30 Ekim 2019 Çarşamba

İsviçre yeşil pasaporta vize istiyor mu

Bordo pasaportlular çileli vize sürecini yaşarken yeşil pasaport vize istemeyen bir çok ülkeye sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu ile gidebiliyor. Bu yeşil pasaportlular için ilk ülkeye giriş yaptığı tarih itibari ile başlar.


Türkiye Cumhuriyeti yeşil (hususi), siyah (diplomatik) veya gri (hizmet) pasaportuna sahip tüm T. Bu haritada normalde Türkiye’den vize istemeyen ülkeler değil, yeşil pasaporta ayrıcalık tanıyan ekstra ülkeleri göreceksiniz. Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Yeşil pasaport sahipleri (ben değil) Türkiye’de çok önemli bir ayrıcalığa sahip oluyor.


Son vize türü ise Göçmenlik vizesi yani Yeşil Karttır. Yeşil kart ile yeşil pasaport u karıştırmamak gerekir. Gökhan bey selamlar. Vize başvurusu sırasında uçak rezervasyonunuda verdik ancak dönüş günü uçak rezervasyonundan bir gün önce vize bitiyor.


Uçak biletini değiştirmeye gerek varmı. Kızım yeşil pasaportlu. Bu işleri rica ediyorum çok büyütmeyin. Unutmayın ki, dünyadaki herkes özgür iradesi olduğu müddet, seyahat etme hakkına sahiptir ve dünyanın istediği ülkesine gidebilir.


Bu, sizin en doğal hakkınızdır. Asla hayallerinizden vazgeçmeyin.


İsviçre yeşil pasaporta vize istiyor mu

Denize kıyısı olmayan ve Alplerle çevrelenen İsviçre ’nin eşsiz lezzetleri ve doğal güzelliklerini görmek isterseniz hemen İsviçre uçak bileti sayfasını inceleyebilirsiniz. Almanya Vizesi Fransa Vizesi İtalya Vizesi İspanya Vizesi Hollanda Vizesi Portekiz Vizesi Yunanistan. Vize ücretleri de ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Bu ülkelerin bazıları internet ve kapı vizesi kolaylığı sağlıyor.


Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil. Avustralya yeşil pasaporta da vize istiyor. Bu tip pasaport sahiplerinin ödemeleri gereken vize başvuru ücretleri umuma mahsus pasaport sahipleri ile aynı meblağdır.


Yine benzer şekilde başvuru için gerekli evraklar da bordo pasaport ile yapılan başvurulardan farklı değildir. Burada yapılmış olan değişiklik sadece vize.


Pasaport nedir, pasaport çeşitleri, pasaport çıkartma, Pasaport harçları, Pasaport başvuru işlemleri. Vize nedir, nasıl alınır, Schengen vizesi nasıl. Uzun süreli (çalışma, oturum vb. ) ikamet gerektiren seyahatler için Portekiz’e seyahat edecek olan Umuma Mahsus (Bordo), Hususi ( Yeşil ) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu hamili kişiler Portekiz vize işlemlerine tabi tutulmaktadırlar.


İsviçre yeşil pasaporta vize istiyor mu

Dubai Birleşik Arap Emirlikleri yeşil pasaporta vize istiyor mu ? Hayır yeşil pasaportlara vize istenmiyor bordo pasaportlara vize istemektedir. Hizmet pasaportu, Hususi Pasaport ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 1gün içinde günü aşmayan seyahatlerinde Dubai (BAE) vize işlemlerinden muaftır.


Son günlerde hepimiz yeşil pasaportların Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olmayacağı veya bu pasaport sahiplerinin doğrudan Avrupa birliği ülkelerine giriş yapamayacağı, yeşil pasaport sahiplerinin de vizeye tabi olacağı benzeri söylentileri duymuşunuzdur. Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir.


Bu durumda akıllara “Kanada, yeşil pasaporta vize istiyor mu ? Dilerseniz sorumuzun cevabına geçelim. Evet, Kanada yeşil pasaporta vize istemektedir.


Bordo vizeye sahip olanlar yurtdışı seyahatlerinde vize alma stresini yaşarken yeşil pasaportlu kişiler Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere vize almadan bir çok ülkeye giriş yapabiliyor. Bu konuda anlaşalım, bilinenin aksine Amerika Birleşik Devletleri’ne seyahatlerde tüm Türk Pasaportları’nın vize alması gerekiyor, bunun içine yeşil pasaport da dahil.


Elektronik vize başvuruları bilgisayar ortamında gerçekleştiğinden, hangi şehirde yaşıyor olursanız olun, bulunduğunuz bölgeden başvuru işlemlerinizi. Suriyeli vatandaşlar, Arapça olan bütün belgelerini yeminli tercüman vasıtasıyla ingilizce’ye çevirmek zorundadır.


Bu kıdemin “derece ve kademe olarak” bir hesabı var. En yüksek derece 1’dir, en. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELERİ. Transit vizeni sen al yinede. Ben fastan türkiyeye gelecektim barselona aktarmalı oldugu için teansit v.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder