30 Aralık 2019 Pazartesi

Marka tescili kaç ay sürer

Başvuru yapılmadan önce ya da sonra genellikle ilk sorulan marka tescili ne kadar sürer sorusudur. Ortalama 8-aylık bir süre zarfında marka tescil edilmektedir. Sınai Mülkiyet Kanunu ile birlikte ay olan marka yayın süresi aya düşürülmüştür. Bu süre boyunca itiraz talebinin söz konusu olmaması durumunda tescil kararı alınır.


Gerek görülen ücretin yatırılması paralelinde marka tescil belgesi düzenlenerek gerekli kişilere ulaştırılır. MARKA TESCİL İŞLEMLERİ. Türkiye’de marka logo tescil işlemleri yaklaşık ila ay arasında sürmektedir.


Yurtdışında marka logo tescili ise daha uzun süreler alabilmektedir. Bu süreç tescil olamama ihtimalini de içerisinde barındıran zorlu bir hukuki süreçtir. KHK ile sağlanan marka koruması tescil yoluyla elde edilir.


Marka tescili kaç ay sürer

Gerekli marka ismi ve sınıflarıyla marka araştırması yapılır, daha sonra ay kadar ilanda kalmaktadır. Madrid marka başvurusu için ile ay arası incelemesi sürer. Ayrılanlar Kaç Gün Sağlıktan Yararlanabilir. Bireysel ülkelerin bazıların da konsolosluk işlem ve maliyetleri vardır.


Tescil belgesi yıllıktır. Markalar Kaç Yıl Korunur? Bu senelik koruma sürelerini, yenileme harçlarını yatırarak sonsuza kadar devam ettirebilirsiniz.


Değerlendirme aşaması tahmini ay veya yıl kadar sürebilir. Patent ne değildir? Daha sonra marka tescil belgesi verilip verilmeyeceğine karar verilir.


Aşağıdaki videoda marka tescili nedir ile ilgili ek bilgi bulabilirsiniz. ABD marka işlemleri ve tescil için şuraya göz atabilirsiniz.


Herhangi bir ürün için kullanılmak üzere bir marka seçimi sırasında dikkat edilecek en önemli konu, seçilen işaretin diğer markalardan farklı olmasıdır. Bu araştırmalar % olasılıkla markanın daha önce başkası adına tescil edilip edilmediğini gösterir.


Bu geçerlilik yılı yani süreleri, marka tescil işleminin yayın tarihi hatta dakikası ile icra edebilir ve bu süre yıldır. Logo tescili marka ismi ile birlikte tescil edilebileceği gibi tek başına yani şekil olarak tasarım tescili ile de koruma altına alınabilir. Paris Sözleşmesi’ne.


Marka tescili kaç ay sürer

Yapılan müracaatlar online marka başvuru veya evrak taşıma yolu ile resmi müracaat başlatılır. Artık marka koruma altındadır. Seçilecek markanın yanlış seçilmesi, resmi işlemlerde bilgi eksikliğinden veya kişisel ihmalkârlıktan dolayı hak kaybı, gelen itirazlara cevap verilememesi veya red kararlarına itiraz edilememesi gibi sebeplerden dolayı markanın tescil edilememesi veya eksik bir koruma elde edilmesi. Bu incelemeler de yaklaşık ay sürer.


Yayın aşaması aydır ve bu sürede diğer kişiler tarafından gelebilecek itirazlar beklenir. Herhangi bir itiraz gelmemesi durumunda TPK tasarımın belgeye bağlanıp tesciline karar verir. Tasarımlar bu bültende ay boyunca 3. Toplamda bu süreç yaklaşık 5-ay sürer.


Marka tescili kaç ay sürer

Her geçen yılda bir markanın yenilenmesi gerekmektedir. Tüm bu süreç 9-ay sürer.


Ticari marka tescili yapmadan önce, ticari marka mevcudiyetini araştırmanız şiddetle tavsiye edilir, bu mevcut veya mevcut Ticari marka tescilini gösterir. Mevcut markanızı korumak veya markaadi. Tek sınıfta marka başvuru ücreti 3TL dir.


Dilerseniz birden fazla sınıfta markanızı koruma altına alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder