Süre tutum dilekçesi verilmezse ne olur ? Bu nedenle süre tutum dilekçesi vermezseniz karara itiraz etmemiş olacaksınız ve başvuru süresi sonunda itiraz etme hakkınız ortadan kalkacaktır. Kısa temyiz dilekçesi üzerine gerekçeli kararı tebliğ alan taraf, eğer gerekçeli temyiz dilekçesi vermez ise, karar yine de temyiz edilmiş sayılacak ve mevcut haliyle Yargıtay’a gönderilecektir.
Aşağıda, acil durumlarda ihtiyaç duyulabileceğinden, kısa temyiz dilekçesi örnekleri hazırlanmıştır. Normalde hukuk terimi olarak henüz süre tutum dilekçesi adında bir kavram yer almasa da işlem olarak hak düşürme zamanı olan temyiz zamanının düşürülmesi istidanamesi şeklinde bilinir ve adlandırılır.
Talep sürenin işletilmemesi yani tutulmasıdır. Süre Tutum Dilekçesinin Anlamı ve Devamında Süre Tutum Dilekçe Örnekleri Yer Almaktadır. Yasal boşluk nedeniyle hukuk uygulamasında kendisine yer bulan “ süre tutum dilekçesi ” nihayet bir hukuki dayanağa kavuştu. Bu “konu”yla verilen dilekçeler, esasen temyiz dilekçeleridir.
Aksi takdirde, süreyi tuttuğunu sanan başvuru sahibi hak kaybına uğrayabilir. Merhaba, ceza dosyasından süresi içinde süre tutum dilekçesi verdim. Temyiz harcınıda yatırdım.
Karar tebliğ edildi. Gerekçeli temyiz dilekçesi vermez isem gün içinde sadece, süre tutum dilekçesi ile dosya yargıtaya gider mi? Yargıtay süre tutum dilekçesini ne kadar dikkate alır? Dilekçe sayesinde hakimin gerekçesiz olarak kısa kararını verdikten sonra başlayan temyiz süresi kesilir.
Aslında hukukumuzda süre tutum dilekçesi şeklinde hukuki bir terim bulunmamakla birlikte uygulamada hak düşürücü süre olan temyiz süresinin kesilmesi dilekçesi olarak da isimlendirilmektedir. Bu dilekçe sayesinde karar temyiz. Peki süre tutum dilekçesi nedir ve ne sebeple verilir?
Aslında bu dilekçe havale edildiği tarih itibariyle temyiz edilmiştir. Ceza Dairesinin 13. Syn Arıcı nın dikkat çektiği husus da esasen önemlidir. SONUÇ ve İSTEM : Sayın mahkemeniz tarafından XX.
XXXX tarihinde verilen karar, hakka, yasaya ve usule açıkça aykırı olduğundan karara karşı yasal sür içerisinde istinaf yoluna başvuruyoruz. Cevap Dilekçelerinde Eksiklik Bulunması Halinde Ne Olur.
Cevap dilekçelerinde yukarıda belirttiğimiz cevap dilekçesi içeriğinde olması gereken hususlardan (a), (b), (c), (ç) ve (i) maddelerinden birinin veya birkaçının eksikliği halinde bunun giderilmesi için hakim tarafından bir haftalık süre verilir. Sonuç olarak bilmemiz gereken, hüküm açıklandığı anda gün içerisinde süre tutum dilekçesi vererek sürelerin başlamasını durdurabilir, gerekçeli başvurunuzu gerekçeli karar geldikten sonra yapabilirsiniz.
Böylece hak kaybı yaşamanızın da önüne geçmiş olursunuz. Yine vekil tarafından yazılmış bir süre tutum dilekçesi aşağıdadır. Kendi özel durumunuza.
Bu nedenle “ süre tutum ” dilekçesi vermek istediğinizde bu dilekçede mutlaka “temyiz ettiğinizi” açıkça belirtmeniz gerekir. Bilindiği üzere, hukuk yargılamasında süre tutum uygulaması bulunmamaktadır. Dosya kapsamından, Hazine vekili tarafından süre tutum dilekçesi verildiği, söz konusu dilekçede temyiz iradesinin açıklanmadığı anlaşılmaktadır. Bu durumda, Hazine tarafından sonradan verilen temyiz dilekçesinin kabulüne olanak bulunmamaktadır.
Açıklanan nedenlerle, temyiz talebinin. Gerekçeli karar yazılan kadar istinaf başvuru süresi dolacağından istinaf başvuru dilekçesi yerine iş bu süre tutum dilekçesini verme zorunluluğu hasıl olmuştur.
Adres Değişikliği ya da Kısa Süreliğine Bir Yere Gitme Dilekçesi Verilmezse Ne Olur ? Bu hususlara dikkat edilmediği durumda öncelikle belirtmek gerekir ki adli kontrol hükümlerine uygun davranmamaktan kişi hakkında tutuklama kararı da verilebilmektedir. Yerel mahkeme son duruşmada kısa kararı tefhim etmiş, gerekçeli karar ise henüz tebliğ edilmemiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder