20 Aralık 2018 Perşembe

Memurun özlük dosyasının gizliliği

Tahmini okuma süresi: dk. Sayılı İş Kanunu’nun 75. Buna göre aşağıda başlıklar halinde sayılan bilgi ve belgelerin memurun özlük dosyasında yer alması gerekmektedir.


Maddesi uyarınca “Özlük Dosyası” düzenlemek de vardır. Memurların özlük dosyalarının itina ile doğru ve tarafsız bir şekilde tutulmasından kurumların personel birimleri sorumludur.


Memur olarak görev yapanların görev yapmış oldukları süreler içinde çeşitli nedenlerle amirleri tarafından gerek yazılı gerekse sözlü olarak yapmış oldukları iş ve işlemlerle alakalı olarak uyarılmaları veya ikaz edilmeleri mümkündür. Amirlerin mahiyetinde çalışan memurların görev ve.


Belgeler özlük dosyasının ilgili bölümüne, eski tarihli olan altta olacak şekilde, kronolojik sıraya göre yerleştirilir. Bakanlıklar ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, özlük dosyasında yer alan bilgilerden istihdam politikalarının tespiti ve uygulanmasında gerekli gördüklerini merkezde elektronik ortamda tutarlar.


Dosyası’nda bulunması gereken evraklar her memur için tutulması gereken kanunen zorunluluktur. Madde’de belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları dikkate alınarak personel bilgi sistemine kaydedilen öğretmenler için özlük dosyası ayrıca tutulur. Personel Özlük Dosyalarının Gizliliği.


Memurun özlük dosyasının gizliliği

Bu ayrımı yaparken idari para cezası baz alınabilir. Son günlerde kişisel verilerin korunmasına yönelik yapılan yasal düzenlemelerle birlikte özlük dosyasının ve bu anlamda özlük dosyasındaki bilgi ve belgelerin muhafazası önem kazanmıştır. Kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği. Zeynep Cansu Kolaylı Avukat.


Bu sorumluluklardan en önemlilerinden biri, işçinin özlük dosyasının tutulmasıdır. Kanunu’na göre, işveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler. Ancak gerçek özlük dosyasının tüm işlevlerini sanal özlük dosyasının yerine getireceğini ileri sürmek mümkün değildir. Kesinleşmiş idari yargı kararı ile iptal edilen disiplin cezasına ilişkin evrakın akıbeti nedir ? Dosyasında Bulunması Gereken Tüm Belgeler İçin Tıklayınız.


Memurun özlük dosyasının gizliliği

Demek ki özlük dosyasının kapsamında nelerin yer alacağı kanunda genel olarak belirlenmiş ve bu belirleme yapılırken kanuna dayalı bilgi ve belge ölçütüne yer verilmiş ancak ismen sayılmamıştır. Görevi herhangi bir şekilde sona eren memurların özlük dosyaları kurumlarınca saklanır.


Geçmiş Hizmetleri Sırasındaki Çalışmalarının Olumlu Olması ve Ödül veya Başarı Belgesi Almış olması durumunda idarelere bir alt ceza verebilme hakkı tanınmıştır. Geçmiş yıllarda verilmiş olan Danıştay kararlarında idarenin bir alt ceza uygulamaması durumunlarında idarece verilen kararlar iptal edilmekteydi.


Tüm daire çalışanları Özlük dosyasının başka kuruma devredilmesi Özlük dosyasının gönderilen kuruma ulaşmaması nedeniyle personelin hak kaybına uğraması Özlük dosyasındaki önemli bilgilerin kaybını önlemek Özlük dosyası gönderilmeden önce gerekli belgelerin fotokopileri alınarak, herhangi bir kayıp durumunda bu dosyadan yararlanılması sağlanacaktır. Birçok memurun başına gelebilecek bir konuyu sorular özelinde genelleştirerek açıklamaya çalışacağız.


Memurun görevi kapsamında kusurlu davranışlarda bulunduğunun, kendisine yazı ile bildirilmesidir. Görevi sırasında üstlerine karşı saygısız davranışlar sergilemek, devletin araç ve gereçlerini kendi kişisel işlerinde kullanmak, iş arkadaşlarına ya da kendi sorumluluğunda olan personele kötü davranarak hakaret etmek gibi davranışlar, kınama cezasına neden olmaktadır.


Memur sayısı kadar özlük dosyası temin edilmesi Özlük dosyasında saklanacak belgelere göre ayrı bölümlerin oluşturulması Özlük dosyası için personelin fotoğraflı, adı ve soyadı ile Kurum sicil numarasını gösteren dosya sırtlığının dosyaya takılması Özlük dosyasının 1. Eğitim-Staj-Öğrenim 3. PERSONEL ÖZLÜK DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER. Memurun yukarıda belirtilen süreler içerisindeki davranıúları, bu isteğini haklı kılacak ni-telikte görülürse, isteğinin yerine getirilmesine karar verilerek bu karar özlük dosyasına iúlenir.


Memurun eski görev yerinden ayrılış tarihinin bildirilmesi, özlük dosyasının gönderilmesi ve göreve başlayış tarihinin gelmesine müteakip PEROP’a işlenir özlük dosyası Atama Servisinde alıkonularak, sicil dosyası Disiplin Servisine teslim edilir ve sicil numarasının verilmesi istenir. Dosyasının Yeni İşverene Gönderilmesi Tazminat Sebebi İşyeri Özlük Dosyasının Yeni İşverene Gönderilmesi Tazminat Sebebi İşçinin gizli kalması gereken özlük bilgileri nelerdir?


Memurun özlük dosyasının gizliliği

Dosyası 6sayılı Devlet Memurları isteme yazısı Kanunu 74. Süreç Sorumlusu-Şube Müd. Sicil Dosyasının Önemi Madde – Devlet Memurlarının ehliyetlerinin tesbitinde, kademe ilerlemelerinde, derece yükselmelerinde, emekliye çıkarma veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde özlük ve sicil dosyaları başlıca dayanaktır.


Sicil Dosyasının Önemi: Devlet memurlarının ehliyetlerinin tespitinde, kademe ilerlemelerinde, derece yükselmelerinde, emekliye çıkarma veya hizmetle ilişkilerinin kesilmesinde özlük ve sicil dosyaları başlıca dayanaktır. Panel de konuşan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, 6sayılı kanunun çok fazla anlamının kalmadığı yönün de bir düşünce hakim olduğunu belirterek, "6sayılı kanunun.


Anayasa Mahkemesi, cinsel içerikli görüntüleri internette yer aldığı için devlet memurluğundan çıkarılan kadının, özel hayatın gizliliği hakkının ihlal edildiğine ve ihlalin. Devlet memuru ile idare arasında, 6sayılı Kanunu ile diğer mevzuatın uygulanmasına yönelik evrakların sicil dosyasında bulunması gerekenler dışındakilerinin, bilahare çıkabilecek ihtilafların giderilmesinde amacıyla özlük dosyasında bulundurulması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder