20 Mart 2018 Salı

Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar

Eğer, kiracının evden çıkmak arzusu varsa, kiracı gün önceden, evden ayrılmak istediğini bildirmekle yükümlüdür. Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar ? Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor.


Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar

Tüm kiracıları etkileyen ve çok iyi bilinmesi gereken evi boşaltma, çıkma süresi evi tutarken söylenmediği için her zaman bir soru işaretidir. Türk Borçlar Kanunu’nun düzenlemeleri sonucunda kiracının haklarında iyileştirmeler yapılmıştır. Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremiyor.


Ortada bir tahliye taahhütnamesi yoksa, kira sözleşmesinin sona ermesi halinde, yapılan bildirim sonrası kiracının evden çıkması gerekiyor. Taşınmazın bir başkasına satılması durumunda kiracının ay süresi bulunuyor.


Bu durumda satın alma tarihinden itibaren 6’ncı ayın sonuna kadar kiracı kalmaya devam eder. Satın alınan evde eski malik veya eski malikin kiracısı olabiliyor. Peki, ev satışında evi boşaltma süresi nedir?


Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar

Eski malik ne kadar sürede çıkmalı? Varsa kiracı evi ne zaman tahliye etmeli? Belirli Süreli Kira Sözleşmelerinde Tahliye Süreci Nasıldır? Peki, kiracının evi boşaltma süresi nedir?


Ancak yeni ev sahibi, konut ya da iş yeri olarak bu gayrimenkule ihtiyacı olduğunu belirterek kiracının tahliyesini talep edebilir. Yeni ev sahibinin kiracıyı tahliye etmesi için konut satışı gerçekleştikten sonraki ay içerisinde kiracıya bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir. Peki kiracının evi boşaltma süresi ne kadar ? Bu süre içerisinde kiracının gayrimenkulü tahliye etmesi gerekiyor.


Aksi takdirde mal sahibi bir aylık kira bedelini de talep edebiliyor. Aksi halde mal sahibi bir aylık kira bedelini de talep edebiliyor.


Kiracının evi boşaltma süresi ne kadar

Emlak Terimleri Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahibinin haklı bir gerekçe dolayısı ile kiracısından tahliyesini istediğini düşüneli m. Gayrimenkul sahibinin, bildirimde bulunduğu halde belirtilen sürede evi tahliye etmeyen kiracıdan kira bedeli alma hakkı doğar. Zira, yasalar da kiracıyı koruma taraftarı olduğu için, çözüm süresi uzayacaktır. Ancak, bu anlaşmayı mutlaka yasal bir zemine taşıyarak, kiracı.


Bu durum konusunda bilgi için bize sorunuz mu var bölümünden yazabilir veya telefon numaralarımızdan arayabilirsiniz. Ancak belirtmek gerekir ki tahliye işlemlerine başlamadan bu süre hiç başlamamaktadır. Bölge Uzmanı Ercüment Yaman. Konut kiralama süresince yerine getirilmesi gereken tüm yükümlülükler kira kontratında belirtilir.


Kiralayan hangi durumlarda evin tahliyesini isteyebiliyor? Taşınmaz mal kiralarında mal sahipleri ancak kanuni sebeplerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Yani ev sahibi ve kiracı arasında kontrat olması şarttır.


Tahliye kararının hayata geçirilmesi için kararın kesinleşmesi gerekmez. Mahkemenin gerekçeli kararı alındığında hemen tahliye istenebilir. Ancak kiracı, tahliye kararını temyiz ederse, belli bir bedeli depo etmek şartıyla, temyiz mahkemesinin vereceği kararın sonuna kadar tahliye kararının uygulanması bekletilir.


Bu kanuna göre kiracının kira bedelini ödememesi durumunda gayrimenkul sahibi yazılı olarak kiracıya bir son ödeme süresi bildirmelidir. Dairesi’nin gönderdiği tahliye emrinde, itiraz etmediği durumlarda gün içinde taşınmazı tahliye ve teslim etmesi gerektiği, tahliye etmez ya da itiraz etmezse icra yoluyla çıkarılacağı tebliğ edilir.


Bunlardan biride kira sözleşmesi devam ederken kiracının evi boşaltması durumunda ev sahibi taşınmazı aynı koşullar altında kiraya verene kadar kira sözleşmesinden doğan yükümlülüklerini yerine. Ancak, ev sahibinin de zararın artmasına neden olmaması gerekir.


Kira sözleşmesinin süresinden önce feshi hakkının kiracı tarafından kullanılması durumda kiracının kiralananın benzer koşullar ile kiraya verilebileceği makul süre kadar kira sözleşmesinden doğan borçları devam edecektir. Yazlık evi satın alan şahıs, Elektirik İdaresine ve sular idaresine kullanıma kapatılması için bir dilekçe ile başvurduğu takdirde, evin elektiriği ve suyu kullanıma kapatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder