14 Ağustos 2017 Pazartesi

Amerikan vatandaşlarına vize isteyen ülkeler

Genel olarak Amerikan vatandaşları giriş yaptıkları ülkelerde vizeye ihtiyaç duymadan gün boyunca yaşayabilirler. Amerikan vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayan ülkeler ücret talep etmezken, bazı ülkeler de küçük bir miktar ücret talep edebilmektedirler. Bu durdurma, sınırda verilen fiziki sticker vizeleri ve online elektronik vizeleri (e- vize ) içermektedir.


Bazı ülkeler için fahri konsolosluklar da vize verme yetkisine sahiptir. Vize isteyen ülkelere vizesiz giriş yapılamıyor. Pasaportun yanında vizenin de olması gerekiyor.


Amerikan vatandaşlarına vize isteyen ülkeler

Türk vatandaşlarına vize isteyen ülkeler. Bir Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika, umuma mahsus pasaport sahiplerine 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti tanımaktadır. Lübnan da 1gün içinde günü aşmamak kaydıyla vize muafiyeti tanıyan ülkeler arasında yer almaktadır. Güney Amerika Kıtasında Vize İstemeyen Ülkeler.


Doğal mirasını ve kültürel renkliliği de göz önüne alınırsa burası en unutulmaz destinasyonlardan olmaya aday. Arjantin gün vizesiz seyahat imkanı sunuyor. Tabii pasaportunuzun temdit.


Bu sitede yer alan “ Vize ” bölümü, ABD ’ye seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına yönelik ABD vizeleriyle ilgili bilgileri kapsamaktadır. Not: ABD vatandaşlarının seyahat etmek için ABD vizesine ihtiyacı yoktur, ancak yurtdışı seyahat planlaması yaparken, ziyaret etmek istedikleri ülkenin Büyükelçiliği tarafından düzenlenecek bir vize edinmeleri.


Vize almak için toplanması gereken evraklar, vize masrafı, randevu bedeli ve harcanan zaman birçok kişinin vize isteyen ülkeye seyahat etme fikrinin değişmesine neden olabiliyor. Böyle durumlarda vizesiz ülkeler bir adım öne geçiyor. Türk pasaportu ile vize istemeyen ülkelere seyahat etmek için çeşitli anlaşmalar yapılmıştı. Türkiye’den vize istemeyen 1ülkeyi liste haline getirdik.


Amerikan vatandaşlarına vize isteyen ülkeler

Kıta kıta vizesiz gidilen ülkeler sayfalarımızın diğerlerinde gördüğünüz kısa notlar ve varsa ziyaret notlarımız burada yok çünkü ne Amerika kıtasına adım attık, ne de bu ülkelerle ilgili kısa bilgi vermeyi. Antigua ve Barbuda.


Vizesiz Kuzey ve Orta Amerika Ülkeleri 1. Türkiye Schengen Bölgesi’nde yer alan Hollanda, Portekiz, Polonya, İngiltere ve İspanya gibi Avrupa Birliği ülkelere vize uyguluyor iken, Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa Birliği ülkelerine günlük vize muafiyet süresi tanımaktadır. Kapı Vizesi Alınabilecek Ülkeler. Bordo pasaportuna sahip olan yolcuların sınır kapılarında vize alabilecekleri ülkeler şunlardır.


Amerikan vatandaşlarına vize isteyen ülkeler

Bahreyn: günlük kapı vize alınabilmektedir. Vize işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden dolayı vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması yararlı olacaktır. Fakat havalimanı içerisinde bekleme süresi herhangi bir nedenden dolayı saati aşarsa, bu sürelerden sonra transit vize zorunlu hale gelmektedir.


Moldova vatandaşlarına Schengen Bölgesindeki ülkelere girişte vize muafiyeti uygulanmaktadır. Arnavutluk sınırları içerisinde seyahat etmenin yanında transit geçenler için de vize muafiyeti vardır. Bhutan seyahati öncesinde ülkedeki resmi turizm operatörü ile bağlantıya geçip, ödeme yapmanız gerekiyor.


Konsey tur ücretinin ödenip. Afrika’nın güneydoğusunda bulunan Mozambik, turistik amaçla gelen ziyaretçilere sınır kapılarında 80$ karşılığında vize veriyor. Azerbaycan vatandaşlarına vize uygulamayan ya da ülke girişinde sınırlı süreyle veya süresiz giriş izni ( vize ) veren ülkeler : Afrika. Listede toplam ülke var.


Bu ülkelerin haricinde ülke ise sınır kapısında vize kolaylığı sağlıyor. Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim. Yeşil pasaport sahibiyseniz yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler ve ayrıca vize isteyen ülkeler listeleri için bu yazılarımı okuyabilirsiniz. Dünyada seyahat özgürlüğü önündeki en büyük engellerden biri olan vize sorunu seyahat planlarını da doğrudan etkiliyor.


Türkiye’nin vize uyguladığı ülkelerin vatandaşları, bu vizeyi internet üzerinden veya konsolosluklarımızdan alabiliyorlar. Ayrıca vize isteme politikamız, pasaportun türüne göre de değişiyor. Türkiye, resmi pasaport sahibi Polonya vatandaşlarına gün süreli vize muafiyeti tanımakla birlikte, umuma mahsus pasaport sahiplerine vize uygulamaktadır. Almanya da transit vize isteyen ülkeler arasında kendini göstermektedir.


Umuma mahsus pasaport sahibi Polonya vatandaşları çok girişli, 1günde geçerli günlük vizelerini elektron vize başvurusu yaparak alabilirler. Siz değerli okuyucularımıza küçük bir tüyo daha iletelim.


Ancak önemli bir nokta paylaşalım. AB vatandaşı olup da serbest dolaşım hakkına sahip bir. Bu yazıda size en çok aktarma yaptığımız ve transit vize isteyen ülkelerden örnekler verdim.


Yazdığım bilgiler şu an için güncel olmakla birlikte, her an değişebileceğini unutmamak gerekir. Transit vize başvurusu yapacaksanız muhakkak konsolosluklara başvurup, ön bilgilendirmeyi oradan almanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder