22 Ekim 2019 Salı

Yeşil pasaport memur

Daha önce yazı almıştım emniyet müdürlüğüne götürmek. Yeşil pasaport kadro dereceleri bakımındanve 3. Kadro derecelerini maaş derece ve kademesi ile karıştırmamak gerekmektedir.


Maaş derece ve kademesi farklı, kadro derecesi farklıdır. Adalet Bakanlığı’nda görevli.

Derece memur emeklisi yeşil pasaport u kendisinin var benim bildiğim kadar yaşın altındaki ler ikameti babasının ortadaysa alabiliyor bu hala geçerlimi. Ben yeşil pasaport çıkarabilirmiyim?


Merhaba, Babamdan do. Atandığınız kadronun derecesive olması halinde yeşil pasaport (hususi damgalı) almanız mümkün bulunmaktadır. TBMM üyelerine ve eski bakanlara verilmektedir. Memurların yeşil pasaport alma hakkında sahip yakınları içinde bakmakla yükümlü olduğu anne ve babasının olup olmadığı memurlar arasında.


Gelin kimlerin yeşil pasaporta nasıl alınır şartlarıyla birlikte öğrenelim.

Yakın bir zaman sonra Avukatlar da yeşil pasaport alabilecek. Milyonlarca memur ve ailesi yeşil pasaport alarak yurt dışı çıkışlarında vize sorunu yaşamıyor.


Bazı memur unvanlı personel yeşil pasaport alabiliyor. Bazı kamu kurumlarındaki hizmetli ve memur unvanlı personel yeşil pasaport alabilirken yaklaşık milyonun üzerindeki aynı unvanlı büyük bir kesim ise bu imkandan yararlanamıyor. Nasıl olduğunu izah edelim.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Kamu kurumu çalışanlarına ve devlet memurlarına verilen bir hak olan yeşil pasaport ücretleri ile ilgili en güncel bilgileri derledik. Peki, kimlere verilir?


Kamu İç Denetçiliği sınavına başvuruda YÖKDİL kabul edilebilir mi? Devlet memurunun yeşil pasaport hakkından kardeşleri de yararlanabilir mi?


Memur doğrudan bakana, bakan yardımcılarına eposta gönderebilir mi? Belediye sözleşmelileri kurumlar arasında geçici görevlendirilebilir mi? Eğer öğrenim durumu yaşından önce son bulursa bu durumu bildirmek ve yeşil pasaportlarını iptal ettirmek zorunlulukları var. Ankara’dan okurumuz Salih Elgüven soruyor: “Bünyamin bey, VHKİ olarak memurdum, istifa edip kurumumdan ayrıldım dört sene evvel.


Görevdeyken yeşil pasaport almıştım ama sonra süresi doldu.

CEVAP: Hususi Damgalı ( Yeşil ) Pasaport alabilecek yukarıda (45. Madde) belirtilen şartları taşıyanların eşleri, yaşından küçük erkek ve kız çocukları ile yaşını bitirdikten sonra, çalışmayan, evli olmayan ve hak sahibi ebeveyni ile birlikte ikamet eden (Öğrencilik hariç) reşit kız çocukları hususi ( yeşil ) pasaport alabilirler.


Ancak çocuklar yaşından büyük ise bu haktan faydalanmak için belirli şartlara bağlıdır. Ama temel bir şart vardır: yaşından büyük çocuklar, anne veya babasının üzerinden yeşil pasaport hakkından faydalanamaz. Not: Hususi Pasaport İşlemleri sadece vatan caddesinde bulunan Pasaport Şube Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Hak sahibi eşiniz vefat ettikten sonra ilk kez pasaport işlemi alacak.


Yeşil Pasaport Sahibi Eşi Vefat Edenlerin İşlemleri. Toplam 1ülkeye vizesiz bir şekilde gidebiliyorsunuz. Rakam az gelmiş olabilir fakat şu rakamlara bir göz atmanız fikrinizi değiştirebilir.


Bordo pasaport yani bir çoğumuzun sahip olduğu 1ülkeye, Amerikan pasaportunun 17 Rus pasaportunun 10 İsrail pasaportunun 14 Çin pasaportunun ise ülkede dolaşım. Eğer yeşil pasaport almaya hak kazanmışsanız, yani aşağıda listelenmiş niteliklere sahipseniz, izlemeniz gereken yol çok kolay.


Emniyet Müdürlüğü’nden, kendinize uygun olan bir randevu saati seçerek yeşil pasaport alma sürecinizi başlatabilirsiniz. Aktif çalıştığı süreçte yeşil pasaport hakkı elde eden memur emekli olduğunda ya da istifa ettiğinde yeşil pasaport hakkı devam eder.


Memuriyetten çıkarılma, ihraç benzeri bir durum yoksa veya başka bir sebeple pasaport iptali yoksa yeşil pasaportu geçerlidir. Ancak yabancı eş konusunda bilgim yok maalesef.


Devletin, kamu görevi yapan ya da kamuda belirli derecedeki.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder