27 Mart 2019 Çarşamba

Ehliyet için sağlık raporu ücreti 2020

Bu konu da tüm detayları inceleyip, çözüme kavuşturacağız. Yeni ehliyet kartına sahip olmak için başvuru şartları değiştirildi. EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU ÜCRETİ. Sağlık raporu e-devlet sorgulama, sürücü raporu.


Bu ehliyetler yılda bir yenilenir. Ehliyet sağlık raporlarında grup vardır.

Ağır ve ticari araçları kapsar. C C1E, C, CE, D D1E,DE ve G. Makam Olur’u ile yürürlüğe konulan Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesine göre fatura edilmektedir. Sınıflarına göre ilk defa ehliyet alacaklar, sınıf ekleyenler, ehliyetini kaybedenler veya herhangi bir nedenle ehliyetini yenileyecekler için en güncel harç ücretleri alt kısımda listelenmiştir.


Daha sonra muayene için sağlık kuruluşlarına gidilir. Buna göre e-devlet sitesinden Kişisel Sağlık Bilgi Formu doldurulmalıdır. Bu sağlık raporu diğer adıyla sürücü olur raporu.


Yukarıda ehliyet sağlık raporu hakkında ifade ettiğimiz bütün soruların cevabını aşağıda tek tek sizler için açıklayacağız. Silah ruhsatı sağlık raporu ücreti.

Dalgıç sağlık raporu ücreti. Kayıp ve çalıntı ehliyet durumunda bir ceza ödemek gerekmezken, yeni ehliyet çıkarma için sadece belge ücreti ödeniyor. Bir branşta birden fazla hekim imzası olması halinde de 5TL olarak tek fiyat uygulanacaktır.


Eğer sağlıklı biri iseniz ve aile hekimi buna kanaat getirirse size raporu düzenler ve verir. A, Ave Amotor sınıfı ehliyet almak için gerekli ödemelerin toplamı 48TL’dir. Bu miktarın 24TL’si ehliyet harcı, 2TL’si değerli kağıt bedeli, TL’si Polis Vakfı.


Bunun içine A, Ave Asınıfı dahil edilmiştir. Harç miktarı 2TL’dir. Değerli kağıt bedeli 2TL’dir. Vakıf payı TL’dir.


Bu maliyetler toplandığında ehliyet değiştirme için 4TL ödemek gerekiyor. Aile hekimliklerinde rapor ücretsiz olarak verilir. Sonrasında doktor muayene ücreti ya da ilave bir ücret çıkmaz.


Bunun sebebi Sağlık Bakanlığı Kamuya ait sağlık kuruluşları için ücretleri belirlemiştir. Ancak özellerin üretlerine karışamaz. Form doldurup onaylanması halinde kişinin tüm sağlık sorunları kayıt altına alınır. Ayrıca değişen mevzuatla birlikte yılda bir ehliyet yenilenmesi gerektiği için her yılda bir sağlık raporunun da yenilenmesi gerekecektir.


Yani, yıl geçerliği olacak olan sürücü belgesinin yıl.

Yenileme işlemleri için, sağlık raporu talep edilmektedir. Ayrıca ehliyet yenileme, ehliyet sınıf değişikliği, kayıp ya da zayi ve ilk defa ehliyet alacak olanlar için sağlık raporu şartı zorunludur.


Bu yazımızda ehliyet için sağlık raporu nereden alınır, sağlık kurulu raporu geçerlilik süresi, ehliyet için sağlık raporu ücreti ne kadar gibi. Sürücü Sağlık Raporu Beyan Başvurusu.


Mesela gözleri ileri derece bozuk ama gözlük veya lens kullanmıyor ise bu kişiye ehliyet verilmesi doğru değildir. Bir başka örnek vermek istersek, büyük bir sorun değildir fakat el titremesi olanların da araba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder