10 Aralık 2018 Pazartesi

Çocuğa sonradan isim eklemek dinen

Çocuğa sonradan isim eklemek dinen

Yeni doğan çocuğa güzel bir isim koymak anne ve babaların en önemli görevlerindendir. Kötü bulduğu bazı isimleri değiştirme yoluna gitmiştir. Yine konulması gereken güzel. Kişilerin aileleri tarafından konulan isimlerle etrafça tanınmıyor olmaları, sosyal hayatlarında başka isimle biliniyor ve anılıyor olmaları gibi durumlarda isim ekletme davasının açılması gerekmektedir.


Rasulullah (sav) sadece çocukların değil, büyük insanların ismiyle dahi ilgilenmiştir. Bir dini sitede peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellemi çocuklarının ismini kendisinin koyduğu yazıyor ama açıkça isim koymak babanın sorumluluğu altında demiyor veya öbür dünyada çocuk babasından şikayetçi olacak demiyor.


Kişi abdestli bir şekilde kıbleye döner, önce sol kulağına kamet okur, sonra sağ kulağına ise ezan, ve üç kere çocuğun sağ ve sol kulaklarına ismini tekrar eder. Bu sebeple isim koymadan önce, İslâm’ın isim koyma konusundaki tavr�. Peygamber Efendimiz: “Ya Rabbi bu çocuğu.


Kanunen Çocuğa İsim Verme Hakkı Kimindir? Bu medeni kanunda açıkça belirtilmiştir.


Çocuğa sonradan isim eklemek dinen

Medenin Kanun Madde 339’a göre “Ana ve baba, çocuğun bakım ve eğitimi konusunda onun menfaatini göz önünde tutarak gerekli kararları alır ve uygularlar. Peki Ela ismi konulur mu?


Dinen uygun mu yoksa Ela ismi yasak mı? Ebeveynlerin çocuğun ismi hususunda anlaşamamaları durumunda hakim çocuğun menfaatleri doğrultusunda gerekli kararı verecektir. Ancak çocuğa milli kültüre, örf ve âdete aykırı isim konulamaz.


Süleyman Kösmene Aile. Kâmil bey: “Çocuğumun adını Cemre koymuştum. Daha sonra bir kitapta anlamının ateş olduğunu öğrendim. Dava açarak çocuğa isim eklemek mümkündür.


Çocuğa sonradan isim eklemek dinen

Evlilik birliği devam ediyorsa anne ve baba olarak birlikte dava açılması gerekmektedir. Süreç hakkında size yardımcı olabiliriz. Detaylı bilgi için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.


Ahsen (3puan) tarafından soruldu saat önce admin tarafından düzenlendi. Değiştirme Yasası, şartları ve ücretleri. Türk Medeni Kanunu‘ nun 27. HAKLI kılacak sebeplerden dolayı isim değiştirme davası açılabilmektedir.


Allah Resulü değiştirmiştir. Bu soruya cevap vermek için lü. Mesela Sanem ismi çocuğa verilmemeli, Sanem, put demektir. En başta şeytan var, İblis var, Hannas vardır.


Kur’an-ı kerimde güzel isimlerin yanında kâfirlerin isimleri de vardır. Kâfirlerden Karun, Haman vardır. Ali, Haydar gibi isimleri daha çok tercih etmesi) ya da aziz isimleri toplumda azalırken.


Güzel bir isim bir çocuğa güzellikten başka bir şey vermeyecektir. Resmiyet konusunda ise olan olmuş bunu da kendinize dert etmeyin Salih çok güzel bir isim sadece bu ismi ile hitap edebilirsiniz. Bu hanım evlense, yeni kocası çocuğun bakımını ve terbiyesini üstlenmeye razı ise, çocuk annede kalmaya devamı edebilir mi?


Sonad İsmi Kuranda Geçiyor mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder