19 Haziran 2019 Çarşamba

Konaklama vergisi ismmmo

KONAKLAMA VERGİSİ VE TURİZM PAYI. Zaman zaman turizm sektörü için bacası tütmeyen sanayi ifadesi kullanılmaktadır. Soru : Merhaba, Turizm payı daha doğrusu konaklama vergisi beyannamesini otel yada bu konaklama hizmetini veren kurum mu verecek yoksa aracılar mı? Bu vergi, katma değer vergisi.


Benim ETS tur acentası bir müşterim var. ETS turdan konaklamaları alıp, müşterilere satıyor. Tarih: Gönderen: 29. Soru : şube işyeri otel olan bir mükellefim bulunmakta.


Konaklama vergisi ismmmo

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştirilen koranavirüsü zirvesi sonrasında alınan ekonomik tedbir paketlerini açıkladı. Açıklanan paket kapsamında konaklama vergisi için erteleme kararı çıktı. TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLAYACAKTIR. Teklif değişti artık otelden değil direkt olarak konaklama yapan kişilerden konaklama vergisi alınacak.


Konaklama vergisi ismmmo

Title: İSMMMO Yaşam 83. Sayı, Author: Istanbul SMMM Odası, Name: İSMMMO Yaşam 83. Otel kiralamalarına ilişkin irtifak hakkı bedelleri ve hasılat payı ödemeleri nisan, mayıs ve haziran ayları için ay tehir edilecek.


Konaklama vergisi ismmmo

Yurtdışı uygulamaların en önemli özelliği, konaklama vergisinin ya tamamen belediyelerce alınması veya belediyelere bu vergilerden pay verilmesidir. Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan diğer tüm hizmetler (yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ve havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi) konaklama vergisine.


Mükellefin, konaklama hizmetine ilişkin düzenlediği faturada ayrıca gösterdiği ticari teamüllere uygun iskontoların konaklama vergisi matrahından indirilmesi mümkündür. Eser sahibi olup 5Bin TL’den fazla gelir elde edenler, gelir vergisi beyannamesi verecek. Hazine Müsteşarlığı. Tahsilatı yapan işletmeler ise vergiyi beyan edecek.


Bu kanuna göre konaklama tesisinde sunulan yeme, içme, spor, termal, aktivite ve eğlence hizmetlerinin tamamı için vergi ödenecek. Yine verilen geceleme hizmetinin sağlıklı yaşam tesisi ya da eğlence merkezi bünyesinde sunulması. Böylece Bay (A)’nın bir günlük Kdv dahil konaklama hizmet bedeli 5TL ve konaklama vergisi olan TL ile birlikte toplamda 50TL ödemesi olacak.


Vergiyi müşteriler ödeyecek. Konaklama vergisinin vergilendirme dönemi faaliyet gösterilen bir takvim yılının aylık dönemleridir.


Her bir vergilendirme dönemine ait konaklama vergisi beyannamesi takip eden ayın yirmi altıncı günü akşamına kadar ilgili mükellefin katma değer vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine beyan edilir ve ödenir. Cumhurbaşkanı’na bu oranı üç katına kadar arttırma veya %1’e indirme yetkisi de verilmektedir. This video is unavailable. Kuyumcularda fatura düzenleme sınırı ne kadar ? E-ARŞİV PORTAL TEST GİRİŞ EKRANI.


Konaklama için harcanacak miktarın üzerinden bir konaklama vergisi ödemesi çıkarılır. Dolayısıyla yıldızlı bir otelde konaklayan kişi ile yıldızlı lüks otelde konaklayan kişinin ödeyeceği tutar farklı olacaktır. Daha önce turistik tesislerin hasılatından yüzde oranında alınması planlanan konaklama vergisi artık otel ve turistik tesislerden değil doğrudan konaklama yapan kişilerden alınacak.


PRATİK BİLGİLER VERGİ UYGULAMALARI Sayfa No. Cumhurbakanı, bu oranı bir katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etmeye yetkilidir.


NOT:Bu bölümdeki içeriklerin bir kısmı İSMMMO internet sitesinden alınmıştır. Hesap Planı Açıklamaları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder