23 Ocak 2018 Salı

Kaçak yapı şikayet süresi

Uzun yıllar önce binanın yapılmış ve kişilerin yaşadığı yapılar zaman zaman kaçak yapı affı yasasının çıkması ile birlikte resmi hale. Herkes yaşadığı yerde kaçak yapı yapanları bize bildirsin, isim verilmesine de gerek yok. Giresun Kümbet Yaylası, denilerek yer bildirilmesi bizim için yeterli. Ruhsatsız ya da ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapanlara (malik ve müteahhide) idari para cezası verilir.


Yapının sorumlusu fenni mesule bu cezanın.

Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç, hiçbir şekilde ruhsat alınmadan yapılan ya da ruhsatı alınmış ancak, ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilmiş yapılara kaçak yapı adı veriliyor. Avrasya Gayrimenkul şikayet, iletişim, Avrasya Gayrimenkul yorumları ve müşteri hizmetleri şikayetleri için tıklayın!


Tkn Yapı şikayet, iletişim, Tkn Yapı yorumları ve müşteri hizmetleri şikayetleri için tıklayın! Tkn Yapı için yazılan tüm şikayet ve kullanıcı yorumlarına bakarak karar verin. Peki kaçak yapı nereye şikayet edilir? Bir arsa üzerinde yapı inşaatının ruhsatsız olarak bir yapıya başlanıldığının anlaşılması halinde yapının dahil olduğu ilçe belediyesinin ilgili birimlerine telefon ile bilgilendirme yapılabiliyor.


Ben kat sahibi olarak konu hakkında bilgilendirilmedim ve imza vermedim ve çatı katında güneş enerjisi anten gibi hakkım olan yerleri kullanamıyorum Ne yapmam gerekir?

Sorum Apartmanımızda ışıklık olarak geçen banyo. Bu tür kaçak yapı para cezalarına karşı İdare Mahkemesinde iptal davası açılıyor. Süreniz normalde tebligattan sonra gündür ancak siz belediyeye karar ile ilgili düzeltme talebi şeklinde idari başvuruda bulunduğunuzdan süreniz yazılı cevap verildikten veya ay cevap vermez ise zımni red sayılacağından ay sonra başlar. KAYET BAŞVURU TARİH.


Türk Ceza Kanunu (“TCK”) 184. Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Yapı ruhsatiyesi olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı.


Komşumuz kaçak bir evde ikamet edip ve bu kaçak yapının üzerine bir kaçak yapı daha yaptırılmasından şikayetçiyim. Bodrum’daki kaçak yapı avı sürüyor. Bakanlığı projeyi daha durdurdu.


Firmalara kaçak bölümlerin yıkımı için ay süre. Ayrıca yapı şikayet edilse de bu konuda yıkım kararının çıkmayacağını düşünüyorum çünkü bölge tamamen kaçak.


Bu konuda encümen kararı alınması gerektiği velhasıl sonucun karşı tarafın şikayetinin pekte olumlu sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Boğaziçi Kanunu taslağına göre Boğaziçi’nde yapı ruhsatı alınmadan inşa edilen yapıların tamamı yıkılacak.


Etki Değerlendirme, Mekansal Planlama, Tabiat Varlıkları, Yapı Denetim, Mesleki Hizmetler, imar konuları gibi bakanlığımızın mevzuat alanına ilişkin tüm konularda çağrı merkezinden bilgi alınabiliyor.

Bir yılda bin 6kaçak bina ancak yıkılabildi. Bölge sakinlerinin arsadaki çalışmaları ilgili kurumlara şikayet etmesi üzerine duvar yıkıldı. Kaçak İnşaat Nereye Şikayet Edilir? Beykoz Belediyesi yetkilileri villanın yapı kayıt belgesi olduğuna dikkat çekti.


Bu nedenle, savcılık tarafından resen soruşturma yapılarak kamu davası açılır. Yani, savcılık tarafından suçun işlenmesinden itibaren. Suçun dava zamanaşımı süresi yıldır. Kat malikleri kurulu kararı olmaksızın apartmanın bahçe bölümüne adet kömürlük yapılmıştır.


Bu kömürlükler şahsıma ait evin oda bölümünü kullanılmaz duruma getirilmiştir. Doğu Karadeniz’de 1bin kaçak yapı için başvuru Türkiye genelinde uygulamaya konulan İmar Barışı’nda sona geliniyor. Yapı kayıt belgesinin geçerlilik süresi.


Yapı Kayıt Belgesi düzenlenen yapıların yenilenmesi durumunda yürürlükte olan imar mevzuatı hükümleri uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder