18 Nisan 2018 Çarşamba

Makale kaynakça nasıl yazılır

Akademik bir makale nasıl yazılır ? Bilimsel bir makale yazmak istiyorsanız işe öncelikle makale yazım kurallarını öğrenerek değil, makale yazmaya hazırlık aşamasını öğrenerek başlamalısınız. Bu yazımız bir makale yazım kılavuzudur. Kaynakça Nasıl Yazılır ? Burada, kaynakça hazırlama yöntemlerinden sadece birini göstereceğim.


Makale kaynakça nasıl yazılır

Herhangi bir şekilde kaynakça belirtimi olmadan, yazılacak bir makale ve araştırma raporu, kaynağından yararlanılan yazarın, sunmuş olduğu bilgilerin çalınması ile eş değer bir durum olarak dikkat çekmektedir. Bu özellikleri itibari ile önemli bir faaliyet olan kaynakça nasıl hazırlanır şimdi gelin beraber bunu inceleyelim.


Bu bilgiler aralarına virgül işareti koyularak yazılmalıdır. Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır. APA ya göre kaynakça gösterme. Sosyal bilimlerde yaygın olarak kullanılan bu yöntem, diğer kaynak gösterme yöntemlerinden bazı farklılıklar taşımakta, yazar soyadlarını ve yayın yılını öne çıkarmaktadır.


Giriş Bölümü: Üzerine yazılacak konu, görüş, düşünce birkaç cümle ile birlikte verilmeli, fazla uzun tutulmamalıdır. Makale Nasıl Yazılır ? Giriş bölümü, okuyucunun, makalenin kalanını okuyup okumama kararını verdiği bölüm olduğu.


Eserin hazırlanma sürecinde hangi kaynaklardan yararlanıldığı, hangi bilgilerin ne şekilde alındığı kaynakçasına bakılarak anlaşılır. Farklı kaynakçalarda karşımıza farklı kaynak gösterme biçimleri çıkabilir. Her insanın bir adresi olduğu gibi kitapların da adresi diyebileceğimiz bibliyografik künyeleri vardır. Bibliyografik künyelere kaynakça da denilmektedir.


Bir makale yazılırken ya da bir proje ödevi hazırlarken bazı kayna. Kitap içinde yer alan bir makale. BEĞEN Paylaş Paylaş.


Makale kaynakça nasıl yazılır

Bilimsel makalelerde önemli detaylardan biri kaynakçaya yer vermektir. Bir web sitesi için hazırladığınız makalede de kaynakça çok önemli bir detaydır. Bu yüzden kaynakça yazarken makalenizi yazarken yararlandığınız kaynaklara mutlaka yer vermelisiniz.


Bunun için sayfanın altında web. Bu kitap, bilimsel araştırma raporunun tüm bölümlerinin nasıl yazılması gerektiği ve okuyucu için bilimsel raporun tüm bölümlerine ilişkin önemli unsurlar hakkında. Türkçe makale adlarında sözcükler büyük harfle başlar. Sıklıkla alıntılara başvurulur ve kaynakça kısmında zorunlu olarak bu açıklamaların nereden alındığı belirtilir.


Dergi adından sonra, derginin cilt. Uluslararası dergilerde makalenin yer bulabilmesi ve yayınlanabilmesi için bu bölümün tam olarak makale içerisinde verilen sıra ile bulunması gerekmektedir. Lakin Giriş, Materyal ve Metot, Bulgular, Tartışma ve Sonuç gibi. Başlık ve alt başlıklar hazırlanmalı, konuya nasıl giriş yapılacağı, gelişme bölümünde nasıl bir şekilde anlatımın gerçekleştirileceği kurgulanır.


Asla kişisel görüşler olmayacağı gibi çelişkili ifadelerin bulunması da. Konunun önemi, çalışmanın amacı açıklanmış olmalı, konu hakkında bilinen ve bilinmeyenleri açıklamalıdır.


Aynı konuda daha önceden yapılmış önemli. Kaliteli makale akademik kalitenizi gösterir! Yüksek lisans (master) ve doktora (phd) öğrencileri okul hayatları boyunca makale yazma ödevlerinden sorumlu olmaktadırlar. Türkçede Çekim ve Yapım Eklerinin Özellikleri ve Sınırları.


Makale kaynakça nasıl yazılır

Böyle bir kaynak mutlaka. Bostancı K, Yüksel M. Common reasons for rejecting manuscripts at medical journals: a survey of editors and peer reviewers, Science Editor Tablo.


Bulguların sunulması sırasında sıkça yapılan imla hataları.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder