19 Eylül 2019 Perşembe

Irak pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! UKRAYNA Ukrayna pasaport istiyor mu?


Bütün bir yılın yorgunluğunu atmak için tatili iple çeken tatilciler için vizesiz seyahat edebilecekleri ülke bulunuyor. Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor.


Yeşil pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler. Dünyadaki 1ülkenin 10o’üne Türk vatandaşlarının “kolay giriş. Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır.


Irak pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir. Bazı ülkeler konaklama ve gidiş-dönüş bilgilerini de öğrenmek ister. Bu durumda, rezervasyon ve uçuş bilgilerinin çıktısını edinmekte fayda bulunur. Başlıklara tıklayarak istediğiniz alana kolayca ulaşabilirsiniz.


Irak pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen. Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler ) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize.


Dış politikada ilişkilerinin gelişmesiyle vizesiz gidilen ülkeler sayısının artmasını umuyoruz. Avrupa’da, Asya’da. Yeni bir ülke ile vize anlaşmaları imzalanıp vize istemeyen ülkeler listesine girdiğinde bu yazıyı günceliyorum.


Sizin de vize deneyimleriniz ve önerileriniz. Seyahat edecek kişiler yurt dışı seyahatlerinde daha çok hangi ülkelere vizesiz gidilir bunu merak ediyor.


Irak pasaportu ile vizesiz gidilen ülkeler

Türkiye pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir sorusunun cevabını. Sadece bordo pasaportu olan kişiler Türkiye’den havayoluyla direk Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye gidişlerinde havalimanında günlük Irak vizesi alabiliyor. Filistin Vize istemeyen ülkeler listesinde Filistin de var. Ukrayna’ya aynı zamanda pasaportsuz gidilen ülkeler arasında da yer alıyor.


Ukrayna’ya kimlikleri ile seyahat edecek kişilerin mutlaka yeni tip yani biyometrik kimliklere sahip olması gerekmektedir. Güney Kore ve Singapur paylaştı. Japonya ve Almanya pasaportları, 1ülkeye vizesiz giriş hakkına sahip.


Danimarka, İsveç, Finlandiya, İtalya, Fransa ve İspanya. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir. Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir.


Kıbrıs’a pasaportla girişlerde ise bu süre güne çıkıyor. Genelde gün ile gün boyunca, vizesiz ülkelerde rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmiyorlar.


Ancak, siz kesin ve güncel bir bilgi almak istiyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ‘nın sitesini ziyaret ederek haftalık güncellemelerden haberdar olabilirsiniz. Yazımızın bu bölümünde vizesiz ve pasaportsuz yani sadece kimlik kartımızla giriş yapabildiğimiz ülkeleri sizler için inceledik. Eee bu da sizi vize ücretinden ciddi anlamda kurtarıyor. Gelelim şimdi yeşil pasaportla gidilecek ülkeler listesine.


Hangi ülkelere gitmek daha mantıklı ya da daha ekonomik sorusunun yanıtını arayanlar sadece pasaportla gidebilecekleri ülkeleri merak ediyor. Gri pasaport diğer ismi ile hizmet pasaportuna sahip kişiler dünyanın birçok ülkesine vizesiz seyahat etme imkanına sahip.


Bu yazımızda gri pasaporta vize istemeyen ülkeler hakkında bilgiler vereceğiz. Gri pasaport vize muafiyeti, sahibine hem zaman kazandırıyor hem de maddi anlamda masrafları azaltarak avantaj sağlıyor.


Bu özelliği ile Amerikan pasaportu seyahat özgürlüğü açısından dünyada 4. Romanya vatandaşlığı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder