29 Mayıs 2019 Çarşamba

İş göremezlİk raporu

Yani doktor önce günlük rapor düzenliyor. Daha sonra gidildiğinde hastanın durumuna bakılarak bir günlük süre daha verilebiliyor.


Isgoremezlik Uygulamasina MEDULA sifrenizle giris yapabilirsiniz. A (özel istihdam) ister 4B (kamu istihdam) olsun yukarıdaki durumlardan birini yaşadığınızda özel hastaneler, devlet hastaneleri veya işyeri hekimlerinin vereceği iş göremezlik raporu alabilir. Rapor en kısa sürede işverene verilmelidir.


E-rapor için günlük süreyi aşmamalıdır. Raporu aldıktan sonra iş yerinizden almanız gereken ücreti sgk tarafından. Yukarıda yer alan linke tıklayarak açılan ekran üzerinden üye girişi yaptıktan sonra iş görememezlik.


SGK’ya iletilmiş olması gerekmektedir. Hastalandığı için geçici iş göremezlik raporu alan işçiye rapor parası, işçinin raporlu olduğu ilk gün ödenmez ve ancak 3. Sağlık sorunlarından hastalık yada hamilelik vb. Göremezlik Raporu Nasıl Alınır? A,4B çalışanları maaşlarında kesinti yaşanmaması veya kesinti yaşayan bölümünün temini için iş göremezlik raporu alması şarttır.


İş göremezlİk raporu

Rapor hangi süreler içerisinde işçinin çalışmaması gerektiği ve hastalığının ne olduğu gibi birçok detay içermektedir. Hem SSK’lılar hem Bağ-kur’lular bu hakka sahip olsa da iki grup için uygulamada farklılıklar söz konusudur.


Geçici iş göremezlik raporu sigortalının iş kazası ya da hastalanması sonucunda dinlenmesi için verilen rapordur. Sağlık ocakları, sağlık kurulu ya da tek bir uzman hekim geçici iş istirahat verme konusunda yetkilidir. SSK primi yatırmış olmanız gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu iş göremezlik parası ödememektedir.


Ynt: İş göremezlik raporu olan işçi işten çıkarılabilir mi? Doğum raporlarına ayrıcalık tanınmıştır. Bu konuda pozitif ayrımcılık vardır.


İş göremezlİk raporu

Sayın berna2durumu farklı tabiki sadece kendisi çıkartılmıyor iş. Raporunuz iş göremez durumunuzun sonlanmasının ardından işleme konulduğundan dolayı işe başladıktan yaklaşık olarak ile 45. SGK ödeme yapmaktadır. Bu rapor parasının veriliş amaçlarından en belirgin özelliği ise.


Sigortalı olarak çalışan ve iş göremezlik raporu alan birinin iş göremezlik ödemesi alabilmesi için aşağıdaki şartları sağlaması olması gerekir. Bu süre içerisinde hem çalışanın hem de işverenin mağdur olmaması sağlanmaktadır.


Yapılan ödeme tedavinin şekline göre değişir. Sgk tarafından sigortalının hastalık, iş kazası, meslek hastalıkları ve doğum raporu alması durumunda geçici iş göremezlik ödeneği olarak ödediği paraya rapor parası deniliyor.


İş göremezlİk raporu

Sürekli iş göremezlik başvuru ve talebi yapmak için heyet raporu almak gerekmektedir. Kanun kapsamında iş kazası geçirmiş olan ya da meslek hastalığı olan kişilerin tedavi edilmesinin ardından geçici olarak gözüken iş göremezlik durumlarının düzeltilmemiş ve işçiye çalışma gücü yeniden kazandırılmamışsa bu aşamada bedellerin işçi tarafından ödenmesi.


Ardından iş göremezlik ödeneğine esas günlük kazancınızı, ayakta tedaviler için alacağınız rapor paranızı, raporlu günlerinizde hastanede tedaviyle geçtiyse alacağınız rapor ücretini ayrıca bu raporu iş kazası sonucu aldıysanız da yine alacağınız rapor parasını hesaplıyoruz. Fakat ilk günlük rapor ücretinin çalışanın işvereni tarafından ödeneceğine dair yasada bir düzenleme bulunmuyor.


Haberin detayları için tıklayınız. Yani çalışan annenin kendini iyi hissetmesi ve buna istinaden kanuni olarak hakkı olan 37.


Halbuki çalışabilir raporu veya diğer adıyla aktarma raporu dediğimiz belge esasında bir istirahat anlamına gelmemektedir. Aksine sigortalı çalışan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder