22 Mayıs 2018 Salı

Bulgaristan pasaport yenileme ücretleri 2019

Başvuru sahibi yaşına kadar ilk kez başvuru yapacaksa farklı, 2. Başvurular için yaş kriterine önem verilmelidir. Devam etmekte olan yabancı ülke vizesi işlemleri veya. Pazartesi - Cuma : 09. Bulgaristan Konsolosluğu Başvuru Saatleri.


En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Ayrıca pasaportun kaybedilmesi halinde de sadece pasaport cüzdan bedelini yatırmanız gerekmektedir. Geçen sene 10TL olan pasaport cüzdan bedeline yeni yılda fiyat artışı uygulandı.


Yenileme nasıl yapılır ve ne kadar sürer? Ocak 1’den itibaren pasaport harçlarında daha fazla ücret ödeyecek olan kişiler için aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve yıllık olmak üzere farklı seçenek bulunuyor. Vize ücretleri, bölgedeki ülkeler için genel olarak Euro olarak belirlense de bazı ülkeler için ücretler değişiklik gösterebiliyor.


Ayrıca 0-yaş grubu çocuklar için vize ücreti alınmıyor. Schengen vizesi ücretleri başvuracağınız konsolosluluğun veya elçiliğin zorunlu bir vize başvuru merkezi kullanıp kullanmamasına göre veya randevu hizmeti için bir bedel talep edip etmemesine göre değişiyor. Bu tutar Euro veya TL olarak tahsil edilmektedir. Konsoloslukların Schengen vizesi başvurusu yapacak olan kişilerden aldığı ücretler yaşından küçükler için.


Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Pasaport harç bedelleri ve defter bedelleri her yıl T. Hususi ve hizmet damgalı pasaportlar harç ücretini ödemekle yükümlü değildirler.


Fakat umuma mahsus pasaport talebinde bulunan vatandaşların talep ettikleri süreye bağlı olarak farklı ücret ödemektedirler. Yurt dışı seyahatlerinde pasaport olmadan hiçbir işlem yapılamamaktadır. Bu nedenle zorunlu olarak bilinen pasaportun çıkarılması için kişilerin emniyet müdürlüklerine giderek başvuru yapması ve pasaport süresini seçerek ödeme yapması gerekir. PASAPORT ÜCRETLERİ YÜZDE 2ORANINDA ARTACAK.


Değerleme oranı sonrası pasaport harçları ve defterlerine ödenecek ücretler şekillendi. Harç ücretlerinde pasaportunuzun süresine göre değişiklik uygulanır. Fakat defter bedelleri sabittir, pasaport sürenize veya türene göre değişmez.


Yıllık sabit bir ücret belirlenir. Değerli kağıt ücreti veya cüzdan bedeli olarak da anılır. Bu ikisini karıştırmayın. Yurtdışına çıkmak isteyen herkes pasaport almak zorundadır.


Bunun dışında farklı pasaport süreleri de ayarlanabilmektedir. Başvuru Nedeni Ücret (TL) Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 2TL: Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik k. Tek fark pasaportunuzun süresi devam ederken isim değişikliği veya pasaport defterinde sayfa kalmaması gibi nedenlerle pasaport süresini uzatmadan sadece defteri yenilemek mümkün olmaktadır.


Tüm pasaportların defter bedeli 1TL’dir. Sık sık seyahat ediyorsanız yıllık pasaportu tercih etmeniz defter parasını bir kereye mahsus ödemenizi sağlar.


Yeşil pasaport sahiplerinin avantajlı oldukları durumlardan biri de pasaport harcından muaf olmaları. Yeni dönemde pasaport harç bedeli yüzde 2oranında zamlandı. TL zamlandı, pasaport harç. Yaş ve hazır olma sürelerine göre fiyatları değişmektedir.


Ocak ayına girilmesi ile birlikte pasaport harç ve defter ücretleri. Pinti Shop Eloop Powerbank.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder