25 Eylül 2019 Çarşamba

İtalyan edebiyatı okunması gereken kitaplar

Edebiyatı kitap türüne ait kitaplar sergilenmektedir. Her kitabın başına geçtiğinde. Yaşar Kemal’in de ‘’mutlaka okunması gereken kitap’’ listesindedir. Birinci Dünya Savaşı’nı konu alan büyük roman, Katolik bir okulun öğrencileriyken askere alınan bir grup genç arkadaşın öyküsünü anlatır.


Elena Ferrante’nin kaleme aldığı, Napoli Romanları adlı seri, edebi dünyayı ele geçirmişti.

Serideki romanlar Napoli’de geçiyor. Alman edebiyatı denildiğinde akla Orta Avrupa’da yaşayan ve Almanca konuşan toplulukların eserleri gelir.


Goethe’den Heinrich Böll’e kadar Alman edebiyatının oluşmasında ve gelişiminde rol oynayan, mutlaka okunması gereken önemli yazarları ve eserlerini sizler için derledik. Wir wünschen euch viel Spaß beim Lesen! Herkesin kütüphanesinde bulunması gereken kitaplar vardır.


Türk klasikleri de bunları başında geliyor. Reşat Nuri Gültekin’den Halid Ziya Uşaklıgil’e, Sabahattin Ali’den Peyami Safa’ya kadar büyük ustaların iz bırakan eserlerini henüz okumadıysanız mutlaka okunacak kitaplar listenize almanızı öneririz.


Devamında öyküden şiire, bilimden felsefeye birçok alandan okuma.

Sınırlarınızı Zorlayacak, Mutlaka Okumanız Gereken Kitaplar İlgi çekici, sürükleyici ve kolayca okuyup bitirebileceğim bir kitap arıyorum diyorsanız, doğru yerdesiniz. Kimilerimizin bir kitap kurdu, kimilerimizin ise kitapla olan mesafesi, kendi arzu ettiği düzeyin yanından bile geçmeyebilir. Bu okunması gereken klasikler listesi ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Gelin hep birlikte dünya klasikleri kitapları listesine göz atalım.


Not: Eğer İyi bir çeviriden okursanız kitabın özünü daha iyi kavrarsınız. Bunlar benim için okunması gereken kitaplar. SUÇ ve CEZA – DOSTOYEVSKİ.


Dostoyevski denilince akan sular durur bende! Yazdığı kitaplar sadece ülkesinde değil, dünya çapında üne kavuşmuştur. Mutlaka okunması gereken kitapların başında gelen ve herkesin kütüphanesinde bulunması gereken naçizane bir romandır. Fransız edebiyatı, dünya edebiyatında da kalıcı bir yer edinmiş, okunmaya değer klasiklerle dolu.


Yunan edebiyatı, okuru adeta içine çeken dipsiz bir kuyu! Fransız Devriminin öncülerinden: Voltaire Fransız Devrimi ve Aydınlanma Dönemi’nde büyük rol üstlenmiş olan Voltaire, sivri dili ve hicivleri yüzünden zor zamanlar geçirdi. Sürgün edilen, şehirlere girişleri yasaklanan Voltaire gittiği hiçbir yerde de rahat olamadı. Oedipe ve Candide en bilindik eserleri arasında.


Fabl türünün en bilindik yazarı: La Fontaine.

SINIFTA OKUNMASI GEREKEN ROMANLAR 10. Alman ve İtalyan edebiyatından oluşan büyük yazarların dev eserlerinden oluşan okuma listemizde, okuduklarınız mutlaka vardır. Okunması gereken klasik kitaplar. LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUMASI GEREKEN KİTAPLAR.


Dünya klasikleri olur, Türk edebiyatı olur, felsefi kitaplar olur, insana bir şeyler katacağını düşündüğünüz kitaplar olur. Türk romanı denince akla gelen ünlü yazarlar da okunması gereken kitaplar listesinde yerini alıyor. Dünya genelinde okunması gereken dünya klasikleri tam listesi okumaya yeni başlayan ya da okumasını daha da geliştirmek isteyenler için aranan bir listedir.


En iyi dünya klasikleri veya şu ana kadar en çok okunan dünya klasikleri listesi her zaman el altında bulunması gereken bir listedir. Dickens’i göstermek şarttır.


George Orwell okunması gereken kitaplar ve yazarları listemizde yer alacak bir diğer isimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder