21 Ağustos 2018 Salı

Başka icra dairesine itiraz dilekçesi

Müdürlüğüne yapılan başvurunun ardından borçluya icra takibi yapılabiliyor. Yazılı olarak itiraz edebilmesi için dilekçe yazması gerekiyor. Maddesine göre itiraz etmek istiyen borçlu, itirazını, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçeyle veya sözlü olarak icra dairesine bildirmeye mecburdur. FORUM KANUNLAR HAKİMLER SAVCILAR YÜK.


Başka icra dairesine itiraz dilekçesi

Tebellüğ tarihinden itibaren gün içinde itiraz dilekçenizi aynı icra dairesine vermelisiniz. Yetki itiraz dilekçesi günlük süre geçmeden yazılmalı ve icra dairesine verilmelidir, yetki itiraz dilekçesi yazılırken öncelikle, alacaklı, borçlu varsa vekilleri, itiraz edilen icra işlemi ve yetkili icra dairesi dilekçede açıkça belirtilmelidir.


Bu halde ilamsız icra takibine yapılan itiraz dilekçesini başvurulan icra dairesi kabul edecektir, ve itiraz ait olduğu icra dairesine gönderilecektir. Dilekçe örneğinde hukuki dayanaklar bulunuyor. Alınmayan masraflardan icra memuru sorumlu olacaktır. Borca itiraz dilekçesi icra takibinin başlatıldığı icra müdürlüğüne verilmelidir.


Bu günlük borca itiraz süresi geçtikten sonra icra takibi kesinleşir. Ve ancak borçlunun ağır bir hastalığı veya ödeme emrine gün içinde itiraz etmesini engelleyen makul bir sebep varsa bu durum ortadan kalktıktan sonra gün içerisinde icraya itiraz edebilir. Devamında icra takibi başvurusu için altında alıcı imzası olan takip talebi ile süreç başlatılabilecektir.


Ama, tebligatı size gönderen icra dairesine değil de başka bir icra dairesine itiraz dilekçesi verirseniz, muhtemelen oradaki icra kâtipleri sizden itiraz dilekçenizi asıl icra dairesine göndermek için posta masrafı alacaktır. Genellikle ödeme emri gönderen icra dairesine yapılsa da başka bir icra dairesi vasıtasıyla da itiraz edilebilir.


Bu durumda ilamsız icra takibine itiraz dilekçesini başvurulan icra dairesi kabul eder, ait olduğu icra dairesine gönderilir. Değerli meslektaşlarım merhaba, Bir banka aleyhine başlatmış olduğumuz ilamsız icra takiplerinde, borçlu banka itiraz dilekçelerini havale edilmeksizin başka bir şehirden kargo ile göndermiş, tüm itirazlar tek bir kargo ile gönderilmiş ve dosyaya 9. Banka hesabı blokesi gibi bir durumda, icra dairesine itiraz dilekçesi sunarak blokenin kaldırılmasını talep etmeniz gerekmektedir.


Hakkında başlatılmış ilamsız icra takibine itiraz etmek isteyen borçlunun, ödeme emrinin tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde dilekçe ile veya sözlü olarak icra dairesine itirazını bildirmesi gerekir. Böylece hakkında başlatılan takip durmuş olacaktır. Gecikmiş itiraz dilekçesi başvurusu icar dairesine bildirili ancak mahkeme de gecikmiş itiraz sebepleri ile birlikte yapılır.


Başka icra dairesine itiraz dilekçesi

Bu duruşmada borçlu taraf, yukarıda bahsettiğimiz mazeretleri bildirmek ve ispatlamak zorundadır. Ticaret hukukundaki açıkları kullanan dolandırıcılar, olmayan borcu icra sistemine ekletip bilerek yanlış adrese tebligat göndererek önce vatandaşın itiraz hakkını elinden alıyor.


Böyle bir durumda dilekçe ve giderleri emri veren icra dairesine iletmektedir. Ayrıca ilamsız takibe itiraz dilekçesi gün içinde gönderildiği zaman hemen icra tutanakına eklenir. Normalde sadece itiraz ediyorum demeniz yeter. Borca ya da süreye itiraz etmek isteyen borçlu öncelikle takibe alındığının ardından gün içinde icra dairesine dilekçe yoluyla başvurmalıdır.


Bu süreç içerisinde itiraz etmeyen kişiler icra dairesinin yetkisini otomatik olarak kabul etmiş sayılır ve ondan sonraki itirazları kabul edilmez. Bu halde, kendisine itiraz için başvurulan yer icra dairesi, gereken giderleri itiraz ile birlikte borçludan alarak, icra dilekçesi veya tutanağını derhal takibin yapıldığı yetkili icra dairesine gönderir.


Bu halde itiraz, başvurulan icra dairesine bildirildiği tarihte yapılmış sayılır. BORCA İTİRAZ USULÜ VE ÖRNEK İTİRAZ DİLEKÇESİ. Takibin kesinleşmesinden sonra alacaklı, borçlunun mallarının haczedilmesini talep edebilir. HACİZ YOLU İLE TAKİP ÜÇ ŞEKİLDE OLMAKTADIR.


Borçlu,, itirazını, yedi gün. Takip tarihinden önce veya takip tarihi ile itiraz tarihi arasında yapılan ödemeler itiraz dilekçesi ile ileri sürülmelidir.


Ancak işlemlerin hızlı ilerlemesi için yetkili icra dairesine başvurmak daha etkili olacaktır. Aksi takdirde, herhangi bir icra dairesine başvuru yapıldığında, yapılan itiraz yetkili icra dairesine gönderilecektir.


Bu tip takipte, icra dairesine itiraz yolu değil İcra Mahkemesi’ne şikayet esastır. Bu yüzden kambiyo senedine dayalı olarak başlatılan bir icra takibi ile karşılaşan borçlu İcra Mahkemesi’ne şikayette bulunmak yerine İcra Dairesi’ne itiraz dilekçesi sunarsa gün sonra süreyi kaçırabilir.


Başka icra dairesine itiraz dilekçesi

Yani icra takibine itiraz ücretsizdir. Süreler de daha kısadır.


Fakat yetkisiz bir icra dairesinde yapılıp itirazın yetkili icra dairesine gönderilmesi isteniyorsa, itirazın yapıldığı yetkisiz icra dairesi, itiraz eden borçludan posta masraflarını isteyecektir. Yetkili icra dairesine dosyanın gönderilmesi Meslektaşların Soruları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder