29 Mayıs 2017 Pazartesi

Emtia sigortası poliçe türleri

Bu güvencemizde hemen hemen bütün emtia türleri poliçemizin konusuna dahil olup, Sadece aşağıdaki emtialar teminat haricidir. Eğer bu emtiaları taşıyorsanız lütfen bizimle irtibata geçiniz! Sahibi bulunduğunuz malların, bir yerden diğer bir yere kara, hava ve deniz vasıtaları veya demiryolu ile nakledilmesi sırasında meydana gelebilecek çeşitli risklere karşı teminat sağlar.


Savaş, grev, kargaşalık ve halk hareketleri gibi rizikolar ayrıca sigorta edilebilmektedir. Madde 9-İşbu poliçe hükümlerine rivayette, taraflardan herhangi birine hüsnüniyete aykırı hareket edilmesi halinde, mukavele diğer tarafça hükümsüz sayılabilir.


Emtia nakliyat sigortası teminatları çeşit verilmektedir.

Ezcümle sigortalı, esasa taalluk eden ve kendisince bilinen her hususu, mukavelenin akdinden evvel sigortacıya bildirmekle mükellef olup, bu mükellefiyetin yerine getirilmemesi hüsnüniyete aykırı bir hareket. Bu sorumluluğu yerine getirirken, meydana gelebilecek olumsuz durumların da göz ardı edilmemesi gerekir.


Abonman Sözleşme: Abonman sözleşme sigortalı ile sigortacı arasında genellikle yıl süre için hazırlanan bir çerçeve anlaşması niteliğindedir. Tam Ziya Klozu: Tam ziya teminatı, sadece taşımayı yapan geminin tamamen batması ve yok olması sebebi ile taşınan emtianın da tam ziya olmasını temin eder.


Direkt Kati Poliçe : Poliçe düzenlemesine esas teşkil edecek hususların tamamı yükleme başlamadan önce biliniyorsa direkt kati poliçe düzenlenerek emtia teminat altına alınır. Gemi Sınıflandırma Klozu ve Klas Kuruluşları. Kara, hava, deniz ve demiryolu taşımaları esnasında meydana gelen kazalar, hırsızlık, yükleme-boşaltma hasarları, doğal afetler vb.


Yurt içi emtia taşımacılığı sorumluluk sigortası (TML) CMR konvansiyonu doğrultusunda uluslararası kara yolu taşımalarında, taşıyıcının yük sahibine olan hukuki sorumluluğunu poliçede belirtilen özel şartlar dâhilinde teminat altına alınır. Bu nedenle, yangın, nakliyat, kasko, makine kırılma ve montaj, tarım, inşaat, cam kırılması ve hırsızlık gibi sigorta branşları, mal sigortası başlığı altında toplanır.

Böylece deprem nedeniyle sigorta kapsamındaki binalarda meydana gelen hasarlar DASK. TEklif Al Teminat Türleri :Geniş. Yine poliçe ile aksi kararlaştırılmamışsa, kalıplar ve işyerinin faaliyet alanı ile ilgili olsun ya da olmasın bütün sarf malzemeleri, emtea kapsamı dışında kabul edilmektedir. Bu sigortalar sayesinde kişi, yaşam kalitesi artmış bir şekilde daha güvenli bir hayat yaşamaktadır.


Poliçe üzerinde aksi belirtilmediği takdirde, her bir seylap (sel-su baskını) hasarlarında “bina-sabit tesisat dekorasyon, emtia, makine – teçhizat – demirbaş ve diğer” tesisat gruplarının her birinin sigorta bedelleri üzerinden ayrı ayrı %oranında tenzili muafiyet uygulanacak olup azami muafiyet miktarı 50. EURO ile sınırlıdır. Belgesi Nasıl Alınır? Sigorta Türleri Nelerdir?


DİREKT KATİ POLİÇE. ABONMAN SÖZLEŞMESİ. Hırsızlık, kaza, yanma, çarpılma, çarpma ve çalınma durumlarına karşı aracın güvence altına anılmasını sağlayan bir sigortadır. Kasko sigortası aracı ve bütçeyi garanti atına alır yani trafik sigortasından farklıdır.


Yani zararlar finansal olarak garanti altına alınır. Bu sigorta, poliçede belirtilen süre içinde gemi veya diğer deniz ve göl araçları ya da bunlara ilişkin diğer sigorta ettirilebilir menfaatlerin maruz kalabileceği rizikoları, poliçede belirlenen koşullara bağlı olarak güvence altına alır.


Nakliyat sigortası denildiğinde genellikle bu iki sigorta türü aklına gelmektedir. Ancak nakliyat sigortasından yararlanmak isteyen kişiler ayrı poliçe türü ile işlem yapabilmektedir: Muvakkat Poliçe Türü. Bu poliçe türünde, sigortalı teminatsız kalmaz ve sefer önceden sigortalanmaktadır.


Yelken sporunu yaparken poliçe teminatı kapsamında meydana gelecek kaza sonucunda Ölmesi, Sakat Kalması ve Tedavi Masrafları poliçenin ön yüzünde yazılı limitlere kadar ve poliçe süresince aksine sözleşme ile teminat altına alınmıştır.

Konut sigortası evin boş halini koruma altına alırken eşya sigortası evin içindekilere güvence sağlar. Eşya sigortası tek başına yapılabildiği gibi istenildiği takdirde konut sigortasıyla birlikte de uygulanabilir. Poliçe borcuna kefil olan kişiye "aval veren" denir.


Poliçenin kabulü yasal bakımdan önemlidir. Muhatap, poliçeyi kabul edinceye kadar poliçe borçlusu değildir. Kabul işlemi için poliçe muhataba sunulur. Buna "kabule arz" denir.


Araç sigortası yaptıran sigortalılar için hatalı taraf gözlenmeksizin sigorta şartları yerine getirilir. Bu yönüyle avantajlı olan araç sigortaları, en çok tercih edilen sigorta seçenekleri arasındadır.


CMR sigortasında aranacak ilk şart transferin karayolu ile gerçekleşecek olmasıdır. Poliçe, ‘genel koşullar’ ve varsa ‘özel koşullar’ (kloz) ile birlikte verilir.


Bu modül notlarının amacı, poliçe çeşitlerini öğreterek kavratabilmek ve poliçe portföyü hazırlayabilmektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder