2 Temmuz 2019 Salı

Müteahhitlik belgesi sınıfları

Herhangi bir iş bitirmesi, bir başka deyişle müteahhitlik deneyimi olmayan bir firma ancak H grubundan belge sahibi olabilecek, deneyim sahibi oldukça grubu yükseltilecek. H grubu için taslak düzenlemede öngörülen tek iş miktarı yaklaşık olarak bin metrekare ile sınırlı olacak.


Yapı müteahhitleri tek ruhsata bağlı işlerde sınıfının limiti dahilinde işler için yapı ruhsatı alabilecekler. Geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Önüne gelen inşaat yapamayacak” açıklamasıyla yapılacak yeni düzenlemenin sinyalini vermişti.


Düzenleme ile yeni müteahhide metrekare sınırı geliyor, müteahhitler sınıfa ayrılıyor. Bu şekilde, yetki belgesi numarası sahibi müteahhitler, yeterlikleri dikkate alınarak gruplara ayrılacak.

Her firma kendi grubuna verilen haklar doğrultusunda yeni iş alabilecek. A sınıfı yapı müteahhitliğinin sınırlaması bulunmamaktadır. Bakanlığa müracaat ederek gün sonra müteahhitlik sınıfınız belli oluyor.


Müteahhitlik belgesi almak için gerekli belgeler! Hürriyet’te Gülistan Alagöz tarafından hazırlanarak yayınlanan habere göre, burada en önemli gösterge firmaların mali göstergeleri olacak. Bir yapıyı hayata geçirmek için inşaat çalışmalarının tümünü veya bir kısmını yönetmeyi üzerine alan kişiye müteahhit deniyor. Müşteriden belli bir peşinat parası alıp inşaatı devam ettirememiş yada yarım bırakmış bir çok örnek mevcut ülkemizde.


Yeni dönemde iflas eden, işlerini askıya alan ve usulsüz hareket eden müteahhitlere inşaat yapma izni verilmeyecek, izin verilen projelerde ise can ve mal güvenliğini tehdit edecek her hangi bir durumun oluşması halinde yetki belgesi yıl boyunca iptal edilecek.

Yetki belgesi numarası iptal edilen yapı müteahhidine, yasaklılık süresinin sona ermesi ya dasorumluluklarını yerine getirmesi durumunda yetki belgesi numarasını kullanmasına izin verilir. A Grubu: İş deneyim tutarı yapım işleri eşik değerinin iki katını geçen ve ortalama yıllık usta iş gücü en az 5 teknik personel iş gücü en az olanlar.


Aehliyet belgesi ile ehliyet alacak kişiler ise hem teorik sınava hemde direksiyon sınavına girecektir. AEhliyeti Olanların AEhliyet Alması Yukarıda belirttiğimiz hususlara ek olarak bu şekilde ki kişiler sadece direksiyon derslerine girecek olup, kurslarından ders saati direksiyon eğitimi almak zorundadır. MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ MÜRACAATI YAPACAKLARIN DİKKATİNE 16.


B sınıfı müteahhit son yılda tek seferde milyon liralık iş ve tek sözleşmede bin 5metrelere iş yapmış olmalı. Dilekçe örneği için TIKLAYINIZ.


Daha kaliteli soru ve cevaplar için : 1) Yukarı ( ) ve aşağı( ) okları kullanarak, artı ya da eksi puan verebilirsiniz. Sorunuza en doğru cevabı seçmek için "√" tik butonunu kullanabilirsiniz. Daha önce, müteahhitlik yapan kişilerin bir belgesinin olmasına gerek yoktu. Belge süresi dolan müteahhit yılın sonunda belge yenilemesi için yeniden müracaat yapabilecek.


Yeterlilik sistemi temelinde firmaların mali göstergeleri esas alınacak. Bu sınıftaki müteahhit istediği metrekarede inşaat yapma hakkına sahip olacak. Konyaaltı En İyi Sürücü Kursu, Ehliyet, Özel Direksiyon.


M sınıfı sürücü belgesi nedir? MOPED yani motorlu bisiklet kullanacakları verilecektir. Yaş sınırı olarak belirlenmiştir.


Motorbisiklet(MOPED) olarak tanımlanan araçları tüm ehliyet sınıfları kullanabiliyor.

Yönetmelikte belirtilen belgeler ile birlikte İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları durumunda gerekli incelemeler yapıldıktan sonra müteahhitlik sınıfları belirlenebilecektir. Karşınıza çıkan yapı müteahhitliği bilişim sisteminde bir üyeliğiniz bulunuyorsa kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp güvenlik kodunu girdikten sonra “giriş” butonuna basın.


Ek-l: YAPIM i$LERiNDE BENZER is GRUPLARI LiSTESi KANALiZASYON (A) ALT YAPI iSLERi 1. GRUP: KÖPRÜ ViYADÜK i$LERi l. Ehliyet belgesi olmadan araç kullanmak yasal değildir. Sınıflara ayrılan ehliyet birçok faktöre göre değişiklik.


Yabancıların Çalışma İzni, Turizm İşletme Belgesi, Teşvik Belgesi, Gıda Sicil Sertifikası ve diğer bir çok konuda bilgi verilmektedir. Hazır Beton G Belgesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder