service. Maalesef ülkemizde patent mühendisliği adı altında bir lisans programı bulunmamaktadır.

Ancak farklı sektörler içerisinde nasıl ki yüksek gerilim mühendisliği, PLC yazılım mühendisliği, mikroişlemci yazılım mühendisliği gibi lisans bölümleri olmayan fakat sektörde bu isimlerle çağrılan. Faydalı model, yenilik ve sanayiye uygulanabilirlik şartlarını yerine getiren buluşlara yıllık koruma sağlayan sınai mülkiyet haklarından biridir.


Bu haktan istifade edebilmek için, yasal olarak kabul edilmiş patent prosedürü çerçevesinde hareket edip, bunu usulüne uygun bir şekilde yetkili mercilere kabul ettirip, yasal olarak aktivasyon sürecini başlatmak gerekir. Eğer Karadağca dilinde değilse, noter onaylı tercümesi ile birlikte verilmelidir. Yenilik ölçütü örneği. KAAN DERİCİOĞLU - PATENT VE FAYDALI MODEL - 27.


Tutarsızlıkları bulmak ve yanlış çevirileri düzeltmek ancak bir dizi kalite güvencesi prosedürü sunabilen profesyonel bir çeviri bürosunun ihtiyaçlarınıza ve bütçenize göre sağlayacağı hizmetle mümkündür. Adres: Via Green Plaza, Mustafa Kemal Mah.


Buluşun en detaylı haliyle açıklanmasıdır.

Bizler ile temasa geçmeniz halinde bir örneği gönderilecektir. Başvuru konusunu açıklayan tarifname. Sayfa da olup noter tasdiki gerekmez, kae ve imza yeterlidir). Tescilli Tasarımların koruma süresi, başvuru tarihinden itibaren yıldır.


Marka vekiliniz ve patent vekiliniz olarak hizmete hazırız. Etkili bir patent sistemi,ülke içinde ekonomik büyümeyi beraberinde getirebilir. Tarihi gelişmeler,etkin bir korumayı gerçekleştiren bir patent sisteminin ülkenin ekonomik gelişmesini de beraberinde getirdiğini göstermektedir.


Diğer taraftan,teknolojinin tarihi gelişmesini, patent dokümanlarını incelemek suretiyle tespit edebilmekte mümkündür. MARKA – PATENT Marka Tescili Nedir?


Bunun için buluşu tarif eden tarifname, mühendis vekile verilen vekâletname örneği, kimlik bilgileri ve buluş bilgileri hazırlanır ve TPE ‘ne patent almak amacı ile gerekli başvuru kısa sürede yapılır. Yapılan başvurunun TPE mühendis uzmanları tarafından incelenmesi ve onaylanması aylık bir süreyi bulabilmektedir. Bu hakkı gösteren belgeye de patent denir. Tarifname sırasıyla aşağıdaki bölümleri kapsar.


Korumanın kapsamını tayin için istemler yorumlanırken tarifname dikkate alınır. CEPMATİK-YERLİMATİK-HUZURMATİK. Marka tescil marka ve patent tescil hizmetleri marka yenileme için başvuru ve yeni marka tescili danışmanlığı.


Markanızı, ürün ve hizmetlerinizi koruyun markanızı tescil ettirin. Firmamız marka ve patent konusunda en iyi danışmanlık hizmetini vermeyi garanti eder.


Sizde hemen bir marka uzmanımızla görüşmeye başlayın.

Patent konusu buluşun tüm özellikleri hiçbir şey gizlenmeden, eksiksiz olarak açıklanır. Patent başvurusu buluş için hazırlanan tarifname ile yapılmaktadır. Buluş korumasının sınırları ise tarifnamede yer alan İSTEMLER ile çizilmektedir. Bu bakımdan gerek tarifnamenin, gerekse istemlerin, hem Kanun’a hem de buluş korumasının kapsamına uygun şekilde hazırlanması gerekmektedir.


Uluslararası üne sahip bir içeceğin formülü bu konuya örnek olarak verilebilir. Noter onaylı vekaletname ve beyanname gerekmektedir.


Hareket Markaları Görüntülerin hareketi yoluyla bir işletmenin mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlayan markalar hareket markası olarak adlandırılır. Bir başvurunun hareket markası olarak değerlendirilebilmesi için tescili talep edilen işaretin bir “hareket markası” olduğunun başvuru dilekçesinde açıkça belirtilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder