19 Nisan 2017 Çarşamba

Bordo pasaport ile rusyagidilir mı

Bordo pasaport ile rusyagidilir mı

Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir. Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş yapabilirler.


Talebe göre aydan yıla kadarki süreyi kapsayacak şekilde verilebilir. Geçerlilik süresi, pasaport belgesinin ne kadar süre ile seyahatlerde kullanabileceğini belirtir.


Bu süre çoğunlukla ay olmakla beraber bazı ülkeler ay, bazı ülkeler ay, bazı ülkeler yıl geçerlilik süresi bulunan pasaporta sahip kişilerin vize başvurusunu kabul etmektedir. Pasaport çeşitleri ülkemizde farklı rengi ile bulunuyor.


Vatandaşlar pasaport renkleri ne anlama gelir bilmediği için başvuru yapan kişilerin bu konuda aklında büyük soru işaretleri. Umuma mahsus ( Bordo ) pasaport sahibi olarak ikinci bir bordo pasaport çıkartmak istemeniz halinde mevcut pasaportunuz kaç senelikse ikinci pasaport için de o kadar senelik harç yatırmanız gerekiyor diye biliyorum fakat bizde hali hazırda senelik olan pasaportu görmeden direkt senelik harç yatırmamız istendi.


Başvurudan önce bu konuyu da netleştirmenizde fayda var. Pasaportta, kimlik bilgilerinin bulunmasıyla birlikte, öncesinde gidilen bir ülke var ise, gidildiğine dair bir bilgi yazılıdır.


Süresi dolmuş olan pasaportlar için uzatma işlemi yapılabilmektedir. Yada yeni bir pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. TL cüzdan bedeli ödenmektedir.


VİZE: Vize işlemleri için ilgili web sitelerini ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Anlamadığınız yerlerde GENÇTUR’u arayabilirsiniz. Eğer yeşil, gri ya da siyah pasaport alma hakkınız yoksa bordo pasaporta başvurmalısınız. Yazının devamını okuyup diğer renk pasaportlara aday mısınız öğrenebilirsiniz.


Bordo pasaport ile rusyagidilir mı

Yeşil pasaport sahibi iseniz, sadece pasaport defter parası ödüyorsunuz. Ancak bordo pasaport sahibi iseniz ve öğrenci değilseniz (Benim gibi) hem defter hem harç parasını kuruşu kuruşuna ödüyor olacaksınız.


Seçtiğiniz süreye göre de ödemeniz gereken harç bedeli değişiyor. Defter bedeli ise süreden bağımsız olarak hepsi için aynı. Bide ben öğrenci pasaportuyla çıksa.


Aslında yazı boyunca bazı paragraflarda e- pasaport, diğerlerinde ise pasaport olarak bahsettiğim hepimizin bildiği aynı pasaport. Bu pasaportların özelliği de içinde bulunan çipler.


Yani sınır kapılarından. Artık bu işlemler için saatlerce sıra beklenilmeyecek ve tek bir adresten yapılacak. Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve.


Mesela bordo pasaport sahipleri Schengen ülkelerine vize almak zorundayken, gri pasaport sahipleri vizesiz girebilmektedir. Dezavantajı: Avantajları yeşil pasaport ile aynı olmakla birlikte, gri pasaport sadece yurt dışında görev yaptığınız süre boyunca geçerliliği olduğu için, görev bitiminde Nüfus Müdürlüğü’ne iade edilir ve yeşil.


Nisan itibari ile başlayan yeni dönemde pasaport başvurusu veya yenileme işlemleri yapacak vatandaşlar, Nüfus Müdürlüklerine gidecek. Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir? Bunlardan gri ve siyah olan üst düzey yöneticilere verilir. Bunun yanında her vatandaşın alabildiği bordo pasaport ile birçok ülkeye gidilebilmektedir.


Gelin yeşil pasaport istemeyen. Bununla birlikte pasaport nasıl çıkartılır sorusu için öneme sahip evrakların hazırlanması gerekir. Nüfus kimliği fotokopisi, biyometrik fotoğraf ve varsa eski pasaportlarla birlikte pasaport bedelinin ödendiğini gösteren dekontlar istenir.


Süresini belirlerken yine pasaport harçlarını yatırmanız gerekir. Ayrıca defter bedelini ve gerekli evrakları da işleme koymanız gerekmektedir.


Bordo pasaport ile rusyagidilir mı

Tekrar randevu alarak başvuru yapmanız gerekir. Bilindiği üzere pasaportlar artık Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmektedir. Sizler de pasaportlarınız ile. Tabii hep yukarı yönde yani fiyatlar hep artar).


O yüzden eğer bu yazımızı aralık ayında okuyor iseniz muhakkak yeni yıla geçmeden pasaportunuzu alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder