19 Mart 2019 Salı

Efatura sık sorulan sorular

Hangi hatada ne yapmalıyım? Unsubscribe from Hüseyin Onar? GİB durum kodları listesine ulaşmak için tıklayınız. E fatura ve E arşiv fatura aynı şey mi?


Bu yazımızda sizlere e fatura ile ilgili sık sorulan sorular konusuna yer vermek istiyoruz. Böylelikle sizler kolaylıkla merak ettiklerinize ulaşacak ve zihninizde ortaya çıkan sorulara cevaplar bulmuş olacaksınız.

E-irsaliye, e-faturadan bağımsız bir uygulamadır ancak e-faturada olduğu gibi, merkezinde GİB’in olduğu bir uygulama olarak hayatına başlayacaktır. Başarılı bir şekilde gönderilmiş ve imzalandı statüsündeki e-Arşiv faturalarınız iptal edilebilmektedir. Elektronik mali mühür sertifika sahibi taahhütnamesi, c. SIK SORULAN SORULAR - 3. Sık Sorulan Sorular.


Ancak bu durum sözkonusu değilse de her e-fatura ayrı bir zarf olarak işleme almak gerekir. Zarfın içinde aynı kuruma tanzim edilmiş birden fazla e-fatura konabilir.


Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesinde sık sorulan sorular.

Sizin Için Seçtiklerimiz. Sizlerin aklınızdaki sorulara bir ışık tutabilmek için Zirve Yazılım olarak her zaman en iyi ve en kaliteli hizmeti vermeye hazırız.


Uyumsoft, Mali mühür onaylı e-Defter uygulaması Özel Entegrasyon ve Saklama Hizmet sağlayıcısıdır. BTPRO Bilgi Teknolojileri tarafından yayınlandı. Bu sene içerisinde yayınladığımız farklı sirkülerlerde, elektronik vergi uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştuk. Saklanan her dosya farklı kriterlere göre etiketlenebilir ve bu etiketler vasıtasıyla tasnif edilebilir.


Fatura portalı olarak adlandırılan bir yapı oluşturmuştur. E-Fatura Ve Tasarım. E-Çözümler ile ilgili en çok sorulanlar. Fatura uygulamasından yararlanma imkanı bulunmaktadır.


E-arşiv fatura ile e-fatura arasındaki fark nedir? Vergi Usul Kanununun 232. Tüm Yazılarını Gör. Fatura şimdilik sadece belirli firmalar için zorunlu ( e-Fatura zorunluluğu olan firmaları öğrenmek için tıklayınız ). Fakat ilerleyen zamanlarda tüm firmalar için zorunlu hale gelecek.


Zorunlu e-Fatura mükellefi olmayan firmalar, gönüllü olarak e-Fatura sistemine girebilirler. E-fatura tanımlarında.


Bu firmalar istedikleri takdirde e-Fatura sisteminden herhangi bir yaptırım olmadan çıkabilirler.

Fakat ilgili kanun ve tebliğe istinaden bu firmalar, e-Fatura sistemindeyken alıp gönderdikleri e-Faturaları yıl süre ile saklamakla yükümlüdür. QPerakende satış sözleşmesi nedir ? Bağlantı anlaşması mevcut olan kullanım yeri için, perakende satış.


Fatura, e-Defter, e-Bilet uygulamalarında sıkça sorulan sorular güncellenmiştir. Ulaşmak için tıklayınız. SIKÇA SORULAN SORULAR.


Fatura kullanıcılarının birbirlerine e-fatura düzenlemesi zorunludur. Fatura ve e-Deftere geçişle ilgili kriterlerden birisi de brüt satış hasılatı tutarıdır. Bu zorunluluğa uymayan mükellefler VUK ceza hükümlerine tabidir.


Mevzuat birimlerinden alınan görüşler doğrultusunda düzenlenen kağıt faturaların kdv ve gider indiriminde kullanılabileceği kabul edilmişse de e-fatura yerine kağıt fatura düzenlemenin 2Sayılı VUK kapsamında cezai sorumluluğu. Sizlerden aldığımız geri bildirimler ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayınladığı sıkça sorulan sorular dokümanı referans alınarak bir bilgilendirme dokümanı hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder