19 Haziran 2018 Salı

Kira kontratı örneği 2019 word indir

Kira kontratı örneği 2019 word indir

Haberimizde verilen örnek kira kontratı word olarak hazırlanmıştır. Kullandırma borcu doğuran sözleşmelerde taraflardan birisi elindeki bir malın kullanımını karşı tarafa devretmeyi taahhüt ederken diğer taraf bedel ödemeyi taahhüt eder. Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor.


Word dökümanının içerisinde hem işyeri için hem de daireler için açıklamalı şekilde nereye ne yazılacağı anlatılmıştır. Ama biz yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar hakkında sizleri bilgilendirelim.


Konut ve iş yeri kiralamalarında tarafların imzaladığı sözleşme kira kontratı oluyor. Kontratta, kira anlaşmasına ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Peki, kira kontratı nasıl hazırlanır? Bir kira sözleşmesi, genellikle ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir. Dosyayı İndir Beğen. Proforma Fatura Örneği Hoş geldin.


Kira kontratı örneği 2019 word indir

Iş Süreci Proses Takip Listesi Onay Kutulu. Bu gibi durumların önüne geçmek için kesinlikle kira kontratı kullanılmalıdır. Dileyenler direk oradan indirebilirler. Günümüzde git gide evini veren kişilerin kira kontratı kullanım oranı artmaya başladı.


Dükkan kira kontratı örneğinde yazılı bulunan hususlar, doğru ve net bir şekilde yazılıp, tarafların imzalamaları gerekmektedir. Aşağıda hazır şekilde bulunan kira sözleşmesini indirip doldurarak kullanabilirsiniz. Bu sözleşmenin hukuken bağlayıcılığı bulunuyor. Bu nedenle sözleşmeyi yaparken maddeleri net ve açık bir şekilde yazmak gerekiyor.


Biz de evden haberler olarak sizin için kira kontratı örneklerini pdf, jpg gibi. Kira Sözleşmesi Örneği. Word pdf halinin Tüfe’ye göre düzenlenen halini konunun sonundaki linklerden hızlı bir şekilde indirebilirsiniz.


Kira kontratı örneği 2019 word indir

Hem ev sahibi hem kiracı hem de emlakçılar tarafından kullanılan kira kontratı örneğini sizler için hazırladık. Son güncelleme Geçen hafta. Formatlar Word ve PDF. Sayfa sayısı ila sayfa.


Boyut: ila sayfa. Bu kontrat, ileride yaşanması olası olan sorunlara karşı kanıt olma özelliğini taşımaktadır.


Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında yapılabildiği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor.


Farz edin ki bir mülk sahibisiniz ve bir kiracınız var. Aranızdaki bu durumu resmiyete döken kira kontratıdır. Bu örnekten çıktı alıp kendi aranızda kira sözleşmesi yapabilirsiniz.


Ama ben gitmek istiyorum derseniz de noter onaylı yapabilirsiniz. Yıllık kira bedeli, aylık kira bedeli, kira bedelinin nasıl ödeneceği ve kira kullanım şekilleri de kontrat içerisinde olmaktadır. Bununla birlikte kiralanan yerde bulunan demirbaşların listesi de kira kontratı içerisinde ek olarak yazılmaktadır.


Yaklaşık 5-yıl önce damga pulu yapıştırma işi kaldırıldı ancak kira kontratı yazıldığında vergi dairesine giderek damga vergisi harcının yatırılması gerekmektedir. Taşınmaz sahibi ile kiracının haklarını koruyan kira kontratları her iki taraf için de önem taşımaktadır. En güncel kira kontratı örneği ve kira kontratında yer alması gereken bilgiler içeriğimizde yer almaktadır.


Bu ticari kira sözleşmesi, bir iş yeri kiralanmak istendiğinde, mülk sahibi ile bu iş yerini kiralamak isteyen taraf arasında kiralama koşulları ve kiralama ücreti gibi kriterlerin belirlenmesi amacıyla kullanılır. Müteakip yıllar için de aynı esaslar geçerli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder