Beylikdüzü Cem Emlak sizlerden gelen soruları cevaplandırmaya devam ediyor. Bu günkü konumuz, kirasını ödemeyen kiracıya nasıl ihtar gönderilir.
Kirasını ödemeyen kiracıya nasıl ihtar çekilir ? Bu tarz durumlarda ev sahibi kiracısına göre haklı bulunuyor. Bu haklar arasında kiracısına ihtarname gönderme hakkı yer alıyor.
Peki kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir ? Ancak taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri ile kiracılar arasında birtakım sorunlar yaşanabiliyor. Peki işyeri kirasını ödemeyen kiracıya ihtar nasıl çekilir ? Kiranın tam veya hiç ödenmemesi halinde kiracının tahliyesinde en hızlı çözüm yolu kiracıya ilamsız ödeme emri göndermektir.
Bu yazımızda kiracıya icra takibi nasıl yapılır, kiracı kirayı ödemezse ne olur, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkartılır, kiracı kirasını ödemiyor, kiracı kirayı ödemeden kaçarsa ne yapılmalı gibi konularda detaylı bilgiler sunduk. Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz.
Bunlardan biride kiracının kira bedelini düzenli ödeme sorumluluğudur. Peki, kiracı kirayı ödemezse ne olur, kirasını �. Mıhcı Hukuk Bürosu. Ev sahibi kiracısına her durumda ihtar çekebilir. Aidatın ödenmemesi, kira kontratında yer alan hususlara dikkat edilmemesi durumunda ev sahibi ihtar çekebilir.
Site yönetimi parayı doğal olarak benden istiyor. Kira ödemeyen kiracıya nasıl ihtarname çekilir ? Bu bir nevi mülk sahibinin haklarını korumak için yapılmaktadır. Benim sorum şöyle:bilindiği gibi kira ücreti peşin alınıyor. Kiracıya İhtarname ne zaman çekilir ? Eğer bu günün sonunda hala kiracı borcunu ödemezse ikinci.
KİRAYI ÖDEMEYEN KİRACIYA İHTARNAME NASIL ÇEKİLİR ? Gayrımenkul sahiplerinin en büyük sıkıntılarından biride kiraların ödenmemesi hususundadır. Bu sebeple kira borcunu yerine getirmeyen kiracılara ihtarname çekme hakkı tanınmıştır.
Bu belge mülk sahibi tarafından, geciken kira bedeli için ihtarname ile kiracıya uyarıda bulunmak için kullanılır. Kiralarını ödemekte gecikmeye düşen kiracılara karşı yapılması gereken yollardan bir tanesi noter üzerinden 1. Bu iki ihtar çekildikten sonra evsahipleri tahliye davası açma hakkına haiz olurlar.
Bu yolları uyguladığımız takdirde kiracıdan kira miktarını ödemesini zorunlu kılmış olduğumuzdan birikmiş kira bedelini vermekten başka çaresi kalmayacaktır. Mal sahibi, kiracıya “tahliye davası” açabiliyor.
Bu ihtarnamede kiracıya verilmiş olan zaman dilimi tam 30. Kira sözleşmesinin bitmesine rağmen evden çıkmayan kiracılara direkt dava açılırken tahliye taahhüdü imzalayıp olası durumda evden çıkmayan kiracılar için ilk yol, ihtarname süreci. Bu durumda kiralayan kiracıya her bir ay için iki.
Kira kontratı, ev sahibinin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak biliniyor. Bunların en başında da kirayı ödemesi geliyor. Eğer kiracı kirayı ödemiyorsa ev sahibi kiracıya ihtar çekebiliyor.
Noter tarafından yapılan bu ihtarname ile yasal. Bu sorunun iki cevabı bulunuyor.
Yürürlükte olan Borçlar Kanunu içerisinde yer alan kiracı tahliye sebeplerinden ilki mülkiyet sahiplerinin en çok muzdarip olduğu durum olan kiracının aylık olarak ödemekle yükümlü olduğu kira bedelini ödememesi ya da sürekli olarak geç ödemesi şeklindedir. Tabi ki bu şekilde de yapabilirsiniz ama ben (birikmiş kira alacağınızı faiziyle talep ettiğiniz) icra takibi yoluyla bu ihtarın yapılmasını öneririm. Tahliye Talepli İcra Takibi Başlatmak Suretiyle.
Böylece noter masrafından kurtulursunuz. Ve yine bir ihtardan bahsettiğimiz için borçluya icra takibi yoluyla gönderdiğiniz ödeme.
Peki, dükkan kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder