27 Eylül 2017 Çarşamba

Fantastik roman yazma teknikleri

Karşınıza çıkan zorluklarda pes etmemektedir. Kararlı olmanız gerekir ve her türlü sıkıntıya rağmen romanı yazıp bitirme fikrini hiçbir zaman aklınızdan çıkarmamalısınız. Ben yazamayacağım, başaramayacağım, olmuyor gibi olumsuzluklar sizi roman yazmaktan vazgeçirmemelidir. Bu nedenle romanınızı yazmak için daha başlamadan zamanınızı ayırmanız ve ayarlamanız gerekli.


Zaman ayarlaması yaparken mümkün olduğunca günün aynı saatlerini ayarlamak, midenin yemek saatlerine yakın acıkması ve guruldaması gibi, yazma saatiniz yaklaştıkça beyniniz. Bir roman yazarken ihmal edilemeyecek bazı unsurlar bulunmaktadır.

Roma Yazma Teknikleri. En yüksek puan alan Udemy eğitmenlerinden roman yazmayı öğrenin. Fantastik roman yazmak istiyorum Koronavirüs Özel. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az.


Misafir - Masaüstü. Kitap, roman yazmaya soyunan kişilerin kullanması gereken teknikleri hem kavramsal boyutta hem de örneklemelerle tespit ederek bir süreç şeması çizmeyi ve bu şemayı benimsetmeyi hedefliyor. Nitekim yazar, “romanın kuruluşunu, işleyiş mantığını bilmeden, ne kaliteli roman yazmak mümkün olur, ne de kaliteli roman eleştirisi” diyor. Eğer öyle fakülteler ülkemizde olsaydı, en az kitap yayınlanan ülkemizde yazar sayısı bin kat yükselirdi.


Hayat hikayelerine özel bir ilgi duyduğumdan üniversitelerde Biografi Bilimleri diye bir dal olsaydı, büyük ihtimal o dalı okurdum.

Yaratacağınız karakter gerçekten mükemmel mi, ileride kurgunuz açısından sorunlar yaratabilir mi, gibi soruları da beraberinde getirir. Bir yazar metninde bunların hepsini kasten seçer ve kullanır, demek tabii ki doğru olmaz.


Bu yüzden saatlerce duvarı seyreder ve çok az satır ve hatta para. Gelgelelim bu işin derinine inmek ve hatta metin işçiliği üzerine akademik gelişim göstermek isteyenlerin roman terimlerini bilmeleri gerekir.


Buna gerek de yoktur. Bazılarını duyduk, belki. Windows için en iyi roman yazma programı hangisi biliyor musunuz?


Dünyada ünlü roman yazarları ve hikaye kitabı yazarları hangi yazılımları kullanıyor dersiniz? Profesyonel anlamda romanlar yazmak için bulabileceğiniz en kaliteli metin editörü (kelime işlemci) yazılımları liste halinde paylaşıyorum.


Gerçek romancılar bu programları kullanıyor. Scrivener Programı. Her birinin kendine has yazma teknikleri vardır. Konumuzun başlığı temel bir soru olduğu için maalesef tür tür detaylara girmeden, genel hatlarıyla kitap yazma sürecinin inceliklerinden bahsedeceğiz.


Hangi türü yazacağınıza karar verin! Yaratıcı yazarlığı ve yazma becerilerinizi zorlamayı seviyor musunuz? Sweek sana ait ücretsiz bir yazma uygulamasıdır. Tabii bu arada aylar geçer ve hikâye ivmesini kaybeder.


Yazar, yapıtının konu, izlek ve amacına uygun olan anlatım tekniklerini kullanarak okuyucuya ulaşmak ister. Klasik anlatı türleri, yapı ve içerik bakımından karmaşık değildir.

Okuyucu hemen her şeyi anlatıcı kanalıyla görür ve öğrenir. Anlatma Tekniği Nedir? Okuyucunun dikkati anlatıcı üzerinde yoğunlaşır.


Haftada iki gece dostlara danslı çay veriliyor, en aşağı iki üç gece de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder