Kiradaki işyerinin tahliyesi! Konut ve çatılı işyeri kiralamaları ile ilgili esaslar Yeni Borçlar Kanununda düzenleniyor. Kanun kapsamında kiraya veren ile kiracının haklarına yer veriliyor.
Sulh hukuk mahkemelerinde görülür. Tahliye Davası Nasıl Açılır? Bu hususa ilişkin olarak kesin bir süre belirtmek mümkün değildir. Bu şekilde kiracı ile anlaşamadığınız takdirde, kiracıya tahliye talepli icra davası açılabiliyor.
Bir diğer ifade ile yıl içinde kere kirayı geç ödemesi haklı ihtar ile tahliye davası açılabiliyor. Kira Tespit Davası Ne Kadar Sürer, Sonuçları Neledir? SAYILI KANUN’A GÖRE KİRA BEDELİ VE TESPİTİ. Borçlar Kanununda gösterilen sebeplere dayalı olarak açılabilecek bu dava ile mahkeme kararı sonucu kiracıyı çıkarmak mümkün olur.
Kira hukuku içerisinde tahliye davası günümüzde ev ve iş yerlerinin kiralarının ödenmemesi nedeniyle açılan davaların fazla olması, konuşulması, masraflı ve bir o kadar da sıkıntılı bir süreç olmasıdır. Her ne kadar takip kesinleşmiş olsa da alacaklı tarafından hemen haciz ve tahliye yoluna başvurulamayacaktır.
Kiracı tahliye davası ne kadar sürer ? Türk Borçlar Kanunu’na göre günlük ödeme süresi verilmiştir. Alacaklı tarafından bu sürenin de tamamının beklenmesi gerekmektedir. Süresinde ödeme emrine itiraz etmeyen borçlu kiracı, yasal ödeme.
BİR DAVA EN FAZLA NE KADAR SÜRER ? Bu nedene istinaden açılacak tahliye davası da işyeri ihtiyacı nedeniyle açılacak tahliye davası olarak ifade edilmektedir. Ev sahibi hangi gerekçelerle tahliye davası açabilir?
Gayrimenkul ve kira hukuku hükümlerine göre, kiracının evden çıkarılması, ancak kanunda yer alan gerekçelerden biri mevcutsa mümkündür. Ben bu konuda en hızlıyım diyen avukat bile, aydan önce dosyayı tahliye aşamasına getiremez. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.
Her dava mahkemenin iş yoğunluğu, delillerin toplanması, adli tatil, duruşma aralıklarının uzunluğuna göre dava süresi de değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle bir davanın ne kadar sürede sona ereceğine dair kesin bir süre verilemez. Kira tahliye davaları en az 6-ay sürer, hatta ben sana birkaç da tüyo vereyim, uygula, dava seneyi bulur. Sende zaten yıllık sözleşme süresini doldurmuş olursun, müşterilerini de rezil olmazsın dedim.
Her sebepten ötürü kiracının tahliyesi için ayrı ihbar ve dava açma süreleri öngörülmüştür. Ancak bunlar genel olarak noter kanalı ile yapılan ihtarların başarısız olması ve ardından tahliye davası açılıyor olması şeklinde olduklarından. Kira hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, kiracıların ve ev sahiplerinin sahip olduğu bazı hak ve sorumluluklar bulunuyor. Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir.
Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir. Fakat ev sahibi kiracıya gün önce tahliye edeceğini bildirmediyese veya tahliye sebeplerinden biri doğmamışsa evden çıkarma söz konusu değildir.
PAZARBAŞI HUKUK BÜROSU birimlerine gelen sesli ve yazılı mesaj içeriklerinde. Dava, kira süresinin bitiminden itibaren ay içinde açılmış olmalıdır. Dava sonunda mahkemeden alınacak tahliye kararı ilamı icra takibine konu edilerek taşınmazın tahliyesi sağlanabilir. Velayet davası ne kadar sürer ? Hukuk Ankara Avukat views.
Kira tespit davası yerel mahkemede tahmini 6-ay kadar sürer. Karara itiraz edilirse dosya istinaf mahkemesine gider. Bu anlamda tahliye davası açacak kimseler için dava süresi açısından kesin bir müddet belirlemek doğru olmayacaktır. Dolayısıyla tahliye davası ne kadar sürer sorusuna net bir cevap verilemez.
YERİ KİRA SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ TADİLAT TAHLİYES.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder