3 Temmuz 2019 Çarşamba

Gümrü antlaşmasi tarihi

Doğu sınırı, Aras Nehri ve Çıldır Gölü’ne kadar uzanacak. How to Make Perfect Pizza Dough With DRY YEAST - For the House - Duration: 12:22. You just clipped your first slide!


Clipping is a handy way to collect important slides you want to go back to later. Now customize the name of a clipboard to store your clips.

Sevr Antlaşmasına ilk darbe vurulmuştur. Doğudaki güçleri batıya kaydırma imkanı oluşturmuştur. Kolordu komutanı Kazım Karabekir Paşayı Doğu cephesi komutanlığına atadı. Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.


Bu gelişmeler üzerine Erzurum’daki 15. Bu antlaşma, Türkiye Büyük Millet Meclisi hükûmetinin imzaladığı ilk milletlerarası antlaşma olması bakımından önemlidir.


Gümrü antlaşmasıyla belirlenen doğu sınırımız, Moskova ve Kars antlaşmalarıyla son şeklini almıştır.

M’nin uluslar arası alanda kazandığı ilk siyasi ve askeri başarıdır. Ermeni Devleti kurulmasını istiyordu. SEVR ANTLAŞMASI ATAMEKEN TARİHİ :TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİ.


Kasım günü Gümrü işgal edildi. Yer yer çatışmalar çıktı. NKILAP TARİHİ (İLKLER).


Düzenli ordu ile yapılan İLK savaş I. Orhun Anıtlarını dikerek (II.Göktürk zamanında) Türk tarihi ve Türk edebiyatının ilk yazılı kaynaklarını oluşturmuşlardır. Kars, Sarıkamış, Kağızman ve Iğdır Türk Devletine verilmiştir. Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabı cevaplarını.


Lozan Barış Antlaşması’nın Türkiye - Türk Tarihi Açısından Önemi: I. Osmanlı-Rus Savaşı sırasında kaybedilen topraklar yeniden Osmanlı Devletinin hâkimiyeti altına girdi. Bu testi bitirdikten sonra soruların cevaplarıyla birlikte sınavdaki genel başarı yüzdenizi de görebileceksiniz. Online inkılap tarihi soruları çöz.


Sorular KPSS, YGS, LYS sınavlarına uygundur.

Sınıf İnkılap Tarihi " adlı dosya bulunmaktadır. Aradığınız İçeriğe Ulaşamadıysanız Site İçi Aramayı Kullanabilirsiniz. TBMM Dönemi soruları çöz. MOSKOVA ANTLAŞMASI.


Doğu Cephesi’nde savaş durumu büyük ölçüde sona ermiştir. Güney Cephesi’nde savaş durumu sona ermiştir.


Türk devletinin tümüne yönelik yapılabilecek bir işgalin İLK belirtisi MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI’ ında ortaya çıkmıştır. Mondros Ateşkes Antlaşmasıyla Osmanlı Devleti İlk defa fiilen ORTADAN kalkmıştır.


GÜMRÜ BARIŞ ANTLAŞMASI. Anadolu’daki her türlü isteklerinden vazgeçecekler. Sevr barış antlaşmasını tanımadıklarını ilan edecekler. Misak-ı Milliyi kabul edecekler.


Gümrü Antlaşması - video Gümrü Antlaşması - tarihbilinci.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder