31 Ağustos 2018 Cuma

Kendi inşaatım için müteahhitlik belgesi

Verilebilmesi İçin İstenen Belgeler 1- Tapu fotokopisi. Nüfus Cüzdanı fotokopisi. Havale ve Eft işlemleri ile yatırılan ücret dekontları kabul edilmemektedir.


Müteahhitlik Belgesi İçin Gereken Evraklar. Mesela B grubu yetki belgesi için başvuruda en az 85.

TL iş deneyim tutarı ile ortalama yıllık usta ve teknik personel iş gücüne sahip olunması gerekiyor. Bu belgeyi alanlar ise yaklaşık maliyeti en fazla 85. TL olan işi alabilecek.


BAŞVURU İÇİN GEREKEN BELGELER. Başvuru İçin Gereken Belgeler. Firmalar belge almak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat ediyor. Müracatlar günde sonuçlanıyor.

Yukarıda bahsedilen Yönetmeliğin inci maddesinin üncü fıkrasına göre geçici müteahhitlik için başvuruda bulunulması durumunda kat ve metrekare sınırı bulunmamaktadır. Ticari işletmeler için yatırılacak olan ücret yılı için geçerli tüzel kişi ücreti olacaktır.


H GRUBU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR. Arsasına kendi evini inşa etmek isteyenler için ise yapı müteahhidi sınıfı zorunluluğu aranmayacak. C vatandaşı ticaret odasına yaptığı işi müteahhitlik olarak kaydettirmesi ve tescil ettirmesi kaydıyla yapı yetki belgesini alabilir. Yetki belgesi numarası olmayan, hatalı imalattan dolayı ceza almış müteahhit veya şirketlere inşaat yapım izni verilmemektedir.


Adres, Telefon Bilgileri, T. Numaraları Gibi İlgili Tüm Haneler Eksiksiz Doldurulacak. Bakanlığı, yapı müteahhitliği yapmak için gerekli olan şartlara yönelik yönetmeliği Resmi Gazete ile duyurdu.


Artık her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak. MÜTEAHHİTLİK KARNESİ YENİLEME. Bu bilgilere göre tek bir parselde yer alan bodrum katının dışında ne fazla iki katlı ve bütün yapı alanı 5metrekareden fazla olmayan yapılar için, yapı sahibinin tüm sorumlulukları üstlenmesi şartıyla beraber ve şantiye şefi zorunluluğu aranmamaktadır. Diploma aslı ve noter tasdikli sureti Mühendis,Mimar ve teknik öğrenim görenler için.


Bir arsa üstünde bina edilecek yapı için müteahhitin, müteahhitlik belgesine sahip olması gerekiyor. Bu kimselerin aldığı belge ise geçici müteahhitlik belgesi oluyor.


Peki, geçici müteahhitlik belgesi nedir?

Bu yönetmeliğe göre müteahhitlik yapmak isteyen kişilerin müteahhitlik belgesi alması gerekiyor. Ve bu kişininde müteahhitlik belgesi alabilmesi için vergi dairesine kayıt olmasını istiyor. Bu durumda yaklaşık maliyet kadar fatura toplanım sonunda ev bittiğinde kendi adına maliyet kadar bir faturamı kesilmesi gerekecek. Daha önce, müteahhitlik yapan kişilerin bir belgesinin olmasına gerek yoktu.


Düzenleme ile herkesin inşaat yapma hakkına sahip olmasının önüne. Günümüzde insanlar birçok işle uğraşmaktadır. Gelir düzeyi yüksek işler insanlar için daha göz kamaştırıcı ve caziptir.


Tam da bu noktada son yıllarda rağbet gören işlerden biri de müteahhitliktir. Müdürlüklerine veya yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili idareye. Geçici Ustalık Belgesi alınabilmesi için, 16.


Bir arsa üzerinde inşa edilecek yapı için müteahhitin, müteahhitlik belgesine sahip olması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder