29 Haziran 2017 Perşembe

İşe giriş sağlık raporu geçerlilik süresi

Sağlık Raporu geçerlilik süresi ne kadar? Hangi firmalar sağlık raporu verebilir. Kanunu, çalışanların bir kısmını özel politika gerektiren çalışanlar olarak değerlendirir. Diğer belgelerin işçinin durumunda bir değişiklik olmadığı sürece yenilenmesi gerekmiyor.


Bununla beraber yönetmelik içerisinde işyeri hekiminin gerek görmesi durumunda sürelerin kısaltılabileceği kanunu bulunmaktadır.

SORU İşe girişteki sağlık raporunun geçerlilik süresi ne kadar geçerlidir? Bakanlığının hazırladığı işe giriş ve periyodik muayene formu doldurulması gerekmektedir. Buna göre çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için sağlık raporu geçerlilik süresi yıldır.


SGK numarasında yer alan iş kolu ve Nace kodunun uygunluğu kontrol edilir. Arkadaşlar ehliyet için tamamlamam gereken belgelerimi tamamladım. Son olarak da sağlık raporumu aldım.


Ancak harç ücreti biraz fazla geldi. Hemen ehliyet almaya gidemeyeceğim.

Bu durumda ehliyet sağlık raporu geçerlilik süresi ne kadar? Geçerlilik süresi evraka göre farklılık gösterir. Gıda sektöründe faaliyette bulunan işyerlerinde bu süreler 6-ay aralığında değişebilmektedir. Bunların haricindeki belgelerde genelde süre.


Süreli verilen evraklar dışında diğer evrakların geçerlilik süresi yoktur. OSGB işe giriş sağlık raporu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen OSGB kurumları tarafından verilmektedir. Bu rapora göre işe uygunluk derecesinin doktor raporu ile teyit edildiği sağlık raporlarının çalışılan pozisyona göre belirli bir geçerlilik süresi bulunmaktadır.


Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla ilk işe giriyormuş gibi tekrardan sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile karşılaştırılır. Bu sayede çalışanlarınızın sağlık durumlarını kontrol ettirebilir, yeni işe alacaklarınızdan da sağlık raporu isteyebilirsiniz.


Sağlığı ve Güvenliği Kanunu uyarınca işe girmeden önce alınması gereken işe giriş sağlık raporlarının her sağlık kuruluşundan almak yasaklanmıştır. Kanun uyarınca gerekli olan rapor mutlaka iş yeri hekiminden.


Yeni işinize başlarken ihtiyacınız. Ehliyet (sürücü olur), iş makinesi, işe giriş (ağır ve tehlikeli) ve h. Uzmanlık Sınıfı: C Sınıfı Uzman. Tehlikeli ya da çok tehlikeli sınıfındaki işlerde çalışmak isteyen kişiler, yapacakları işe uygun olduklarını gösteren raporu almak zorundadır.


Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler için Akciğer.

Türk Lirası para cezası verilir. Genellikle yaşlılar için kullanılmakta olan akıl sağlığı raporu sağlık kuruluşları tarafından verilmekte olup, verilen kişiler ise yakınları olacaktır.


Akıl sağlığı bozuk olan kişiler uzmanlar tarafından kontrol edilerek heyete girmeli ve bu heyetten gerçek anlamda akıl. Bu şekilde işe başlandıktan sonra da verilen periyodik sağlık raporu, ilk işe giriş sağlık raporuyla kıyaslanır.


Verilen bu işe giriş sağlık raporu veya periyodik. Belgenin geçerlilik süresi yıldır.


Az Tehlikeli işyerlerinde yıl, Tehlikeli yıl ve Çok tehlikeli iş yerlerinde yılda bir sağlık raporları yenilenir. Eski sağlık raporu ve sabıka kaydı mutlaka dosyada olacak. Başka sitelerde ay yada sene geçerliliği olduğu yazayor sağlık raporu ve sabı kaydının evet ilk önce ay geçerliliği vardı yıla çıkartıldı ve bir kaç ay öncede sene çıkartıldı.


Yazıya bu bilgiyi 24.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder