27 Kasım 2017 Pazartesi

Arnavutluk vatandaşları serbest dolaşım

Arnavutluk, AB içinde serbest dolaşım istedi GİRİŞ 31. Serbest dolaşım hakkı ancak Schengen Antlaşması ile etkili bir biçimde uygulamaya konulmuştur. Dolaşım Sertifikası ile Gümrük Birliği kapsamında serbest dolaşımda bulunan eşyanın Türkiye ve Topluluğun aynı menşe kuralları ve gümrük vergilerinin geri ödenmesi ile bunların muafiyet tanınmasını yasaklayan hükümlerini içeren serbest ticaret anlaşması çerçevesinde PAMK, PAAMK veya BBMK sistemine taraf ülkelerden birine düzenlenebilmektedir.


Avrupa Birliğinin getirdiği en büyük ayrıcalıkların başında, ‘Serbest Dolaşım gelmektedir. AB vatandaşlığı bir takım önemli hakları kapsamaktadır.


Bir topluluğa veya gruba ait olmaktan doğan (örneğin işçi olmaktan kaynaklanan) bir hak değildir.

Ancak serbest dolaşım özgürlüğünden yararlanan insan kaçakçıları, Avrupa’da iş vaadiyle özellikle de yoksul Arnavut azınlıktan pek çok kişiyi dolandırmaya başladı. Ancak, makul dolaşım ücretleri veya çevrimiçi alınan ürünlerin iadesi gibi, günlük hayatımızda fark yaratan başkaca bazı haklar da vardır. Daha sonra Türk işçilerinin serbest dolaşım hakkının engellenemeyeceği ve mutlaka bu hakkın verilmesi gerektiği lehine görüşlere yer verilecektir.


Yunanistan vatandaşlarının tabi olduğu vize uygulamaları Yunanistan vatandaşlarına karşı diğer devlet makamlarının uyguladığı ilgili ülkeye girişlerini düzenleyen idari kısıtlamalardır. Bahsi geçen bu hakların tamamının temeli, kimsenin sahip olduğu istediği zaman istediği yere seyehat etme ve ticaret yapabilme esasına dayanmaktadır.


Schengen vizesi yabancı uyruklu kişilerin Norveç’i ve diğer Schengen ülkelerini güne kadar ziyaret edebilmelerine izin verir. AB üyesi ülke, hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm vatandaşların serbest dolaşım haklarının yeniden sağlanması için görüştü.


Boris Johnson, gelecek hafta Çarşamba ve Perşembe günü peş peşe Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmeye hazırlanıyor.

Bunun yanı sıra o ülkede ikamet etme, sosyal güvenlik, sendikal haklar, eğitim ve öğretim haklarını vs. Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, dolaşım ve seyahat özgürlüğünün Avrupa projesinin temel parçası olduğuna değinilerek, hiçbir ayrım yapılmaksızın tüm vatandaşların serbest dolaşım haklarının yeniden sağlanmasının önemine işaret edildi.


Türkiye’nin tam üyeliği açısından incelenmesi oluşturmaktadır. Birlik vatandaşları ve onların aile efradı serbest dolaşım hakkından yararlanmaktadır. Bunun dışında Avrupa vatandaşları arasında hiçbir ırk gözetilmeksizin, eşitlik olduğu ilkesi Amsterdam Anlaşması ile netleşmiştir. Maastricht Antlaşması ile birlikte birlik vatandaşlığı kapsamında getirilen serbest dolaşım hakkı bütün AB bölgesi üye ülkelerin vatandaşlarına tanına bir haktır.


Son dakika haberleri oku Serbest Dolaşım. Bu yasa çerçevesinde serbest dolaşım hakkına sahip kişi, AB’ye bağlı her ülkeye seyahat edip, orada ikamet etme ve işçi veya serbest meslek sahibi olarak çalışma hakkına sahip olur. Vize : Türk vatandaşlarına, gün serbest dolaşım hakkı var.


Size sorum şudur: Almanya’da uzun süredir yaşıyorum ve kendi işyerimde çalışıyorum. Polonya’da bir Polonyalı ile evli ve oturum sahibi olan kardeşimi Almanya’da yanımda çalıştırmak istiyorum. Acaba bu mümkün olabilir mi? Kısaca cevaplarsanız çok memnun olurum.


Buna göre, âkit taraflar, bu dolaşım serbestîlerini sağlamak adına AB iç pazarından esinlenecektir. Menşe Şahadetnamesi düzenlenecektir. Olumlu bir gelişme, çünkü Türk vatandaşları Schengen ülkelerine seyahat için vize kuyruklarına girmek ve vize parası ödemek zorunda kalmayacaklar. Ama atlanan şu ki vizesiz seyahat serbest dolaşım değildir.


AB’nin üye ülkesinin vatandaşları, mevcut halde serbest dolaşımdan faydalanarak İngiltere’ye herhangi bir sınırlama olmadan gelerek yerleşebiliyor, iş arayabiliyor ve çalışabiliyor.

Dolaşım Belgesi eşyanın menşe ülkesini gösteren belgedir. Serbest Dolaşım Muafiyetinden faydalanma hakkı olan kişilerin kendisi, eşi veya Gümrük Kanununun 225’inci maddesi çerçevesinde temsil yetkisini haiz kişiler tarafından, aşağıdaki belgelerle birlikte, araçlar için, Yeşilköy Gümrük Müdürlüğü, Gebze Gümrük Müdürlüğü, İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü ve Ankara Gar Gümrük Müdürlükleri yetkili.


Avrupa’da virüsün en çok can aldığı ülke İtalya’da serbest dolaşım zorunlu haller dışında sınırlandırıldı. Son verilere göre, virüsten ölenlerin sayısı 366’ya yükseldi.


Vaka sayısı ise bin 375’e çıktı. Odamızdan temin edebilirsiniz.


Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan arasında serbest dolaşım tedbirleri gevşetildi Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Romanya Başbakanı Ludovic Orban, turistlerin bölge ülkeleri arasında dolaşım serbestliğini görüştü. Yabancı uyruklu göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişleri, birden fazla yasada düzenlenmiştir.


Başbakanlığından yapılan açıklamada, “ülkenin AB’den ayrılığını (Brexit) takiben serbest dolaşım uygulamasına devam edileceği yönünde spekülasyonda bulunmanın yanlış olduğu” belirtildi. Bushati, “Schengen serbest dolaşım ile gelen özgürlük ve sorumluluklardan sorumluyuz.


Hakaret gibi sığınma taleplerine hoş görmeyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder