24 Aralık 2019 Salı

M sınıfı ehliyet nedir

M sınıfı ehliyet nedir ? Alındığı günden itibaren sene geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu sürenin sonunda sürücü belgesinin yenilenmesi gerekmektedir.


Trafiğe motorlu araçlar ile çıkıyorsanız, aracınızın türüne göre ehliyet almanız gerekmektedir. Bu ehliyetlerin en az duyulanından bahsetmek istiyoruz.


Sürebileceğiniz motosikletin 2-veya tekerli olması farketmez.

Moped’ler trafik kanununda şu şekilde açıklanmıştır: “km hızı aşmayan ve içten yanmalı ise cc, elektrikli ise kwh’ı geçmeyen bataryaya sahip ve üç tekerlekli motorsikletlerdir. DE sınıf sürücü belgesi nedir?


DE için yaş sınırı kaçtır? D sınıfından farkı, otobüslerin 7KG’ı geçen römorkları varsa bu ehliyet sınıfını almak gerekir. Karayolları Trafik yönetmeliğinde bu araçlara “MOPED” denilmektedir.


A sınıfı ehliyet belgeniz varsa aynı zamanda M, Ave Asınıfı sürücü belgelerinin araçlarını da kullanabilirsiniz. Otomobil(B) Kamyonet(B) Ayrıca: Traktör(F) Motor bisiklet( M ) ATV(B1) kullanacaklara verilen ehliyet çeşididir. B sınıfı ehliyet nedir ?

Eğer istenirse bu ehliyet tipinde otomatik vites araç kullanmak için sürücü kursuna başvuru yapılabilir. Bu tür araçlar 2–3–tekerlekli olarak üretilirler.


Asgari yaş sınırı olup deneyim ve tecrübe aranmamaktadır. M ehliyet nedir nasıl alınır hangi araçları kullanır. Hocam benim B ehliyetim var. Aracımın arkasına römork ekleyeceğim.


Teknolojik çağda ”araba olmazsa olmazımız” diyorsanız makalemizi okuyup ön bilgileri öğrenip ona göre yol izlemelisiniz. Asınıfı ehliyet sahiplerinin kullanacakları motosikletler sepetli veya sepetsiz olabilir. Kullanılan motosiklet tekerlekli ise motor gücü kilovatı geçmemek kaydı ile kullanılabilir.


Aşağıda özellikleri yazan motosiklet bir örnektir. MOPED karayolları trafik kanunun 9. Asınıfı sürücü belgesi silindir hacmi 1santimetreküpü, gücü kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı ’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.


Dsınıfı sürücü belgesi sahipleri, minibüs kullanabilirler. F sınıfı ehliyet sahipleri traktör kullanabilirler. Motorbisiklet(MOPED) olarak tanımlanan araçları tüm ehliyet sınıfları kullanabiliyor.


Yaş sınırı olarak belirlenmiştir. Yeni ehliyet sınıflarında dikkat çeken en büyük yeniliklerin başında ek yükler. ASınıfı Ehliyet Nedir?

Atipi ehliyet sahiplerinin kullanacakları motosiklerlerin özellikleri Silindir hacmi 1santimetreküpü Motor gücü kilovatı geçmemesi gerekir. Hangi Araçları Kapsar?


F" sınıfı sürücü belgesi, lastik tekerlekli traktör kullanacaklara verilir. Stajyer ehliyet nedir ? Psiko-teknik belgesi aldıktan sonra sürücü kursuna başvurarak tekrar ehliyet alması gerekecek. Ceza puanı nasıl doldurulur? Yaşınızın ise olması gerekiyor.


Tabi bu şartlar ile birlikte C sınıfı ehliyetler gruplara ayrılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder