25 Temmuz 2017 Salı

Ce belgesi zorunlu ürünler

Bu hizmetler sayesinde işletmeler, güvenli, hızlı ve kesintisiz bir şekilde, daha etkin, yüksek performanslı ve kaliteli üretim yapmaktadır. Bir ürünün, amacına uygun kullanıldığında, insana, hayvana, çevreye ve aynı ortamdaki diğer ürünlere zarar vermeyeceğini ifade eden bir işarettir. Türkiye’de ise son yasal.


Küresel düzeyde üretici ve satıcı firmalar bu işaretin önemini bilirler. Bu işarete sahip olmayan üreticiler küresel pazarda da kendilerine yer bulamazlar.


Aslında bu işaret bir nevi pasaport görevi görür.

Bu zamanla tüm CE işareti ( belgesi ) zorunlu olan ürünlere. CE İşareti Taşıması Zorunlu Ürünler Nelerdir? Ce belgesi zorunlu ürünler nelerdir? Gerekli mevzuat uyumu tamamlandıktan sonra bile bu işarete sahip olmayan ürünlerin iç piyasaya da sunulması mümkün değildir.


Güvenilirlik işareti olan CE aynı zamanda tüm üreticilerin aynı kurallara uymasını sağlayan yani adil bir rekabet ortamı yaratan bir işaret olmaktadır. Tag: ce işareti zorunlu ürünler.


Ce Belgesi İle İlgili Yazılar. Alçak Gerilim ile çalışan elektrikli cihazlar. Kişisel Koruyucu Ekipmanlar.

Otomatik olamayan tartı aletleri. Bu amaçla yerine getirilmesi zorunlu koşullara ilişkin düzenlemeler nihai ürünler için olduğu kadar nihai ürünlerin parçaları için de geçerli olmaktadır.


CE işareti taşıması zorunlu olan ürünlerin üretimini ve ithalatını gerçekleştireceğinizde bilgi alabilmek için bizleri arayabilirsiniz. Listelere göz atarak uygunluk işaretine sahip olması zorunlu olan ürünlerde ve diğer ürün gruplarında hangi aşamaları tamamlamanız gerektiğinin yanıtını alabilirsiniz. Onaylı kuruluşların denetlemeleri bütün ürünler adına zorunlu olmamaktadır. Avrupa ülkelerine pazarlaya bilirsin.


Zaruri olup olmadıklarının kontrolü gerekmektedir. CE belgesi, marka ya da kalite belgesi değildir. Söz konusu kuruluşlar ulusal otoritelerce yetkilendirilirler, komite olarak resmi biçimde onaylanırlar ve NANDO (New Approach Notified and Designated Organisation)’nun veri tabanlarına kaydedilirler. Bilindiği üzere tıbbi cihazlar kendi içlerinde risk kategorilerine uygun olarak belli türlere ayrılır.


CE işaretleme sistemi prosedürlerinde, uygunluk değerlendirme testleri, ürünlerin özellikleri ve taşıdıkları risk oranlarına dikkat edilerek çeşitli güvenlik modüllerinden geçilerek uygulanmaktadır. Makina Ce Sertifikası temel amacı, makinaların yönetmeliklere uygun bir şekilde kurulması sonucunda herhangibir canlı ve cansız varlığa zarar vermemesi ve insan sağlığını ve güvenliğini riske atmayacak biçimde pazara sunulmasını sağlamak için tasarım.


CE BELGESİNİN FAYDALARI. CE işareti bu yüzden bir veya daha fazla direktif kapsamına giren ürünler için zorunlu bir etiket olmaktadır. Seçenek – Elektriksel test ekipmanlarını firma bünyesinde bulundurarak yönetim sistemlerinde belirledikleri periyotlarda ürünlerini yetkilendirdikleri çalışanları tarafından test edebilir ve raporlayabilirler.


CE Uygunluk Belgesi Taşımazsa? CE uygunluk belgesinin zorunluluğuna sahip olduğu ürün grubu mevcuttur.


Bu gupra yer alan tüm ürünlerde CE markası olmadan AB’ye ihracat sağlanması mümkün değildir.

ZE belgesi zorunlu hale getirilmiştir. Geçerliliği: Bağımsız bir test laboratuvarı tarafından zorunlu testler yapılması gerekmeyen ürünler. Ce işaret yönetmeliği Conformit.


CE" uygunluk işareti aşağıdaki şekle sahip olan " CE " baş harflerinden oluşur: G İşareti G işareti,G uygunluk belgesi, ülkemizde, CE ye tabi olmayan yapı malzemelerinin piyasaya arzında zorunlu olan işarettir. Beton,boru,yapı çelikleri,boyalar,vernikler ve hazır sıvalar için zorunludur.


Bu belgelendirme için ürünün pasaportu da denilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder