13 Eylül 2019 Cuma

Sporcu sağlık raporu edevlet

Bu hizmeti kullanarak, sağlık hizmet sunucularınca verilen e-imzalı sporcu olur sağlık raporlarınızı sorgulayabilirsiniz. Size görseller ile yazının devamında detaylıca anlatacağım.


Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarınca verilen tüm raporların (doğum, engelli, sürücü, istirahat, durum bildirir raporu vb.) elektronik ortamda, e-imzalı olarak verilmesini sağlamak amacıyla, “e-Rapor Sistemi” geliştirilmektedir. Rapor Sistemi birçok bileşenden oluşmakta olup her bir bileşen (e-Doğum Raporu, e-Engelli Raporu, e-Sürücü Raporu vb.) farklı.


Veya gençlik spor il müdürlüğüne giderek oradan da sevk işlemi yapabilir.

Peki e-devlet üzerinden sporcu velisi nasıl sevk işlemi oluşturacak? Bununla ilgili aşağıdaki videoyu izleyerek sevk işlemini kolayla yapabilirsiniz. Velilerin e devlet üzerinden öğrencilere nasıl sağlık raporu sevk isteğinde bulunacağını anlattım.


Diğer videolarıma göz atmayı unutmayın. Kişiler ilgili sağlık kurumuna başvurmadan önce ilk olarak e-devlet sağlık raporu alma sistemi üzerinden sağlık raporu talebi oluşturmalıdır. Eksağlık raporu formu yerine geçen bu online başvuru formu, ehliyetini yenilemek ve yeni ehliyet başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak için hayata geçirilmiş bir sistemdir.


Adli Sicil Kaydı Sekmesi. Yabancı Dil Sekmesi.

Belge Ekleme Sekmesi 14. Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler. Sağlık Raporu Sekmesi 10. Vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak adına kurulan e-devlet sistemi, güncel bilgileri.


Bunun dışındaki lisansız spor faaliyetleri için kişilerden herhangi bir rapor talebinde hiç kimse veya kurum bulunamaz. Ancak, kişilerden spor faaliyetine katılımlarında ilgili sporu yapmalarına engel herhangi bir rahatsızlıklarının.


Daha sonra sürücü olur belgesi veren sağlık kuruluşlarına giderek muayene işlemleri tamamlanıyor. Yürürlükten kaldırılan yönetmelikte kurallar her federasyon için geçerli iken yeni yönetmelikte birlikte her federasyona özelliğine göre lisans, vize ve transfer kuralı belirleme imkanı getirildi. Yönerge ile sporcu lisansı dışında, sosyal aktivite amaçlı rapor alınmasının gerekli olmadığı karara bağlandı.


Raporun sisteme kaydedilme tarihi geciktirildiğinde, SGK’ya bilgi verilmesi gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından inceleme başlatılmakta ve rapor paraları hesaplara yatırılmaktadır.


Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla ilk işe giriyormuş gibi tekrardan sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile karşılaştırılır. Buna göre çalışılan iş için geçen zaman içinde herhangi bir sağlık problemi yaşanıp yaşanmadığı kontrol edilir.


Eğer iki rapor arasında kayda değer bir değişiklik yoksa. Başvuru için sağlık raporu almanız gerekiyor. Ehliyet almak ya da var.

E devlet üzerinden yapılan işlemin ardından sağlık kuruluşuna gitmeniz gerekiyor. Tanzim edilen sağlık raporları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Bilgi Sistemi üzerinden ilgili kişiler tarafından görülebilmektedir. Evlilik için sağlık raporu sağlık ocaklarından veya devlet hastanelerinden temin edilebilir.


Aynı gün ya da birkaç gün içerisinde alınan sağlık raporları, belgeyi talep eden kuruma teslim edilebilir. Buradan e- devlet şifresi giriş yapabilir ve aradığınız konu ile ilgili sorgulama yapabilirsiniz.


Söz konusu Yönergenin "Ortak hükümler" başlıklı nci maddesinin (7) nci bendi gereğince, " Sporcu lisansı için sağlık raporu almak üzere başvuran kişiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı birimlerinden aldıkları sevk belgesi ile hizmet sunucularına başvurur. Sporcu lisansı dışında sosyal faaliyet amaçlı spor faaliyeti için sağlık raporu alınması zorunlu değildir.


Uzatılan ehliyet yenilenme süreçlerinde gerekli evraklar arasında sıhhat raporuda nokta almaktadır. Aile hekimliği pratiğinde de sporcu olmak için sağlık raporu almak isteyen çok sayıda hasta ile karşılaşılmaktadır. Sporcular için rutin bir tarama programı belirlenmesi ve bu rutin çerçevesinde hastanın spor yapmak için uygun olup olmadığına karar verilmesi, ani ölümlerin önlenmesi açısından oldukça önemlidir.


Bu makalede, birinci basamakta tespit edilen WPW.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder