9 Nisan 2019 Salı

Ehliyet yenİlemek için gerekli evraklar 2020

Kayıp ve çalıntı ehliyet durumunda bir ceza ödemek gerekmezken, yeni ehliyet çıkarma için sadece belge ücreti ödeniyor. LK DEFA EHLİYET ALACAKLAR İÇİN GEREKLİ BELGELER. EHLİYET YENİLEMEK İÇİN HANGİ ADIMLARI TAKİP ETMELİYİZ?


Ehliyet Nasıl Yenilenir? Kimlik, pasaport ve ehliyet yenileme için gerekli belgeler evraklar neler?

Sürücü sağlık raporu. Söz konusu ehliyet yenileme harç ücreti A A A ve F için 24TL’dir. B sınıfı ehliyet alma k için ödenen ehliyet harç ücreti 75TL’dir. C C1E, C, CE, D D1E, D ve DE sınıf ehliyet için ödenecek ehliyet harç ücreti 1. Değerli kağıt bedeli yani kart ücreti 2TL’dir.


Polis vakfı ücreti ise TL’dir. Randevu Sisteminden randevu almaları gerekmektedir.


Belge, evrak çıktısı alınmadan yürütülen bu işlemlerde hem zamandan hemde kağıttan tasarruf ederek çoğu işimize kolaylık sağlandığı herkes tarafında biliniyor.

Yeni ehliyet almak ya da yenilemek için bu işlemler esas alınması gerekir. Kapadokya Balayı Fırsatları.


Yeni kimlik yani çipli kimlik yenilemek için gerekli tüm evraklar ile başvuru için ödenen dekont görevli personele teslim edilerek yeni çipli kimlik kartı başvurusu tamamlanmaktadır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama. Günümüzde başvuruların birçoğu elektronik ortamda gerçekleştiriyor. Normal şartlarda ise ehliyetlerin zaten yenileme süreleri bulunmaktadır.


Yeni Kimlik Almak İçin Ücretler Ne Kadar? Eski tarzda ehliyeti olanlar yani 1. Kimlik yenilemek için gerekli ücret kimliğin yenilenme nedenine göre değişim göstermektedir. Süreniz dolduğunda ödenmiş cezanın makbuzu ve ehliyet alınma tutanağınız ile birlikte bağlı bulunduğunuz bölgenin trafik bürosuna başvuru yapmanız gerekmektedir.


Milyonlarca sürücü tarafından sorgulanıyor. Yeniyıla girmemize sayılı günler kala ehliyetini değiştirmek isteyen vatandaşlar tarafından randevu işlemlerinde artış yaşandı.


Bu evraklar temin edilemezse ehliyet yenileme işlemi olamamaktadır. Gerekli belgeler çok kısa süre içerisinde güvenli olarak düzenleme merkezine iletilir.


En güncel haliyle detaylar haberimizde. Online yeni ehliyet başvuru veya telefon ile randevu sonrası Nüfus Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir.


Yanınızda bir takım resmi evrakların bulunması gerekiyor.

Belirtilen tarihe kadar eski ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Bordo, yeşil, gri gibi çeşitleri bulunan pasaportlar kişinin kamu kuruluşundaki derecesine veya devlet görevi için gitmesine göre bu tür renklere ayrılabilir. E-devlet Sağlık sürücü beyan formu doldurmak gerekiyor.


Yapmanız gereken ise çok basit. Diğer yandan engelli ehliyeti alacak kişilerin ödeyeceği vakıf payı, değerli kağıt payı veya ehliyet harcından herhangi bir indirim söz konusu değildir.


Söz konusu bedeller teşkilatın internet sitesi üzerinden, GİB üzerinden veya söz konusu banka hesaplarına banka şubelerinden dekont karşılığı olarak ödenebilir. Yıpranmış kimliklerinizi değiştirmek için gerekli evraklar nelerdir?


Kimlik belgenizi değiştirmek için nüfus müdürlüğü tarafından istenilen belgeler ve daha fazlası yazımızın devamında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder