27 Mart 2020 Cuma

Özbek pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Vizesiz gidilen ülkeler hangileri? Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Özbek pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

UKRAYNA Ukrayna pasaport istiyor mu? Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor. Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorusunun cevabını. Vize ne yazık ki pek çok vatandaşımızı seyahat etmekten alıkoyan bir uygulama.


Bu sebeple pek çok kişi vizesiz ülkelerin neler olduğunu merak ediyor. Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Vize istemeyen ülkeler tam burada imdada yetişiyor.


Vize almadan gidip görebileceğiniz birçok vizesiz ülke bulunuyor. Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır. Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Evet, vizesiz seyahat gibi pasaportsuz seyahat de mümkün.


Avusturya pasaportunda bir Özbek. Henüz vizesiz ülkeler listesi kadar uzun olmasa da pasaportsuz, sadece kimlikle gidilebilen ülkeler de var.


Türkiye’den vizesiz gidebileceğiniz ülkeler ya da online vize alarak veya kapıda vize yöntemi ile ulaşabileceğiniz ülkeleri sizler için listeledik. Elbette bu ülkelerden bazıları gerçekten görülmeye değer.


Özbek pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler ) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize. Dünyada ülkelerin vizesiz seyahat edebileceği destinasyonlara göre pasaportların gücünü analiz eden Henley Pasaport İndeksi‘ne göre Gürcistan pasaportu 1ülke pasaportu arasında 51. Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz.


Yeni bir ülke ile vize anlaşmaları imzalanıp vize istemeyen ülkeler listesine girdiğinde bu yazıyı günceliyorum. Sizin de vize deneyimleriniz ve önerileriniz. Kendisinin yeşil pasaport sahibi biri ile evli olmadığı düşünüldüğünde, yaşı nedeniyle de bu kadro derecesinde olmasının mümkün bulunmamasından dolayı yeşil pasaportu annesi ya da babası üzerinden almış olması gerekir.


Kıbrıs’a pasaportla girişlerde ise bu süre güne çıkıyor. Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen. Avrupaya vize gereklimidir?


Yeşil pasaport sahipleri o ülkelere de zevkle ve vizesiz seyahat edebiliyorlar. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler dışında, yeşil pasaporta güncel vizesiz ülkeler listesini. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir.


Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Güney Kore ve Singapur paylaştı.


Özbek pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Japonya ve Almanya pasaportları, 1ülkeye vizesiz giriş hakkına sahip. Danimarka, İsveç, Finlandiya, İtalya, Fransa ve İspanya.


Japon pasaport sahipleri vizesiz 1ülkeye erişimi, ülkeye ise vize ihtiyacı olan ilk sıradaki ülke. Türk vatandaşları için sadece pasaportla, vizesiz gidilen ülkeleri araştırdık.


Yazımızın bu bölümünde vizesiz ve pasaportsuz yani sadece kimlik kartımızla giriş yapabildiğimiz ülkeleri sizler için inceledik. Bu özelliği ile Amerikan pasaportu seyahat özgürlüğü açısından dünyada 4. Bazı ülkeler Amerikan pasaportu olanlardan hiç vize talep etmezken, bazıları ise elektronik vize veya sınır kapısından girişte vize uygulamaları ile muhteşem kolaylıklar sağlamaktadır.


Tüm bu yerlerin dışında Karayiplerde bulunan bir ada ülkesi olan Küba da gri pasaportu olanlara kapılarını vizesiz açıyor. Afrika kıtasında gri pasaportunuzla gidebileceğiniz ülkeler arasında ise Tunus, Cezayir bulunuyor.


Romanya vatandaşlığı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder