Ev sahipleri ve kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesi ileride yaşanabilecek olası anlaşmazlıklarda hem kiraya verenin hem de kiralayanın haklarının korunması adına büyük önem taşıyor. Kullandırma borcu doğuran sözleşmelerde taraflardan birisi elindeki bir malın kullanımını karşı tarafa devretmeyi taahhüt ederken diğer taraf bedel ödemeyi taahhüt eder.
Gelir Vergisi Kanununa göre: Tüccar, Serbest Meslek Erbabı ve Çiftçiler, Ticari, Mesleki ve Zirai işleri ile ilgili olarak yaptıkları kira ödemelerinden Kanunca belirtilen oranlarda stopaj tevkifatı yaparak vergi dairesine yatıracaklartır. Ama biz yine de dikkat edilmesi gereken bazı hususlar hakkında sizleri bilgilendirelim. Bazı durumlarda ev sahibi kira sözleşmesinin hazırlandığı gün orada olamayabiliyor.
Bir ayın kira parasının ödenmemesi halinde dönem sonuna kadar işleyecek kira paralarının tümü muacceliyet kazanacaktır. Bu gibi durumların önüne geçmek için kesinlikle kira kontratı kullanılmalıdır. Dileyenler direk oradan indirebilirler. Günümüzde git gide evini veren kişilerin kira kontratı kullanım oranı artmaya başladı.
Böyle bir durumda ise hali hazırda elimizde bulunmayan kira kontratı örneği indirmek gerekiyor. Bu sözleşmenin hukuken bağlayıcılığı bulunuyor. Bu nedenle sözleşmeyi yaparken maddeleri net ve açık bir şekilde yazmak gerekiyor. Biz de evden haberler olarak sizin için kira kontratı örneklerini pdf, jpg gibi.
Bir kira sözleşmesi, genellikle ay veya daha uzun bir süre olmak üzere, ev sahibi ve kiracı arasındaki bir sözleşmedir. Dükkan kira kontratı örneğinde yazılı bulunan hususlar, doğru ve net bir şekilde yazılıp, tarafların imzalamaları gerekmektedir.
Dosyayı İndir Beğen. Proforma Fatura Örneği. Kira Sözleşmesi Örneği. Eğer banka hesabına ödeme almadan elden ödeme alırsa ve bu durum tespit edilirse ciddi cezalara maruz kalınabilir.
Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira kontratı imzalanıyor. Sözleşme taraflar arasında yapılabildiği gibi noter huzurunda da imzalanabiliyor. Ev sahibiniz ile nüsha olarak imzalamanız gereken kira kontratı örneğini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz. Sözleşmede belirtilen maddelere her iki tarafın da uyması gerektiğini unutmayın.
Diğer bir ifadeyle iki taraf arasındaki kira ilişkisini düzenleyen yazılı imzalı evraka kira kontratı ( kira sözleşmesi ) denir. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link vermek koşulu ile yayınlanabilir. Aksi hallerde yasal haklarımız saklıdır.
Ev sahibi, yıllarca yaptığı birikim sonucu aldığı eve iyi bir kiracı bulmak ister. Her iki tarafın da haklarını gözeten ve iyi hazırlanan bir kira kontratı ev sahibi içinde kiracı içinde hayatı kolaylaştıracak en önemli adımdır.
Farz edin ki bir mülk sahibisiniz ve bir kiracınız var. Aranızdaki bu durumu resmiyete döken kira kontratıdır. Kontratoya yapıştırılması icap eden damga pulları ve kontrat bedel harçları ve belediye ve noter dairelerine ödenecek harç ve resimler kiracıya aittir. Aşağıda hazır şekilde bulunan kira sözleşmesini indirip doldurarak kullanabilirsiniz.
Word dökümanının içerisinde hem işyeri için hem de daireler için açıklamalı şekilde nereye ne yazılacağı anlatılmıştır. Bu sebeple kira sözleşmesi herhangi bir haksızlığa karşı iyi incelenmiş ve düzenlenmiş olmalıdır. Bu kontrat, ileride yaşanması olası olan sorunlara karşı kanıt olma özelliğini taşımaktadır. Peki, işyeri kira kontratı nasıl yapılmaktadır?
Bu örnekten çıktı alıp kendi aranızda kira sözleşmesi yapabilirsiniz. Ama ben gitmek istiyorum derseniz de noter onaylı yapabilirsiniz. Birçok kişinin kira kontratı düzenlemediğinden dolayı kiracısıyla veya gayrimenkul sahibiyle kavga ettiğini unutmayın.
Buna karşılık olarak kira kontratı, mülk sahibinin her hangi bir mülkü kullanması için kiralık olarak devrettiği kiracıya, bu mülke karşılık olarak belirtilen kira miktarını ödemeyi kabul edip sorumlulukları üstlendiği anlaşmaya denmektedir. Mülk sahiplerinin belirttiği zaman içerisinde kiralanan bir mülk kiracı çıkmadan başka bir kiracıya kiralanamayacağı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder