29 Kasım 2017 Çarşamba

Avukatlara yeşil pasaport ekşi

Avukatlara yeşil pasaport verilmesinin önünü açan kanun çıktı buna binayen bu yazıyı kaleme aldım. Nüfus müdürlüklerinden aldığım bilgi de alınabildiği yönündeydi. Sadece yönetmelik düzenlemesi için kısa bir süre beklemeniz gerekiyor olabilir.


Duyuruda avukatlara yeşil pasaport başvuruları ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler verildi. Söylemez, yapılan bu düzenlemeler sonucunda Almanya’nın yeşil pasaport sahiplerine yönelik kontrollerini ve denetimlerini artırma kararı aldığını belirtti. Ancak yeşil pasaport haklarında terör soruşturması bulunan avukatlara verilmeyecek.


Bu kanun maddesinin uygulanması için gerekli olan yönetmelik çalışmaları halihazırda İçişleri Bakanlığı’nca yürütülmektedir. Yargının kurucu unsuru olan savunmayı temsil eden avukatların mesleklerini daha rahat yapmalarına yönelik yeni uygulamalar da ele alınacak. CHP’li Aydoğan, “Uyduruk soruşturmalarla avukatların pasaport hakkını yok edebilirler” dedi. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır.


En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Devamında görüyoruz ki tek tek avukatlara yeşil pasaport ama barolara kırmızı kart! Baroya kayıtlı en az yıllık avukatlar yeşil pasaport alabilecek.


Avukatlık kıdeminin hesabında baro levhasında yazılı olarak geçirilen süre esas alınacak. Uygulama henüz başlamadığı için, ancak her an başlayabileceği için yeşil pasaport almak isteyen avukatların.


Avukatlara da yeşil pasaport hakkı vererek uluslararası faaliyetlerini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. YEŞİL PASAPORT NEDİR? Avukatlara hususi damgalı pasaport düzenlenmesine dair yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakanlığının yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen “ yeşil pasaport ” verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.


Bu kapsamda, barolar düzenleyecekleri talep. Bakanlığı’nın yönetmeliğine göre, avukatlara hususi damgalı pasaport olarak bilinen “ yeşil pasaport ” verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre hukuk fakültelerinde eğitim süresi yıla çıkarılacak, avukatlara yeşil pasaport imkanı getirilecek.


Halk arasında yeşil pasaport adı kullanılmakta ise de bu pasaport resmiyette hususi pasaport olarak adlandırılmaktadır(yazımızda yeşil pasaport olarak anılacaktır). Bu pasaport türü pasaport harcından muaftır.


Pasaport Kanunu’nun 14’üncü maddesine eklenen. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hukukçuların belli kriterler dahilinde yeşil pasaport alabileceğini duyurmuştu. Evet, %135’i Hayır cevabını verirken %5’lik bir kesim konu hakkında kararsızlığını dile getirdi.


Yargı Paketi’yle yıl kıdemi bulunan avukatlara yeşil pasaport verilmesi için yürütülen yasal. Payla ş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş. Yeşil pasaport kimlere verilir, fiyat. Daha önce yazı almıştım emniyet müdürlüğüne götürmek.


Hukuk fakültesi mezunları, mesleğe giriş sınavına girmek zorunda kalacak. Burada çoklu baro tartışmalarına da değinmek istiyorum. Sınavı ÖSYM yapacak.


Biz bu tartışmaları doğru bulmuyoruz. Burada bir kamplaşma meydana gelecekse, yandaş baro. Yönetmelik Ocak 2. Başvuru sahibinin baro levhasına yazılı ve avukatlık mesleğindeki kıdeminin yıl ve üzeri olduğu baro başkanlığı veya Türkiye Barolar Birliği tarafından tespit edilerek talep formu düzenlenecek. Bakanlık onay verirse soruşturma ilerliyor.


Adalet Bakanlığı’na gönderiliyor. Ancak yapılması gereken şey avukatın bağlı bulunduğu.


Erdoğan, " Avukatlara belli kriterler dahilinde yeşil pasaport vererek, uluslararası faaliyetlerini kolaylaştırmayı planlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder