27 Ağustos 2019 Salı

Koruyucu aile çocuğu seçebilir mi

Evet, koruyucu aile olmak istediğin çocuğun yaşını ve cinsiyetini seçebilirsin. Koruyucu aile çocuğu seçebilir mi ? Ancak senin de çocuğa uygunluğunun değerlendirilmesi gerekiyor.


Koruyucu aile çocuğu seçebilir mi

Aile adayına en iyi şekilde uyum sağlayacak çocuk tespit edilmektedir. Bir başka deyişle, aile ve çocuk arasında ortak özellikler olmasına dikkat edilir. Evet, ancak koruyucu aile adayına en iyi uyum sağlayabilecek çocuğun özellikleri hakkında yönlendirme yapılır. Evlat edinme ve koruyucu aile arasındaki fark nedir?


Koruyucu aile çocuğu seçebilir mi

Bakım altına alınan çocuk hukuki olarak öz ailesinin çocuğu olarak görülür, sadece koruyucu aile içinde yaşamaktadır. Merhaba, koruyucu aile olmak için müracaat ettiğinizde gerekli araştırma ve incelemeleri kurum yapıyor.


Kurumun uygun gördüğü aileler koruyucu aile olabiliyor. Kendi çocuğu olan kişilerde olmayan kişilerde koruyucu aile olarak yuvalarını, sofralarını ve kalplerini bir çocuğa daha açabilirler. Nitekim, Almanya’da her yıl yaklaşık bin Türk çocuğunun Alman Gençlik Dairesi tarafından ailelerinden koparıldığı biliniyor.


Batman’da bir çocuğu koruma altına alan aile, Batman Defterdarlığı’na başvurarak, koruyucu aile sözleşmesi kapsamında kendi ikamet adresinde gün saat her türlü ihtiyacını karşılamak suretiyle bakımını üstlendiği çocuğun asgari geçim indirimi (AGİ) hesabında dikkate alınıp alınamayacağını sordu. Olduğum yerde takılı kalmış durumdayım.


Rica ediyorum bana yardım edin. Aşatır çiftinin yıl süren çocuk özlemi, ve yaşındaki iki erkek çocuğa yıl önce koruyucu aile oldukları gün son buldu. Bu de yetkililer tarafından, aile çocuğa şiddet mi uyguluyor şeklinde bir şüphe oluşturuyor ve bu aileleri denetim altına alıp, o çocuğu kısa süreli koruyucu aileye veriyorlar. Eğer bu noktada gençlik dairesinin elinde Müslüman bir koruyucu aile yoksa, o çocuk Alman bir koruyucu aileye veriliyor.


Buradaki aile tutumları bize kendimiz hakkında fikir verebilir. AŞIRI KORUYUCU AİLE : Anne baba aşırı koruyucu ve kollayıcıdır. Her işi anne baba yapar. Evlatlık edinme hiçbir türlü caiz değildir.


Evet, böyle bir aile masum bir yavrunun kendi öz ailesi gibi olmasa da, önemli bir sığınak ve takdir edilecek bir şefkat elidir. Biyolojik aile, çocuğu herhangi bir zamanda geri alabilir korkusu.


Bakın bu aile yabancı bir çocuğu alıp kendi evladı gibi bakımını üstleniyor. Ama koruyucu anne, kendi öz çocuğunu bilerek ve isteyerek olmasa da korumadan mahrum bırakıyor. Karaman çifti, Eralp adını verdikleri çocuğu mahkeme. Almanya’da ailesinden koparıldıktan sonra verildiği koruyucu ailede hayatını kaybeden minik Savaş’ın ölümünde ihmali olduğu kaydedilen Gençlik Dairesi, doğru dürüst bilgi vermediği aileye cenaze parası teklif etti.


Koruyucu aile çocuğu seçebilir mi

Acılı aile, “Biz cenazemizi defnederiz, siz hesap verin” diye isyan etti Almanya’nın Kassel kentinde yaşayan Aleyna Taşkın ile Gürsel Ivanov. Arkadaşlar çocuk esirgemede çalışan bi arkadaşım koruyu aile projesinden bahsetti.


Artık çocukları yuvadan çok aile yanlarında büyümeden yanaylarmış. Evet zaten çocuğu hemen vermiyorlar sene uyum süreci varmış,benim anlamadığım onu yurda bırakan aile çocuğu bulursa, yasal olarak geri alma hakkı var. Size saygı duyduğum ve güvendiğim için soruyorum. Sizin verdiğiniz cevaplar doğrultusunda hayatımı devam ettireceğim.


Ben de yakında evlenemezsem kariyerime odaklanıcam ve evlilikte iyice ertelenecek. Yaşım da ilerlerlerse bir çocuk edinmeyi düşünüyorum. Gönüllü Aile ", gerçek aileleri ile tümbağlantıları sona ermiş çocuklar için uzun süreli ve gerçek ailesi gibi bir bakım sağlayanlara ise "Evlat Edinen Aile " olarak açıklayabiliriz.


Bir koruyucu çocuğu yetiştirmek çok zordur. Hem koruyucu çocuklar hem de ebeveynler çok zor ve uzun bir yolculuk geçirmek zorunda kalacaklardır aralarındaki iyiye kadargüven ilişkisi. Genellikle bir çocukla birlikte olun, yüz ifadelerini izleyin.


Buna göre erkek çocuğu olan ailelere kız, kız çocuğu olanlara ise erkek çocuğu verilmiyor. Kendinden olmayan çocuğu topluma kazandırmak için çalışan ve çabalayan kişilere anne ve baba denir.


Günümüzde çokça yaygın olmasa da biyolojik anlamda anne-baba olmak isteyen kişiler, çocuğu olamayıp çocuk hasreti çeken kişiler ve koruyucu aile olmak isteyen kişiler evlat edinebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder