15 Ağustos 2017 Salı

K belgesi edevlet

Covit-ile mücadele kapsamında Ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında K belgesi işlemlerinizin bir kısmını odamıza gelmeden e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi T. Aracın bir firma üzerinde olması halinde bile yetki belgesi verilen şahsın e-devlet üzerinden işlemleri başlatması yeterli oluyor.


Böylece, hiçbir noter masrafına da gereksinim duyulmadan K belgesi alınması mümkün oluyor.

E-DEVLETTE K BELGESİ HİZMETİ YARIN BAŞLAYACAK. K belgesi süresi yıldır, yıl sonrasında belgenin yenilenmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda belgenizin hala geçerli olup olmadığını merak edebilir, öğrenmek isteyebilirsiniz. Araç yetki yahut yol izin belgesi sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor.


Yazının devamında paylaştığımız linke. K Belgesi şahıs adına alınabildiği gibi tüzel kişilik ya da şirketler adına da alınabilir. Aşağıda K belgesi ile ilgili hangi işlemlerin nasıl yapılacağı gösterilmektedir.


Devlet üzerinden yapılan bürokratik işler vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.

Hizmetin kullanılabilmesi için işlemi yapacak olan kişinin, e-imza, mobil imza veya e-Devlet şifresinden herhangi birine sahip olması ve işlemi yapacağı yetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişilik için temsil ve ilzama yetkili olması gerekmektedir. E devlet öğrenci belgesi nasıl alınır konusunda tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.


Sunmuş olduğu birçok hizmet ile hem vatandaşın işini kolaylaştırmakta hem de Kurum ve Kuruluşların iş yükünü azaltmakta. Bu belge Yetki Belgesi olarak adlandırılmaktadır. TC numaranız ile K Belgesi sorgulama işlemlerinizi e devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. Edevlet şifreniz yok ise bulunduğunuz semtte size en yakın PTT Müdürlüğüne giderek ve kimliğinizi göstererek TL karşılığında edevlet şifrenizi alabilir ve tüm sorgulama.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara. Yani gerçekleştirilen taşımacılık işleminde, eşyaların alındığı yer ile taşındığı yerin aynı kişi veya kuruluşa ait olması gerekir. K belgesi, ticari taşımacılık yapan kişilere verilmemektedir.


Böylece yaklaşık günlük müracaat süreci sadece dakikaya inecek. Yukarıda belirtmiş olduğumuz belgeleri tamamlamış olduktan sonra çiftçi kayıt sistemine kaydınızı oluşturabilirsiniz.


Sorgulama işlemlerinizi ise E- DEVLET üzerinden yapabilirsiniz. Bununla birlikte, mobil. Bildiğiniz gibi yük veyahut eşya taşımak için standart ehliyetler yetmemektedir.


Yani B sınıfı veya E sınıfı ehliyete sahip olarak dilediğiniz gibi yük veya eşya taşıyamazsınız. E-Devlet şifresini ise PTT şubelerinden TL ücret karşılığında edinebilirsiniz.


Korona Virüs E-Devlet.

Bugünlerde içinde sosyallik. E-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekir. Size Özel Müşteri Temsilcimiz Yapılması gerekenleri size aktarır. E-Devlet Üzerinden Dakikalık bir işlem sonrası muvafakatname işlemi tamamlanmış olur.


Bu işlemler eskiden noter aracılığıyla yapılsa da son dönemde e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Kiralanacak araç sahibi e-devlet den ulaştırma bakanlığı bölümüne girerek aracını kiralayacak olan firmanın vergi numarası ile muvaffak verir. Bu işlemden sonra lojistik firması gerekli harçları yatırdıktan sonra e-devletten onaylayarak aracı kendi bünyesine kiralar.


K yetki belgesinin geçerlilik tarihini veya yeni başvuru sorgulaması için e-devlet sisteminden sorgulayabilirsiniz. K Yetki Belgesi Başvuru formu için TIKLAYIN. SRC Sorgulama” E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.


C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından e-hizmetler bölümünden e-başvuru sayfasına gelinmelidir. Bakanlığına bağlı e-başvuru sayfasından izin belgesi alınabilmektedir.


CYetki belgesi sorgulama e-devlet üzerinden yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder