28 Mart 2019 Perşembe

Kira beyannamesi 2019 nasil verİlİr

Kira beyannamesi 2019 nasil verİlİr

Sigorta şirketine ödenen primler, eğitim ve sağlık harcamaları ile bağışların yer aldığı kalem harcama beyannamede gider gösterilebilir. Mart ayında kira geliri beyannamesi verecek. Konutta yıllık bin 40 iş yerinde ise bin TL gelir elde eden vatandaşların ödeyeceği kira beyannamesi için süreç bitiyor. Peki, kira beyannamesi nasıl verilir ? Ticari, zirai ve serbest meslek kazancı elde edenler bu sistemden yararlanamamaktadır.


Sisteme Giriş Aşamasında "Doğrulama Kodu Hatası" Almanız Halinde, İnternet Tarayıcınızın Tüm Geçmiş Bilgilerini Silip, Tekrar Giriş Yapmayı Deneyiniz. Hazır Beyan Sistemi. Ayrıca bir cep telefonu.


Bu videomuzda kredi kartı ile kira beyannamesine ilişkin vergi borcunuzu internet üzerinden nasıl. Gider yöntemleri nelerdir?


Gibi bir çok soruya cevap bulacağınız bir yazı ile karşı karşıyasınız. Kimler kira beyannamesi vermek zorunda. Verginin ilk taksiti de ödenecek. KİRA GELİR BEYANNAMESİ NASIL VERİLİR ? Her geçen gün hayatımız biraz daha fazla elektronik ortamda kolaylaşmaktadır.


Gün geçmiyor ki elektronik ortama bir yenilik daha ekleniyor. Milyonlarca gayrimenkul sahibini. Mal veya hakların kiraya verilmesi durumunda elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade edilmektedir.


Taşınmaz sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi başladı. Gayrimenkul geliriniz var ve bu gayrimenkulden kira elde ediyorsanız kira geliri beyannamesini doldurmanız gerekmektedir. TL’yi aşmıyorsa beyanname verilmesine gerek bulunmamaktadır.


Emlak vergisi beyannamesi e devlet üzerinden de yapılabiliyor. Veriliyorsa beyanname nasıl doldurulur? Aylık 4lira (yıllık TL) kira geliri elde.


Kira beyannamesi 2019 nasil verİlİr

Buna göre geçtiğimiz yıl boyunca konutta bin 4TL, iş yerinde ise bin TL gelir elde eden gayrimenkul sahipleri, kira beyannamesi vermekle yükümlüler. Kira vergisinde sihirli formül. Bu tutarların altında gelir elde edenler ise kira gelir vergisinden muaf olduklarından beyanname vermek zorunda değiller.


Emklak bilgilerinizi girdikten sonra en aşağıya inerek hazırlamış olduğunuz beyannameyi onaylamak için beyanname onaylamaya geç yada daha başka bildireceğiniz farklı gayrimenkul kiralarınız varsa taslak olarak kayıt edip daha sonra tekrar devam etmek için taslak kaydet butonuna basınız. Konutlarında kiracı bulunduran gayrimenkul sahipleri, kira beyannameleri ni Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden verebilirler.


TL’nin altında olan kira gelirine sahip kişiler, istisnadan faydalanabileceklerdir. Mükelleflerin, Ocak - Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için MART ayının inci gününden inci günü akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir. Türkiye genelinde milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren beyan dönemi her yıl olduğu gibi bu sene de Mart’ta başlayıp Mart’ta sona erecek. Günü verilmek zorundadır.


Bu günün mesai saati bitmeden gerekli mercie verilmek zorundadır. Bu bedelin altında ki kira gelirleri için verilmek zorunda.


TL ve üzeri mesken kira geliri olanlar beyanname vermek zorundadır. Mart akşamına kadar beyan edilmesi gerekmekte. Beyannameler elden vergi dairesine verilebilir, posta ile de gönderilebilir. Bir gayrimenkulünüz var ve kiraya verdiniz.


Kira beyannamesi 2019 nasil verİlİr

Ticari kazanç elde edenler (gerçek usulde) defter tutma zorunluluğu, düzenli olarak KDV beyannamesi (ve işlemlere bağlı olarak muhtasar beyanname) verme zorunluluğu gibi başkaca vergi ödevlerini de yerine getirmek durumundalar. Günlük kiralamaların ‘ticari kazanç’ olarak görülmesinin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder