29 Mart 2019 Cuma

Tasdiki zorunlu defterler

Diğer taraftan, aynı Kanun un Tasdiki Yenileme başlıklı 2nci maddesinde defterlerini ertesi yılda da kullanmak isteyenlerin Ocak ayı, hesap dönemleri Maliye Bakanlığınca tespit edilenlerin bu dönemin ilk ayı içinde tasdiki yeniletmeye zorunlu olduklarına hükmedilmiştir. Türk Ticaret Kanunu Uyarınca Açılış ve.


VUK hükümlerine göre tutulan ve tasdiki zorunlu olan defterlerin yukarıdaki belirtilen kanuni sürelerde tasdik ettirilmesi gerekmektedir. Ancak tasdiki mecburi olan defterlerin kanuni sürenin sonundan başlayarak bir ay içinde tasdik ettirilmesi halinde de kanuni süresi içinde tasdik ettirilmiş sayılır.


DEFTERLERİN TASDİKİ. VUK’na göre Tasdik Edilecek Defterler : Vergi Usul Kanunumuzun 220. TTK kapsamında tutulması zorunlu “ticari defterler ” hakkında 19.


Tasdiki zorunlu defterler

Resmi Gazete’de “Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ” yayınlanmıştır. Bunun dışında envanter defterinin ise emtia. TTK gereği tutulması zorunlu defterler. Damga Vergisi Defteri.


Serbest bölgelerde faaliyet gösterenlerin bu bölgelerdeki faaliyetleri için tutacakları defterler ise serbest. Ayrıca mevzuat gereği ya da kendi isteği ile damga vergisi tutanlar da bu defterleri tasdik ettirirler. Tutulması zorunlu. Pay defteri, yönetim kurulu karar defteri ve genel kurul toplantı ve müzakere defterinin tutulmasını zorunlu kılmaktadır.


Ticari davalarda delil olabilmesi için Defteri Kebirinde tasdikini öneriyoruz. Ayrıca, halka açık şirketlerde defteri kebirin tasdiki Sermaye Piyasası Kanunu’na göre zorunludur. Yönetim Kurulu Karar Defteri, Ara tasdik yapılmasan önce. Her defter için kapanış tasdiki şart değildir.


Normal hesap dönemi için Haziran ayıdır. Yevmiye Defteri İçin Kapanış Tasdiki : Dönem sonunu takip eden 6. Diğer defterler için kapanış tasdikine gerek yoktur. Ancak kanuni sürenin bittiği tarihi izleyen i aylık süre geçtikten sonraki sürelerde yaptırılan tasdik hiç yapılmamış sayılmakta ve defterlerin gerek bu şekilde.


Tasdiki zorunlu olan defterlerden herhangi birinin tasdik işleminin yaptırılmamış olması birinci derecede usulsüzlük cezasını gerektirmektedir. Diğer yandan kanuni sürenin sonundan başlayarak bir ay geçtikten sonra tasdik ettirilenler tasdik ettirilmemiş sayılmaktadır. Bu nedenle zamanında yapılmayan defter tasdikleri ayrıca re’sen takdir nedenlerinden biridir. Tasfiye Yeni Defter Tasdiki.


GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI. ZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI. Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü. Tacir bu defterleri de tutmak zorundadır.


MADDE – (1) Vakıflar tarafından tutulması gereken defterler ile kullanılan bağış makbuzları, harcama belgeleri ve diğer belgeler özel kanunlarda belirtilen süreler saklı kalmak üzere, ilgili bulundukları mali yılı takip eden takvim y�. VUK’a göre ikinci sınıf derecesinde bulunan tüccarlar da işletme defteri tutması gerekir. Yevmiye defteri ve yönetim kurulu karar defterinin kapanış tasdiklerinin yapılması zorunludur.


Söz konusu defterler, TTK açısından tasdike tabi defterler olarak da ifade edilebilir. Dernekler Yönetmeliğinin 72. Yani normal hesap dönemi kullanan mükellefler için anılan defterler, yeni yılın Ocak ayında notere ibraz edilerek, defterdeki en son kaydın altına “Noterce Görülmüştür. Böylece son ay defterinin transferi ile kapanış tasdiki tamamlanmış olur.


Tasdiki zorunlu defterler

Diğer tutulması, açılış, kapanış tasdiklerinin yapılması zorunlu defterler konusunda ise e-defter mükellefleri eski sistem devam etmek, zamanında noter tasdiklerini yaptırmak zorundadırlar. Defter kullanıcısı Limited Şirketler Yevmiye ve Kebir Defteri dışında kalan ve yukarıdaki açıklamalar ışığında tasdiki zorunlu defterleri fiziki olarak Noterden tasdik ettirmek zorundadır.


Tasdiki zorunlu defterler

Zorunlu olarak Envanter defteri tasdik edilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder