11 Haziran 2019 Salı

İsrail vizesi kolay mi

Başkonsolosluğuna veya İsrail Ankara Büyükelçiliğine tesliminden sonra ila iş günü içinde vize başvuru işlemi sonuçlanmış olur. Ancak İsrail diplomatik temsilcilikleri Türkiye ve İsrail Devletlerinin resmi bayramlarında kapalı olmaktadır. Bugünler dikkate alınarak başvurunun.


Neyseki siz şanslısınız ! Daha önce İsrail ’e gitmiş biri olarak, sizler için kolay şekilde İsrail vizesi ’nin nasıl alınacağını anlatacağım.

Başvurunun şahsen yapılması zorunlu olmadığı için seyahat edecek kişi adına vize merkezleri gerekli tüm işlemleri yürütür. Geçmişten aklımda kalan İsrail ’in bu sorunu bildiğinden, ayrı bir kağıt vererek pasaporta herhangi bir iz bırakmadığı bilgisi idi. Ayrı bir kağıda vize verilmesi durumu sadece iş seyahati için alınmış vizelerde geçerli imiş.


Bunu konsoloslukta belgeleyip bu şekilde ayrı bir kağıda vize veriliyor ve. Bu nedenle vize almak daha kolay olabilir.


Başvuru sahibi seyahat amacına uygun belgeleri sunarak niçin günden uzun kalmak istediğini kanıtlamalıdır. Eğer konsolosluk birimi belgeleri yeterli görür ise kişinin başvurusunu olumlu değerlendirebilir.

Ancak sunulan belgelerde herhangi bir eksiklik ve hata var ise konsolosluk başvuru sahibinin. Hollanda Schengen vizesi, kolay alınabilen bir vize olarak desteğimiz ile %oranında başarılı ile alınabilen bir vizedir. Bunun nedeni de zaman zaman yaşadığımız diplomatik krizler.


Ama zannedildiği gibi değil, İsrail vize konusunda esnek davranıyor. Gelin İsrail vizesi nasıl alınır biraz inceleyelim ve ardından da vizeyi aldığınızı farz ederek İsrail ’de gezilecek yerlere bir el atalım. Bakanlığı tarafından verilen ve veya daha fazla kişilik bir grupta seyahat eden bir onay sahibi, varışta vize alabilir (Ürdün vatandaşları için geçerli değildir).


Tek dikkat etmeniz gereken İsraildeki resmi tatil zamanlarına vize başvurunuz denk gelmemesi. Güncel bilgiler için İsrail Konsolosluğu‘nun sitesine bakabilirsiniz. Orta Doğu’da yer alan İsrail, vize isteyen ülkeler grubundadır.


Buraya seyahat edecek Umuma Mahsus(Bordo) pasaport sahibi Türk Vatandaşları vizeye tabi iken diğer pasaport sahibi T. C Vatandaşları süresi günü aşamayan ziyaretlerde vize istenmemektedir. Fakat zaman zaman yaşanan siyasi krizler nedeniyle sıkıntı.


Gelelim vize muhabbetine, aslında görüşmeden sonra kafamda oluşan tablo sonucunda “nasıl İsrail vizesi alınamaz” adlı makaleyi yazmak bana kısmet olacak diye düşünüyordum. Kapı açıldı hanımefendiye güler yüzle birlikte günaydın deyip evraklarımı.


Yeşil pasaport sahiplerinin vize alması gerekmiyor.

Bordo pasaport sahiplerinin İsrail vizesi için hazırlaması gereken belgeler şunlar: 1. Hepsini Görkem Yüksel Gezdi Yazdı! Fakat umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları İsrail ’e seyahatleri öncesinde vize almaları gereklidir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport hamilleri aya kadar ziyaretlerinde vizeden muaftır.


Tel aviv,Yafo,Kudüs,Jerusalem gibi şehirlerde nasıl gezilir? Daha önce pasaportunda İsrail vizesi olan kişiler Dubai ye seyahatlerinde pasaport kontrol girişinde sorun yaşayabilmektedir.


Bu tarz durumlarda yolcularımıza önerimiz ikinci bir pasaport çıkarmak siyasi açıdan biribiriyle sorun yaşayan ülkelerin girişlerinde farklı pasaportlar kullanmak sizin için daha uygun olacaktırTürk vatandaşları yeni kanuna göre ikinci. Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri altı ay içinde doksan günü aşmamak kaydıyla, anılan.


En kolay Schengen vizesi veren bir diğer ülkeye geçiyoruz. Konsolosluğu üzerinden örnek verecek olursak ret cevabı alanların oranı sadece %1’ler seviyesinde.


Kolay giriş” dememizin sebebi aralarındaki bazı ülkelerin Türk vatandaşlarından vize istemesi. Vizesi işlemleri En Kolay. Ancak bu vize işlemleri, bir Amerika ya da Shengen vizesi için belgeler toplayıp başvurduğunuz, ona göre değerlendirilip ona göre evet ya da hayır cevabı aldığınız vizelerden değiller.


Formu doldurup, ücreti ödeyen herkese vize veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder