30 Ekim 2019 Çarşamba

İtalya vizesi için gerekli evraklar 2019

Uyarı : iDATA sadece İstanbul İtalya Başkonsolosluğu yetki alanı dahilinde bulunan illerde sunulan başvuruları kabul etmektedir. Avrupa’nın güneyinde yer alan İtalya ’ya çeşitli amaçlarla seyahat etmek isteyen pasaport sahibi Türkiye vatandaşları, ilgili konsolosluktan İtalya vizesi almak durumundadır. Yönetmelikte evrakların eksiksiz bir şekilde toplanması gerekmektedir.


Mesleki evraklar evraklar ise her meslek grubu için farklılık göstermektedir. DATA Schengen vize alımları için başvuru yaptığınız zaman, başvurunuz için gerekli olan evrakları hazırladığınızdan emin olun.

Ardından online randevunuzu alın. Yani İtalya vizesi için gerekli evraklar arasına alınmalıdır. Otel Rezervasyonları: Rezervasyonları yaptığınız site üzerinden çıktı almanız yeterlidir.


Gidiş Dönüş Uçak Bileti (fotokopi) – İtalya vizesi için gerekli evraklar arasında uçak bileti rezervasyonlarınızın fotokopisi yeterlidir. Başvuru sonrasında başvurunuzun takibini. Bu formda sunmuş olduğunuz tüm bilgiler eksiksiz ve doğru olmalıdır.


Ev hanımları, engelli bireyler, çalışmayanlar, freelance çalışanlar, sanatçılar gibi daha spesifik evrakları bulunanlar yine bu yazımızdan referans alabilirler.

Evraklar konsept olarak birbirine çok yakındır. Form doldururken büyük harflerin kullanılması. Almanya için gerekli olan bu evrakları. HOLLANDA vizesi için gerekli olan evraklar konsolosluğun isteğine göre değişebilmektedir.


Konsolosluğu mülakata. Ekspres vize uygulaması bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İtalya vize işlemleri saat içinde tamamlanmaktadır. Vizesi için gerekli evraklar.


Bu yüzden İtalya Schengen vizesi ile aile birleşimi izninden yararlanmanız mümkün değildir. Aşağıda İtalya aile birleşimi için gerekli evrak. Amerika vizesi için istenen evrakların çalışanlara, öğrencilere ve kamu personellerine göre listesini, ABD vizesi çıkma süresini ve bu vizeyle seyahat edebileceğiniz ülkeleri yazımızdan inceleyebilirsiniz.


Tam liste için tıklayın. Vize için istenilen evraklar belirli dönemlerde değişiklik gösterir. Aradaki en önemli fark ticari ilişkileri gösterecek evraklardır.


Bu durumda yapılması gereken ilk iş öncelikle yukarıda bulunan evrak listesinde (turistik başvuru) size uygun olan iş durumunu seçerek evrakları toplamak olacaktır.

Ek olarak, aşağıda yer alan evraklarla. Merhabalar yüksek lisans öğrencisiyim Ağustos ayında bir hafta gibi süreyle İtalya ’ya gitmek üzere bir tura Katılacağım. Parayı hemen yatırmam gerekiyor. Resmi olarak ikamet ettiğiniz şehirin bağlı olduğu başvuru merkezinden randevu aldığınızdan emin olunuz.


Seyahat edilecek ülkenin büyükelçiliği ya da konsolosluğuna başvuru sırasında ülkeye gidiş amacı, toplanacak evrakların sayısını ve niteliğini değiştiriyor. Eksik evrak olmadığı sürece vize almak oldukça kolay olacaktır. Tüm belgeleri eksiksiz temin ederek tarafımıza ulaştırmanız gerekmektedir.


Pasaportunuzun yıldan eksik olmadığından emin. Eksiksiz gelen dosyalarda işlemler daha hızlı yapılır.


Hemen hemen aynı olan evraklarda yıllara bağlı bazı değişimlerin yaşandığı bunun için devamlı takipte kalınması gerektiği unutulmamalıdır. Vize süreçleri çoğu zaman yorucu ve oldukça fazla dikkat gerektiren adımlar gerektirmektedir. Umimi pasaporta sahip bireylerin vize başvurusu gerçekleştirmesi zorunludur. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleki evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir.


Vize Paneli, İtalya Turistik vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye’nin her şehrinden yapılacak. Vatikan, vize istemeyen ülkeler grubundadır. Buraya seyahat edecek tüm pasaport sahibi T. C vatandaşları 1günde süresi günü aşmayan ziyaretlerde vizeden muaftır. Araç muayenesi için gerekli belgeler konusuna geçmeden önce kontrol etmeniz son şey ise ilk yardım çantasıdır.


Vize, pasaportların iç sayfasına. Her aracın bagajında mutlaka olması gereken ilk yardım çantasının yanında üçgen reflektör ve yangın söndürme cihazının mutlaka olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder