5 Haziran 2019 Çarşamba

Gri pasaport harcı

Pasaport Harçları Bedelleri Nereye Yatırılacak? Dolayısı ile eski uygulamada pasaport harcı Emniyet birimlerinde yatırılmaktaydı. Yeşil pasaport sahibi olanlar ise güne kadar vize almadan schengen bölgesinde kalabilir. Gri pasaport için harç ödemesi yapmanıza gerek yoktur.


Amerika, Kanada,Avustralya gibi ülkeler de yeşil pasaportlulardan vize istenmektedir.

Resmi kurumlar tarafından belirli bir görev amacıyla yurt dışına gönderilen kişiler gri pasaport alır. Hizmet pasaportu ya da hizmet damgalı pasaport olarak adlandırılan gri pasaport, yaygın olarak gri pasaport olarak biliniyor. Yurt dışına devlet tarafından görevlendirilen kişilere verilen, görev süresi boyunca geçerliliği bulunan gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi birçok ülkeye vizesiz geçiş hakkı tanıyor. Hususi idarelerce ve belediyelerce verilebilir.


Milli sporcular da bu pasaportları kullanır. Yeni dönemde pasaport harç bedeli yüzde 2oranında zamlandı. Bu tutarı elimizde tuttuğumuz pasaportun kağıt bedeli olarak düşünebiliriz.

Her yıl değişen pasaport ücretleri de yıl sonu açıklanan rakamlar doğrultusunda netleşti. Artışlar geçmiş yıllara oranla fazla gözükse dahi çok yüksek bir artış gözlenmedi. Her yıl düzenli olarak yapılan pasaport ücreti güncellemesi bu yıl da yapıldı ve 6. Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.


Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurtdışına çıkış yapanlardan çıkış başına TL harç. Yurtdışı Çıkış Pulu olarak da bilinen bu vergi, 23. Ayrıca belirtmemiz gereken bir başka hususta şudur, gri pasaport, bordo pasaport ve yeşil pasaport. Dışişleri Bakanlığınca verilmektedir.


Dış Temsilciliklerce verilmektedir. Dünya’da en pahalı pasaport bizim ülkemizde alınan TÜRK pasaportudur. Bağlı bulunduğunuz il veya ilçede değilseniz, bulunduğunuz adresi gösteren bir ikametgah belgesi ile başvuru yapma hakkına sahipsiniz. Kimlik numaranızı girerek online ödeme yapabilirsiniz.


Detaylar yazımızda. Bordo ve gri pasaport fiyatları Türk vatandaşlarını yurt dışında serbestçe dolaşım hakkına sahip olmasını sağlayan pasaportlarına yeni senede kaç lira ödeneceği merakla araştırılıyor.


Diplomatik pasaport yani siyah pasaport çıkaracak olan kişiler(TBMM üyeleri, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeleri vb.), herhangi bir pasaport harcı ya da cüzdan bedeli ödemeden pasaportlarını.

Sadece yatırılacak harç ücretleri farklılık göstermektedir. Ayrıcalıklı bir pasaport olan gri pasaportun en önemli özelliklerinden bir tanesi de harç ücreti gerektirmemesidir. Hizmet pasaportuyla da yeşil pasaport gibi Schengen Ülkeleri dahil olmak üzere, dünyanın birçok ülkesine vizesiz seyahat edebilirsiniz. Bazı pasaport çeşitlerinde gösterilecek evraklar farklı olabiliyor ya da pasaport harcı ve defter bedeli konusunda değişiklikler olabiliyor.


Türkiye’de gri, bordo, yeşil ve siyah olmak üzere tür pasaport bulunmaktadır. Bordo pasaport herkesin alabildiği umumi pasaportlardır. Hangi pasaport kimlere verilir? Her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından güncellenen pasaport harçları, bakanlığın belirleyip kamuoyuna duyurduğu yetkili bankalara yatırılıyor.


Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir. GRİ PASAPORT KAÇ GÜNDE ÇIKAR. Müthiş hızlı çıkar.


Devlet size ila iş günü içinde dese de genelde başvurunun sonrasındaki gün içinde sahibine ulaşıyor. Buna göre, yıldan fazla süreli pasaport harcı 5TL olurken, ücretler aylık için 1TL, yıl için 1TL, yıl için 2TL, yıl için 3TL oldu.


Bu da gazetecilerin her iki yılda bir pasaport başvurularını yenilemeleri anlamına geliyor. Diplomatik pasaport (siyah pasaport ), umuma mahsus pasaport (bordo pasaport ), hususi pasaport (yeşil pasaport ) veya hizmet pasaportunun ( gri pasaport ) kaybı, çalınması ya da zarar görmesi gibi durumlarla dış temsilciliklere başvuru yaparak bu pasaport türünü -eğer başvurunuz uygun görülürse- alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder