26 Şubat 2020 Çarşamba

Öğrenci pasaportu için gerekli belgeler 2019

Harçsız öğrenci pasaportu, yaşın altındaki öğrencilere yalnızca defter bedeli ödeyerek yaşına kadar kullanabilecekleri pasaportu alma hakkı sağlıyor. Nüfus cüzdanının aslı. Adet biyometrik fotoğraf.


Eski pasaportlar 4. Pasaport bedeli dekontu.

Bildiğiniz üzere yaşından küçük olan ve eğitim hayatına devam eden öğrenciler için ayrı bir pasaport türü mevcuttur. Aslında her ne kadar farklı avantajlara ve özelliklere sahip olsa da öğrenci pasaportu. Evet, sadece bu ücreti ödeyerek pasaport sahibi olabilirsiniz.


Bunun dışında biyometrik fotoğraf, nüfus cüzdanımız ve cüzdan bedelinin ödendiğine dair dekont yeterli. Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması.


Peki öğrenci pasaportu almak için ne yapmalı? Eğer yaşınıza ay kaldıysa öğrenci pasaportu alamazsınız. Açık öğretim ve örgün ayırmaksızın yaşını geçmemiş bütün öğrenciler öğrenci pasaportundan yaralanabiliyor !

Bu fırsattan kimler yararlanabilmektedir? Resmi Gazete ’de yayınlan kararla bordo pasaportu harç ödemeden yaş altındaki.


Kısaca öğrenci pasaportu için belgeler şunlardır: T. Hem harçsız öğrenci pasaportu için, hem de umumi bordo pasaport, hem de hususi yeşil pasaport için birtakım temel belgelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Her adımda, üniversite seçimlerinizi yapmanızdan, kayıt başvurularına, pasaport. Bu belgeler hazırlanıp konsolosluklara teslim edilmelidir. Gri pasaport çıkartmak için bilmeniz gereken herşeyi aşağıda anlattık.


Nasıl başvurulur, nelere dikkat edilmeli, gerekli evraklar nelerdir, hepsini adım adım anlattık. Yurt dışına çıkabilmek için pasaport almanız ve bunun için de başvuruda bulunmaz gerekir.


Liselere kayıt için gerekli olan belgeler, evraklar neler? LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR. Ayrıca yaş altı öğrenciler bordo pasaporta harçsız bir şekilde ulaşabildikleri için bu pasaport çeşidi “ öğrenci pasaportu ” ya da “harçsız pasaport” olarak da bilinir. Gelir idaresi başkanlığıyla anlaşmalı her bankadan bu ücretleri ödeyebilirsiniz.


PASAPORT HARÇLARI NEREYE ÖDENECEK. Başvurunuzu yaptıktan sonra size verilecek olan randevu anında yanınızda olması gereken belgelerin başında öğrenci belgesi gerekmektedir. Lise kayıtları için gerekli belgeler okuldan okula değişmekle birlikte genel olarak şu belgeler isteniyor: 1.

Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım benzerliklere sahiptir. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport ile aynı evrakları götürmeniz gerekli. Ek olarak götürmeniz gereken tek şey Öğrenci belgeniz.


Yenilemek istenen pasaport. C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. Mezun olamayanlarin kesin kayit tarihinin son gunune kadar mezun olmasi gerek diyorlar. Başvuru yapacak öğrencinin biometrik fotoğrafının.


Sayfaya giriş yaptığınızda öğrenci pasaportu seçeneği göremeyeceksiniz ancak bu durum sizi şaşırtmasın. Umumi pasaport başvurusu yaptıktan sonra randevu günü öğrenci.


Geçmişte il ve ilçe emniyet müdürlükleri tarafından yürütülen pasaport başvuru işlemleri artık il ve ilçe nüfus müdürlükleri tarafından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder