31 Mayıs 2019 Cuma

H grubu müteahhitlik belgesi İstanbul

Verilebilmesi İçin İstenen Belgeler 1- Tapu fotokopisi. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Havale ve Eft işlemleri ile yatırılan ücret dekontları kabul edilmemektedir. Böyle bir durumda bu müteahhitin G grubu yetki belgesi alma şansı yok.


Bu yüzden H grubu belge almak durumunda. Mevcut koşullar altında ortada bir mantık hatası gözüküyor.

G grubu müteahhitlik belgesi için daha çok müteahhitin yıllık deneyimi ve mali durumuna göre değerlendirme yapılmalıdır. D grubu belge almak isteyen bir firmanın bilanço oranlarını sağlaması ön koşuluyla daha önceden tek bir bina işinden bin metrekare kadar iş deneyimine sahip olması gerekecek. Bu firma tek bir işte bin metrekare iş yapabilecek. G-EK-Başvuru Dilekçesi.


Dilekçede hangi gruba başvuru yapıldığının belirtilmesi zorunludur. Daha önceden Yetki Belgesi Bulunanalar için Başvuru Dilekçesi. Galata Kulesi, İstanbul ’un en eski yapılarından biridir.


Yapı müteahhitleri artık yaptıkları işlere göre ayrı grup olarak ayrılacak.

Müteahhitlik numarası sorgulamak için. A grubu yetki belgesi alabilmek için yapım işleri eşik değerinin iki katını geçen tutarda iş deneyim belgesi tutarı gerekmektedir.


Yetki belgesi gruplarında aranan şartlar aşağıdaki tabloda özet olarak gösterilmiştir. Anlaşılabilir olması açısından Yönetmelikte geçen bazı ayrıntılara yer verilmemiştir. Bakanlığa müracaat ederek gün sonra müteahhitlik sınıfınız belli oluyor. Yılı Döner Sermaye İşlem Ücret Bedelleri.


Deneyim Belgeleri Sunum. Artık yapı müteahhitleri farklı kriterlere göre değerlendirilecek, kayıt altına alınıp mesleki, teknik ve mali kriterlere göre sınıflandırılacak ve alabilecekleri işler de bu yetki belgesine göre belirlenecek. H grubu yetki belgesi numarası almak isteyenlerden ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterlik belgeleri istenmez.


Geçici grup yetki belgesi numarası almak isteyen yapı sahibi tacir olmayan gerçek kişiden yeterlik belgeleri ve meslek odasına kayıt belgesi istenmez. Tellioğlu, H grubunun da dönüşüme katılmasının önemli olduğunu dile getirerek “ İstanbul Güngören, Bağcılar, Bahçelievler, Ankara Emek gibi yerlerde 8-daireli apartmanları büyük müteahhitler dönüştürmüyor.


Mevzuat da bin metrekarenin altındaki işleri kapsayan H grubu müteahhitlere kentsel dönüşüm alanlarında inşaat izni vermeyince hem Anadolu’da hem de. Bitirilen işlere ait Kıymetlendirme. YAPI MÜTEAHHİTLİĞİ BİLİŞİM SİSTEMİ.


Yabancıların Çalışma İzni, Turizm İşletme Belgesi, Teşvik Belgesi, Gıda Sicil Sertifikası ve diğer bir çok konuda bilgi verilmektedir. Aynı ya da ardışık yetki belge grubuna sahip iki yada daha fazla müteahhit bir iş için iş ortaklığı kurabilir.


Bu belge için genel tanım itibari ile mühendislik belgesi, müteahhit olarak görev yapmak isteyen kişilerin alması gereken belge türüdür. SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ.

Vatandaş Girişi” butonunu tıklanarak öğrenilebilir. Bu uygulama ile yeni dönemde iflas eden, işlerini askıya alan ve usulsüz davranan müteahhitlere inşaat izni verilmeyecek. Kararda yetki belgesi numarası verilip verilmeyeceği ile belge grubu belirtilecektir. Herhangi bir iş bitirmesi, bir başka deyişle müteahhitlik deneyimi olmayan bir firma ancak H grubundan belge sahibi olabilecek, deneyim sahibi oldukça grubu yükseltilecek.


Yapı Müteaahidi Yetki Belgesi Numarası Kayıt Ücretleri ve Döner Sermaye Başvuru Kodları. Yeni dönemde iflas eden, işlerini askıya alan ve usulsüz hareket eden müteahhitlere inşaat yapma izni.


Müdürlüğümüz Yapı Dent. H Grubu : İş deneyimi ve iş gücü koşulu aranmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder