8 Eylül 2017 Cuma

Araç yetki belgesi başvuru

Bu şartların kaybedilmesi halinde yukarıda belirttiğimiz süreler içerisinde tamamlanması şarttır. Bu videomuzda sizlere İkinci el MOTORLU kara taşıtı Ticareti yetki belgesi başvuru, İETTS yetki belgesi, Araç satış yetki belgesi sınav soruları, MASFED yetki belgesi, Oto Alım Satım. Söz konusu düzenlemelere göre yetki belgesi olmadan araç satışı yapanlara bin TL’den başlayan cezalar kesilecek.


Başvuru için ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti bilgi sistemi olan İETTS üzerinden başvurular alınmaktadır. Tüvtürk tarafından araç muayene yetki yazısı talep ediyor.

Yani şirket tarafından vekil tayin edilen kişinin aracı muayene ettirmekte yetkili olduğunu gösterir bir belge. Belge, sistem üzerinden veriliyor. Aynı zamanda ikinci el araç satış yetki belgesi süresi de merak ediliyor.


Ağustos’ta dolacağının altını çizen Konu, düzenlemeyle birlikte belgesi olmayanların ikinci el araç alım satımı yapamayacağını ifade etti. Uygulama ile ikinci el araç satışına birçok düzenleme.


Yani mevcut galerilere bu şartları sağlayabilmeleri için yaklaşık yıllık bir süre verilmiş oluyor. Yetki belgesi yoksa satış da yok!


TL ceza kesilmesini öngören bu yasa, beraberinde bazı yükümlülükleri de getirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. GALERİ, İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞ YETKİ YETERLİLİK BELGESİ NASIL ALINACAK Galeri ve ikinci el satış belgesini halk eğitim merkezi ve milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde açılacak kurslarla verilecek. Eylül itibarıyla başlayacak.


Sorusuyla, özellik son birkaç haftadır vatandaşların artan sıfır araba fiyatları neticesinde, düşen kredilerle birlikte arabalarını elden çıkarıp farklı yatırımlara yönelmesiyle ikinci el satış konusunda tüm bilgileri öğrenmek istiyor. Kyetki belgesi türleri için taşıtların motorlu araç tescil ve trafik belgelerinde ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş olmaları zorunlu değildir. K belgesi süresi yıldır, yıl sonrasında belgenin yenilenmesi gerekir.


Bu şartları sağladıktan sonra araç alım satım yetki belgesi için başvuru yapabilir ve süreci ilerletebilirsiniz. Araç yetki belgesi almak için belirli şartlar vardır. Bir çok kez duyduğunuz bir tabir olan ‘ araç yetki belgesi ’ ile ilgili olan bir yazımızı sizinle paylaşacağız. Bu tarihten sonra yetki belgesi olmayan kişiler, noterde araç alım satımına aracılık edemeyecek.


Bu yetki belgesiehliyet gibi, önce sınava girilecek. Ardından oda kaydı, gelir ve kurumlar vergisi mükellefiyeti, konkordato ilan etmemiş olması, iflas etmemiş olması veya etse bile yeniden itibarını kazanmış olması gibi bir dizi;koşulu yerine getirerek il müdürlüğüne. Dolayısıyla bu belge için başvurular da bakanlığa yapılmaktadır.


Araç alım satımı için iş yapan işletmelere yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar arasına, meslek odası ve vergi kayıtları ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatındaki iştigal konuları arasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinin bulunması gerektiği de eklendi. Satış işlemlerinin devamı halinde araç sayısına göre bu rakamın katlanarak artacağı da.


Zira yeni düzenleme kapsamında yetki belgesiz araç satışı yapanlara ciddi yaptırımlar uygulanması öngörülüyor. Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi sayfasına girilecek.

Girilen bilgilerin doğru olup olmadığını da kimlik paylaşım sisteminden kontrol edilecek ve sisteme başarılı şekilde giriş. Resmi Gazetede yay ımlanan “Karayolu Ta şıma Yönetmeli ği” hükümlerine göre verilmektedir. Dbelgesi turizm taşımacılık sektöründe çalışan firmaların araçlarına almaları gerekli yetki belgesidir.


Belge başvurusu Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığına yapılmakta olup başvuru için bazı yeterlilikler aranmaktadır. Bu belge olmadan taşımacılık yapılması halinde tespiti.


Oto Araç Alım Satım Yeterlilik Belgesi Nereden, Nasıl Alınır? Dyetki belgesi alacak olan kişilerin en az bir en fazla araç kaydetme hakkı bulunmaktadır.


Uygulamanın başladığı tarihten itibaren, yetki belgesi olmadan araç alım satım işlemi gerçekleştirilemeyecek. Düzenlemenin hayata geçirilmesine sayılı günler kala, ikinci el araç ticaretiyle uğraşan bin işletmenin çok küçük bir bölümünün bu belgeyi aldığı ortaya çıktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder